Obavijesti

Sport

Komentari 18

Bitunjac spašava Šibenik: Od Fiorentine stiže 1,5 mil. kuna

Bitunjac spašava Šibenik: Od Fiorentine stiže 1,5 mil. kuna
5

Sretan sam kako ne bih bio, od kluba do uvjeta koji mi se nude. No prije svega bih se zahvalio svojem matičnom klubu Dinari iz Knina, rekao je mladi Frane Bitunjac

VIDEO

Prelazak mladog Frane Bitunjca iz Šibenika u Fiorentinu nije preveliko iznenađenje za one koji pomnije prate mlađe kategorije hrvatskih reprezentacija, čiji je Bitunjac bio član. No ipak, transfer mladog igrača iz hrvatskog trećeligaša u klub iz Serie A ne događa se svaki dan, makar taj klub bio i rasadnik talentiranih igrača kao što je Šibenik. 

- Fiorentina je najveći klub za koji je potpisao jedan igrač Šibenika i svakako smo ponosni na tu činjenicu, a novac koji dobijemo upotrijebit ćemo za završetak preoblikovanja kluba u sportsko dioničko društvo te za povratak u drugu ligu - kazao je direktor Šibenika Novica Ljubičić, koji je otkrio kako je potpisan trogodišnji ugovor, koji počinje važiti od ljeta. 

Frane će do ljeta ostati u Šibeniku, no radit će po posebnom programu i dva tjedna mjesečno provoditi na kampu u Firenci. 

Mladi igrač i njegova obitelj presretni su potpisom ugovora i uvjetima koje će Frane imati za razvoj.

- Sretan sam kako ne bih bio, od kluba do uvjeta koji mi se nude. No prije svega bih se zahvalio svojem matičnom klubu Dinari iz Knina, kao i Šibeniku u kojem sam izrastao u igrača kakav sam danas - rekao je mladi igrač, koga su u svoje redove željeli dovesti oba naša najveća kluba.

- Što da vam kažem, Hajduk je moja tiha patnja, dugo smo vagali što i kako bi napravili. Prevagnulo je što smo u ruke dobili plan rada u kojem se do ljeta 2015. točno zna što i kako Frane mora raditi. Nadam se da smo povukli pravi potez za njegovo dobro - rekao je Franin otac Dubravko, koji je mogao sina odvesti i bez odštete, no džentlmenski je Šibeniku osigurao 1,5 milijuna kuna. 

Fiorentina ga je pratila godinu dana, u ljeto mu istječe ugovor i mogao je otići bez odštete. No Šibenik je bio korektan prema nama i bilo bi nepravedno da su ostali bez odštete. 

'Viole' će Šibeniku platiti 1,5 milijuna kuna u tri rate, a najavili su i kako će Frane od ljeta igrati u Primaveri s kolegom iz reprezentacije Vinkovčaninom Matom Dabrom kako bi za dvije do tri godine obojica bili spremni za seniorsku momčad. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače
Parižani gađali stative i prečke, a Borussia zabila i tako prošla u svoje treće finale Lige prvaka!
PSG - BORUSSIA 0-1

Parižani gađali stative i prečke, a Borussia zabila i tako prošla u svoje treće finale Lige prvaka!

Parižani su u prvom poluvremenu 'pleli mrežu', ali nisu uspjeli zabiti gol te ih je za to stigla kazna u nastavku. Probudili su se domaći nogometaši i napadali, ali sve su lopte završile na okviru, a ne u mreži