Obavijesti

Sport

Komentari 1

Bivši nogometaš šokirao Otok: Trener pedofil me zlostavljao

Bivši nogometaš šokirao Otok: Trener pedofil me zlostavljao
1

Osjećao sam tugu i gađenje u isto vrijeme pri pomisli što je napravio od budućnosti mladog čovjeka. To ga je proganjalo godinama, rekao je Neil Warnock, bivši menadžer Palacea, QPR-a i sadašnji Cardiffa

VIDEO

Umirovljeni nogometaš Andy Woodward (43) otkrio je da ga je bivši trener u mlađim kategorijama seksualno zlostavljao. Također, rekao je da su i brojni drugi profesionalni nogometaši zasigurno prolazili slično, ako ne isto. Samo se boje pričati o tome.

Woodward je svoju priču o zastrašujućim godinama seksualnog zlostavljanja ispričao po prvi put. Zlostavljao ga je osuđeni pedofil Barry Bennell dok je bio dio mlade momčadi Crewe Alexandre.

Bennell je osuđen na devet godina zatvora 1998. godine nakon što je priznao krivnju po 23 optužnice u kojima se navodi da je seksualno zlostavljao dječake u dobi od devet do 15 godina.

Radio je kao skaut za klince

Bennel je radio kao skaut, a usko je surađivao s klubovima poput Stoke Cityja ili Manchester Cityja, kao i s juniorskim momčadima Derbyshirea, Staffordshirea, Cheshirea i Greater Manchestera.

Woodward je prvo stravično iskustvo imao u dobi od 11 godina, a rekao je kako je odlučio progovoriti želeći ohrabriti i druge nogometaše koji su proživjeli ili proživljavaju sličnu situaciju.

- Život mi je bio uništen sve do 43. godine života - rekao je Woodward za The Guardian.

- Ali koliko ih je još takvih kao ja - nastavio je - ovdje govorimo o stotinama djece koje je Barry Bennell birao i koji sada, kao odrasli, možda i dalje žive s velikim strahom u sebi. Rekao bih da je još teže progovoriti unutar nogometnog svijeta. Želim dati snagu ljudima. Ja sam to proživio.

Woodward je odrastao u Stockportu i nastupao je za Bury, Sheffield United, Scunthorpe i Halifax Town. No učestalo je patio od napada panike slijedom svih seksualnih zlostavljanja koje je proživio. Još uvijek se bori s demonima u sebi, ide na savjetovanja, bori se s činjenicom da mu je sve to uništilo psihu jer je godinama šutio i nikome ništa nije govorio.

'Bio mi je u vezi sa sestrom'

Emocionalni nemir u njemu bio je pogoršan nakon što je Bennell započeo vezu s njegovom 16-godišnjom sestrom.

- Bila je to dvostruka kletva... Ponekad bi me pokušao zlostavljati dok mi je sestra bila kod kuće - s gnušenjem se prisjetio Woodward.

U intervjuu za Sunday Times 2012. godine, Bennell je priznao da je u njegovoj kući bio i mladac pod imenom Gary Speed. Nogometnim obožavateljima poznat kao kasniji profesionalni nogometaš i izbornik Walesa. Bennel je novinarima rekao da nije zlostavljao Speeda, ali i da je to napravio nikad ne bi priznao.

Odvjetnici Speedove supruge Louise kasnije su objavili priopćenje u kojem su naveli kako Bennel sigurno nije zlostavljao bivšeg velškog izbornika. Speed se 2011. godine ubio.

Neil Warnock, koji je vodio Woodwarda s klupe u Buryju i Sheffield Unitedu, rekao je da je bio uznemiren dok je čitao izvješće branitelja.

Soccer - Barclays Premier League - Crystal Palace v Liverpool - Selhurst Park

- Osjećao sam tugu i gađenje u isto vrijeme pri pomisli što je napravio od budućnosti mladog čovjeka. To ga je proganjalo godinama - rekao je Warnock, sada menadžer Cardiffa.

- To je kao da ga je netko doživotno osudio i smatram da je iznimno hrabar što je priznao takvu stvar i izašao s njome u javnost. Mislim da čini ispravnu stvar, jedino tako će moći prebroditi i nastaviti dalje - rekao je Warnock o Woodwardu pa nastavio:

- Treba probati dalje nastaviti sa svojim životom, ali lako je meni reći nešto takvo. Nisam prošao što i on i osim ako nisi prošao isto, mislim da nitko ne može ni zamisliti koliko mu je užasno bilo. Toliko vremena je sve to držao u sebi, unutar svoje glave... Ne mogu ni zamisliti kroz što je sve jadni momak prolazio, s kojim traumama se borio.

Rekao je i najveću istinu od svega.

- Ljudi jednostavno ne mogu pretpostaviti, a kamoli razumjeti što ovakvo nešto može napraviti od života.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz