Obavijesti

Sport

Komentari 18

Bivši igrač Juventusa danas je konobar: Spiskao sam sve. Tko je kriv? Spori konji i brze žene

Bivši igrač Juventusa danas je konobar: Spiskao sam sve. Tko je kriv? Spori konji i brze žene

Glavno je da obitelj i ja imamo nešto jesti. Pronašao sam nove prijatelje, one prave, a ne lažne koji su bili pored mene dok sam bio bogat. Moja je krivica, rekao je O'Neill

VIDEO

Mnogi sanjaju o nogometnim visinama i najvećim klubovima. Rijetki dobiju šansu, ali samo nekolicina uspije. Najveći razlog su iznenadni novac, slava i poroci koji zavedu neke. 

U tu skupinu neostvarenih potencijala spada i urugvajski nogometaš Fabian O'Neill (48). Igrao je za Juventus u slavnoj eri Zinedinea Zidanea, Edgara Davidsa, Del Piera, Contea, dijelio je svlačionicu i s Igorom Tudorom, Van Der Sarom. U karijeri je zaradio 14 milijuna eura, no računi su danas prazni.

Kada je došao u Juventus 2000. godine, postao je druga osoba. Nogomet mu više nije bio na pameti. Trošio je novac na žene, alkohol, poroke, kockao je, a kada je prestao s nogometom, novac je ishlapio. Danas nema ništa, za kruh zarađuje kao konobar. No, ne žali.

- Ništa više nemam. Potrošio sam 14 milijuna eura. Tko je kriv? Krivi su spori konji i brze žene. Siromašan sam, ali opet sam sretan. Glavno je da obitelj i ja imamo nešto jesti. Pronašao sam nove prijatelje, one prave, a ne lažne koji su bili pored mene dok sam bio bogat. Moja je krivica. Žene su se zaljubljivale u moje pijano izdanje, a onda su pokušavale promijeniti me. Nitko me nije mogao promijeniti . Čak su mi nudili i pomoć psihologa. Od mene su bogatije i moje bivše žene - rekao je O'Neill.

69658989

Doživio je sudbinu mnogih prije i poslije njega koji su mukotrpno stečen novac uzeli zdravo za gotovo. Nogometne terene zamijenili su kockarnicama i ispijanjem alkohola. Za Juventus je odigrao tek 20 utakmica uz jednu asistenciju u dvije godine. Najveći trag ostavio je u Cagliariju gdje je u 136 utakmica zabio 16 golova uz tri asistencije. U to vrijeme namještali su se rezultati masovno u Serie A, a priznaje da je i on sudjelovao u tome. 

- Dok sam bio igrač Cagliarija namjestio sam utakmicu s Chievom. Jednim i drugima je odgovarao remi dok smo se borili za opstanak. Od čelnika svojih klubova dobili smo i nagradu za opstanak u ligi. Dogovorio sam remi sa kapetanom Chieva, kao i sa svojim suigračima. Išli smo i u kladionice pa uložili novac na neriješeno. U 87. minuti poveli smo s 2:1 preko Diega Lopeza. Prišao sam mu i rekao: Ispravi ovo, budi krivac za primljeni gol ili će nas razapeti. I onda smo do kraja utakmice primili gol. Bio sam kapetan Perugie. Dogovorio sam rezultat i opet smo se svi kladili. Sve je prošlo kako smo se dogovorili - priznao je urugvajski nogometaš. 

Umirovio se 2003. godine tamo gdje je sve počelo 11 godina ranije. U urugvajskom Nacionalu. 

POGLEDAJTE VIDEO: ŠTO GRAĐANI MISLE O NOVOM STADIONU

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union