Obavijesti

Sport

Komentari 169

Bitka za naslov: Pritisci na suce, priopćenja, uvrede... Dinamo ne bi podnio da Bjelica bude prvak

Bitka za naslov: Pritisci na suce, priopćenja, uvrede... Dinamo ne bi podnio da Bjelica bude prvak

Dinamo nikad nije objavljivao ovakva priopćenja, a pas nikada ne laje zbog sela... Priopćenje je vjerojatno išlo na račun Davora Šukera, koji je navodno stao na stranu Osijeka

VIDEO

Igor Pajač, Marko Matoc i Mario Zebec neće suditi do kraja prvenstva, protiv Zorana Mamića ide prijava, a prijavljeni su i čelnici Gorice i Slaven Belupa.

To je sukus odluka HNS-a nakon kola u kojima se “udaralo” svim sredstvima. Dinamo je u strahu od Osijeka i Nenada Bjelice počeo pisati priopćenja, napadati suce, što nikad nisu radili, a kad Dinamo napada suđenje, dobro je sjetiti se da pas nikad ne laje zbog sela... Ovdje se u pozadini vjerojatno krije i bitka za prevlast, jer Osječani imaju projekt i Dinamo bi mogao izgubiti monopol na naslov. HNS je uložio osam milijuna kuna na VAR, no suci su, umjesto tehnologiji, vjerovali sebi.

Dinamo i Hajduk sastali se u zaostalom 13. kolu HT Prve lige

- Zebec je očito pogriješio i nakon gledanja VAR-a i bit će suspendiran, kao i Matoc i Pajač. Ovo je poruka svima da nema popusta ni privilegija. Tko će griješiti, taj će biti sankcioniran i neće suditi. Ova trojica će biti suspendirana do daljnjega, što može značiti i do kraja prvenstva - kaže povjerenik za suđenje Ivan Novak.

No u pozadini svega krije se rat između Dinama i Osijeka. Ambiciozni Osječani imaju veliki projekt, radi se stadion, ulaganja su nikad veća i naslov prvaka, prvi u povijesti, bio bi idealan za početak slavonske bajke. Navodno je i Davor Šuker, predsjednik HNS-a, stao na stranu Osječana, što je razljutilo, a koga drugoga, Zdravka Mamića, pa se u priopćenju spominje “putujete i gostite se”, a to se, vrlo vjerojatno, odnosi na Šukera i njegova putovanja

Uostalom, navodno je Šuker i sad u Sjedinjenim Državama, pa s distance promatra što se događa u HNL-u. Naravno, u svemu postoji i animozitet Zorana Mamića i Nenada Bjelice koji, čak i dok su radili zajedno u Dinamu, nisu razgovarali mjesecima. E, sad, probajte zamisliti kakav bi udarac na Mamićev ego bio da otjerani Bjelica osvoji naslov prvaka s Osijekom... Ali uz svu Bjeličinu stručnost, a ona je dokazana, Osijek još nema kadar koji može parirati Dinamu. Ako pitate Mamića, nema čak ni drugi najbolji kadar u Hrvatskoj.

Varaždin: Donacija HNS-a Općoj bolnici Varaždin

- Hajduk nakon Dinama ima najbolju momčad u Hrvatskoj - rekao je trener Dinama.

Naravno, kako već ide, Bjelica nije ostao dužan.

- Mogu ja reći da smo bolji od Barcelone, ali to ne mora biti istina - odgovorio je Bjelica.

Naravno, dotaknuo se i Dinamova priopćenja u kojemu se naglašava da “ništa tu nije slučajno, to je eklatantna pljačka”. Jasno, misli se na suce. A Dinamo je vjerojatno posljednji koji bi trebao vikati i galamiti na suce. 

- Dok budem trener i sportski direktor Osijeka, nećemo pisati priopćenja protiv bilo koga. Mi želimo pridonijeti normalizaciji - rekao je Bjelica.

No stvari su daleko od normalizacije. Ne sjećamo se da je Dinamo ikad ovako reagirao, čak i kad se s Rijekom borio za naslov i izgubio. Uostalom, samo kolo prije Hajduka, Mamić je rekao da neće komentirati suđenje, da bi se obrušio na Zebeca svim sredstvima. U redu, Mamić je bio u pravu, pogriješio je Zebec i kažnjen je, no pritisci na suce su sve veći, više nije ni važno tko sudi, a već mu se vade grijesi.

Osijek ugostio Dinamo u 12. kolu HT Prve lige

Dinamo ima tri boda ispred Osijeka i u sljedeća tri kola igra protiv Šibenika, Lokomotive i Istre 1961. Osijek sljedeće tri utakmice igra na svojem terenu protiv Istre 1961, Slaven Belupa i Hajduka. Dinamo će, gotovo sigurno, uzeti devet bodova, a mogli bi i Osječani. A onda slijedi obračun Mamića i Bjelice. Na Maksimir će 13. veljače stići Osijek.

- Imamo dobru i balansiranu momčad. Stabilan klub iza kojega stoje navijači. Imamo dobre medije, financijsku stabilnost. Naravno da smo u nekim stvarima daleko ispod Dinama, ali na terenu, 90 minuta, 11 protiv 11, možemo se nositi sa svakim - kaže Bjelica.

Istina, može. Bjelica je briljantan trener, no čini se kako će ovdje odlučivati logistika. Uobičajena borba za drugo mjesto sad je postala bitka za naslov. A tu, vidjeli smo u Maksimiru, ne pomaže ni VAR. Gubi se snaga VAR-a u kojeg je uloženo osam milijuna kuna, suci više vjeruju sebi nego tehnologiji. A to nije dobro. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 169
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka