Sport

Komentari 0

Bivši prvak spao na najniže grane: UFC mu uručio otkaz!

Bivši prvak spao na najniže grane: UFC mu uručio otkaz!

Posljednju šansu da se oprosti od karijere Penn je trebao imati protiv Nike Lentza, no ta se borba neće održati. Dana White više nije mogao zažmiriti na njegove "vanterenske" aktivnosti

Bio je dvostruki prvak UFC-a i time zaradio titulu legende, ali BJ Penn već je godinama daleko od nekadašnje slike i prilike borca koji je dominirao kavezom. Od 2010. godine nije nikoga pobijedio, a izgubio je osam borbi u nizu, što nitko prije njega nije "uspio".

I bilo je dosta, rekli su u UFC-u koji mu je uručio - otkaz. Također, nikada UFC nije nekom prvaku to učinila. 

Posljednju šansu da se oprosti od karijere Penn je trebao imati protiv Nike Lentza, no ta se borba neće održati. Osim užasnog skora u zadnjih desetak godina, Dana White više nije mogao zažmiriti na njegove "vanterenske" aktivnosti.

Penn je, naime, prije mjesec dana bio u novom šakačkom obračunu tijekom noćnog izlaska na Havajima u gradu Pahoi. Prošle godine, pak, policija je izdala tjeralicu za njim u kojoj ga je teretila za terorističku prijetnju prvog stupnja kažnjivu do pet godina zatvora i 10.000 dolara

Razlog je krajnje bizaran, Hall of Famer i UFC velikan 19. siječnja prošle godine nezakonito je kročio na imanje svojeg susjeda na Havajima. Farmer, čije je imanje vlasništvo, upozorio ga je i rekao mu da se nezakonito nalazi na njegovoj zemlji. Ušli su u prepirku, Penn okrenuo se i ubrzo vratio s mačetom. Urlao je i prijetio da će ga ubiti, a zatim je napustio imanje te se nešto kasnije vratio s ATV vozilom, s kojim je uništio ogradu susjedu.

Sada i na neki način svoju karijeru u kojoj je u 32 borbe 16 puta pobijedio, 14 puta izgubio i dvaput "remizirao". Bio je prvak u lakoj i velter-kategoriji, a borio se i u srednjoj te pero-kategoriji. Jedan je od rijetkih MMA boraca koji su se okušali u čak četiri različite težinske kategorije.

Najčitaniji članci