Sport

Komentari 14

Bivši trener Chelseaja optužen za seksualno uznemiravanje! 'Držao je penis iznad mene'

Bivši trener Chelseaja optužen za seksualno uznemiravanje! 'Držao je penis iznad mene'

Nikad se nisam pokušao ponašati nepravedno ili na bilo koji način povrijediti ženu. Iskreno se ispričavam svima koji su se osjećali nelagodno zbog mene ili kada sam ih povrijedio, rekao je Avram Grant

Najpoznatiji izraelski nogometni trener Avram Grant (66) optužen je za seksualno uznemiravanje nekoliko žena nakon prikazivanja emisije na izraelskoj televiziji Channel 12, u kojoj je prikazan niz intervjua sa ženama koje su izjavile da ih Grant napadao, obećavajući im da će im pomoći u promicanju karijere.

Barem šest žena je optužilo 66-godišnjeg Granta da ih je pokušao dodirnuti i poljubiti protiv njihove volje te da ih je pokušao natjerati na spolni odnos. Među žrtvama su i bivša vojnikinja, manekenka i sportska komentatorica, kojoj je slao brojne uznemirujuće SMS poruke.

- Rekao mi je: "Raskomoti se, skini odjeću". Mislila sam da se šali. Sjedila sam daleko od njega, na rubu kauča, tražio je da priđem bliže, pokušao me zagrliti, jako uhvatio i nije puštao - rekla je jedna od žrtava. 

S Grantom se sastala u lipnju 2020. godine. Pozvao ju je u svoj stan i rekao kako će joj pomoći pronaći posao. 

- Bilo mi je jako neugodno nakon što je stavio ruku na moje bedro i sjećam se da sam je odmah maknula. Međutim, nakon nekoliko sekundi razgovora zgrabio me za vrat kao da me guši, okrenuo mi glavu i na silu me pokušao poljubiti.

Tvrdi da ga je odbila, ali Grant ju je natjerao da ostane u stanu. 

- Nisam imala hrabrosti reći mu "ne".

Spavali su u odvojenim sobama, ali kada se probudila, kako je ispričala novinaru Haimu Etgaru, dočekao ju je šok. Ispred nje je stajao bivši trener Chelseaja, a svoj penis držao je iznad njezine glave. 

Za uznemiravanje su ga optužile i žene s kojima je radio u svijetu sporta, ali nisu htjele otkriti svoj identitet.

Optužbe nije demantirao, no ispričao se.

- Nikad se nisam pokušao ponašati nepravedno ili na bilo koji način povrijediti ženu. Iskreno se ispričavam svima koji su se osjećali nelagodno zbog mene ili kada sam ih povrijedio - rekao je Grant. 

Grant je tijekom karijere trenirao brojne izraelske klubove, Chelsea, Portsmouth, West Ham, reprezentacije Izraela i Gane, a 2012. godine i beogradski Partizan.

 

Najčitaniji članci