Sport

Komentari 7

Bivši stoper Dinama za 35 mil. eura iz Lillea odlazi u Everton

Bivši stoper Dinama za 35 mil. eura iz Lillea odlazi u Everton

Vrijeme je uglavnom provodio u drugoj momčadi. U 10 nastupa zabio dva gola, dobio priliku i protiv Rijeke u jedinoj utakmici za prvu momčad i također bio dobar. Sad će u Everton, a htio ga je i Arsenal

Jako sam sretan što sam postao član Dinama. Vjerujem da ću opravdati povjerenje trenera i ljudi iz kluba. Dolazak u Dinamo smatram velikom čašću s obzirom na imena koja su ovdje igrala, kazao je brazilski stoper Gabriel dos Santos Magalhães (22) po dolasku u redove "modrih" prije nešto više od dvije godine.

Vrijeme je uglavnom provodio u drugoj momčadi. U 10 nastupa zabio dva gola, dobio priliku i protiv Rijeke u jedinoj utakmici za prvu momčad i također bio dobar. Znali su u Dinamu kakav dragulj su doveli na posudbu, ali nikako se nisu mogli dogovoriti s Lilleom oko otkupa ugovora. Francuzi su tražili previše, iako ga tih dana nisu imali u užim planovima svog seniorskog pogona.

Danas, dvije godine i dva mjeseca kasnije, Gabriel je prvotimac Lillea, možda i najvredniji eksponat. Transfermarkt ga procjenjuje na 22 milijuna eura, a za njega se tuku klubovi poput Arsenala i Evertona.

Engleski mediji javljaju da je Everton u vrijeme ove pandemije korona virusom brže-bolje dogovorio pojačanje u vidu spomenutog brazilskog stopera za čak 35 milijuna eura, a Gabriel je na stol dobio petogodišnji lukrativni ugovor. Preostale su samo neke sitnice i Brazilac će uskoro potpisati.

Najčitaniji članci