Obavijesti

Sport

Komentari 6

Leko: Sammir završio karijeru; Lokomotiva: Ide igrati u Brazil

Leko: Sammir završio karijeru; Lokomotiva: Ide igrati u Brazil

Jelaviću je nakon utakmice protiv Hajduka nateklo koljeno i još se nije vratio u formu, Sammira muče tetive, otkrio je trener Lokomotive Jerko Leko koji će u borbu za ostanak bez dvojice nekadašnjih reprezentativaca

Slavni trojac bivših "vatrenih" u Lokomotivi definitivno se raspada i prije kraja sezone. Sammir (33) i Nikica Jelavić (35) završavaju karijeru, tvrdi trener Jerko Leko za Sportske novosti.

- Definitivno su obojica odlučili završiti karijere, bila je to njihova samostalna odluka, nitko na njih nije utjecao. Jelavić je odlično odradio utakmicu s Hajdukom, stvarno nam je jako pomogao, ali i nakon tog dvoboja koljeno mu je bilo natečeno nekoliko dana, sve mu više vremena treba za oporavak - objasnio je Leko.

Pokretanje videa ...

- Sammira, pak, već kronično muče tetive, nakon svakog većeg napora dobije upalu tetiva, pa je i on odlučio prestati s igranjem. Računao sam na njega za utakmicu u Šibeniku, bio je među 20 kandidata za nastup, ali javio se uoči puta u klub i rekao je da se više ne vidi u našoj svlačionici - dodao je.

Ipak, čini se da Sammir još neće u mirovinu. Klub je u ponedjeljak objavio kako će nastaviti igrati u Brazilu.

U momčadi s Kajzerice tako je, od nekadašnjih reprezentativaca, ostao tek Josip Pivarić (32).

Sammir je u Lokomotivu stigao u rujnu 2019. U prvoj je sezoni samo triput odigrao svih 90 minuta, a ove - nijednom.

Kaos u Zagrebu: Prijavili su predstavnika Lokomotive jer je uhvatio igrača Rijeke za vrat?!
Kaos u Zagrebu: Prijavili su predstavnika Lokomotive jer je uhvatio igrača Rijeke za vrat?!

Početkom sezone još je bio na raspolaganju bivšem treneru Goranu Tomiću, a od početka studenog je 'out'. Posljednji nastup, pokazalo se, bio je onaj u porazu protiv bivšeg kluba Dinama 2. veljače. Sammir je za Lokomotivu zabio jedan gol u 25 utakmica.

Jelavić je, pak, u lokose došao prošlog rujna i odigrao samo pet utakmica od studenog do siječnja. Najviše je na terenu izdržao 60 minuta u pobjedi nad Hajdukom, a nakon toga nastradalo je koljeno.

Nekad važni kotačići "vatrenih" pod Slavenom Bilićem, Igorom Štimcem i Nikom Kovačem (Sammir ima sedam, Jelavić 36 nastupa uz šest golova) tako su, čini se, u tišini zaključili respektabilne karijere.