Obavijesti

Sport

Komentari 3

Bivši osvajač Umaga pridružio se obrani Ukrajine: Opremu za rat kupili smo u Zagrebu...

Bivši osvajač Umaga pridružio se obrani Ukrajine: Opremu za rat kupili smo u Zagrebu...

Kad je počeo rat, ja sam bio u Turskoj. Tamo sam odveo sestru i majku jer sam poslije puno informacija od najboljih obavještajnih agencija svijeta shvatio da postoje šanse za veliki rat, napisao je bivši tenisač Dolgopolov

VIDEO

Brojni bivši i sadašnji ukrajinski sportaši uzeli su puške u ruke i pridružili se obrani Ukrajine od agresora Rusije. Posljednji u nizu je tenisač Aleksandr Dolopolov (33). 

Pokretanje videa...

Ukrajinska protuzračna obrana oborila je ruski projektil iznad Kijeva, olupina usmrtila jednu osobu VIDEO

Posljednji profesionalni meč odigrao je prije četiri godine. Na vrhuncu karijere bio je 13. na svijetu te je osvojio tri naslova, od čega ATP turnir u Umagu 2011. godine kada je slavio protiv Marina Čilića. Sve je to iza njega, sada mu je jedini cilj obraniti svoju zemlju. 

- Kad je počeo rat, ja sam bio u Turskoj. Tamo sam odveo sestru i majku jer sam poslije puno informacija od najboljih obavještajnih agencija svijeta shvatio da postoje šanse za veliki rat s napadom na Kijev i cijelu zemlju. Shvatio sam da će biti velika panika i da ćemo najkorisniji biti ako svijetu u prvim danima otkrivamo istinu i istovremeno nabavljamo novac za našu vojsku - napisao je Dolgopolov na Instagramu.

Scene krikova uplašenih ljudi koji moraju napustiti svoje domove i granatiranih ukrajinskih gradova su ga potresle. Upravo zbog toga je za vrijeme boravka u Turskoj vježbao pucanje kako bi se mogao pridružiti obrani svoje domovine. 

- U to vrijeme sam počeo vježbati pucanje i sretan sam što me jedan bivši vojnik obučavao pet dana. Hvala mojim turskim prijateljima. Ja nisam u međuvremenu postao Rambo za tjedan dana, ali sam prilično sigurniji s oružjem i mogu pogoditi glavu tri od pet s udaljenosti od 25 metara u mirnom ambijentu - kaže bivši tenisač. 

Umag: Drugo kolo Croatia Open turnira, Alexandr Dolgopolov - Aljaz Bedene

Opremu je kupio u Zagrebu pa preko Poljske ušao u Kijev. Tamo se pridružio brojnim poznatim sportašima kao što su braća Kličko, Oleksandr Usik, Sergij Stahovski... koji se već neko vrijeme nalaze na bojišnici. 

Umag: 23. ATP Vegeta Croatia Open Umag, A.Dolgopolov - Carlos Barocqo

- Našao sam još nekoliko momaka koji su planirali otići u Ukrajinu i kad smo bili spremni, počeli smo svoj put. Kupili smo nekoliko pancirki za nas i naše vojnike i otputovali u Zagreb, gdje smo kupili sve stvari koje su nam bile potrebne uz neke termalne monokulare i druge različite stvari. Prošli smo kroz Europu i u Ukrajinu ušli iz Poljske. Evo me trenutno u Kijevu - zaključio je Dolgopolov. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući