Obavijesti

Sport

Komentari 4

Bjelica: Čeberkova je obitelj u opkoljenom gradu, ali sigurni su

Bjelica: Čeberkova je obitelj u opkoljenom gradu, ali sigurni su
5

Ova borba četiri ekipe za naslov je dobrodošla i pritisak na Osijek nije toliki kao prošle sezone, kad smo bili jedini konkurent Dinamu. Imamo sve što je potrebno da na kraju budemo najbolji, kaže Bjelica

VIDEO

Nakon velike i važne pobjede nad Dinamom nismo imali previše vremena slaviti. Emotivno i fizičko pražnjenje je bilo veliko pa nismo opterećivali igrače taktičkim treninzima nego smo regenerirali momčad prva dva dana pa u srijedu odradili trening nižeg intenziteta. Osim Bralića, koji ima kartone, i ozlijeđenih Nejašmića, Ercega i Bartoleca, svi ostali su na raspolaganju. Bitna je širina kadra koju imamo i igrači s klupe mogu nam puno toga donijeti, to su već pokazali.

Tako je Nenad Bjelica počeo izlaganje uoči otvaranja 26. kola HNL-a, kada u petak od 18 sati Osijek kao lider prvenstva gostuje kod Lokomotive.

Pokretanje videa...

Lovrićev doček u Osijeku 03:55

U kadru je i Jevgen Čeberko, omiljeni Ukrajinac, koji proživljava najteže dane u životu.

- On kandidira za momčad, a od prvog dana rata mu stojimo na raspolaganju za bilo što. Zasad kaže da mu je obitelj na sigurnom, dobro su, iako je i njihov grad (Melitopolj, nap. a.), koliko čujem, opkoljen. Ako će tražiti dva, tri, pet, deset dana slobodno da ode po obitelj, nikakav problem, ali on zasad odbija tu pomoć jer njegovi su na sigurnom. Nadamo se što bržem kraju besmislenom ratu koji njegov narod proživljava - rekao je Bjelica, a Mato Miloš je dodao:

Osijek: NK Osijek održao konferenciju uoči utakmie protiv GNK Dinamo

- Uvijek je pozitivan, pravi dečko i svi smo mu na raspolaganju i spremni pomoći.

Bjelica je nastavio o borbi za naslov:

- Dalek je put pred nama, moramo nastaviti pobjeđivati, a svi su motivirani protiv nas. Ali ova borba četiri ekipe za naslov je dobrodošla i pritisak na Osijek nije toliki kao prošle sezone, kad smo bili jedini konkurent Dinamu. Lokomotiva je neopterećena kvalitena mlada dobro vođena, puno dobrih individualaca, a ove je sezone već iznenadila i Osijek i Dinamo i Hajduk i Rijeku.

No, ovaj put Osijek ulazi kao lider.

U derbiju 25. kola Prve HNL Osijek je na stadionu Gradski vrt pobijedio Dinamo sa 1-0

- Bez obzira na tablicu, nismo promijenili percepciju onoga što nas čeka. I da smo bod iza, ista bi bila percepcija kao sad kad imamo bod više, ali i utakmicu više od Dinama. Hajduk i Dinamo su najveći kandidati za titulu, Rijeka i mi možemo biti konkurentni, rezultati u ova dva derbija nam daju vjetar u leđa, pa i onih 0-0 u Splitu, pokazali smo da se možemo s najjačima boriti prsa o prsa. Imamo sve što je potrebno da na kraju budemo najbolji.

Osijek je svoj kiks ove godine iskoristio porazom kod kuće od Slavena.

- Slaven je dobio i Dinamo u Maksimiru i Hajduk u Koprivnici, kvalitetni su, neopterećeni, kao i Lokomotiva, jer borba za ostanak je skoro pa odlučena i u komotnoj su zoni, neopterećeno igraju za sebe i žele se pokazati protiv momčadi iz vrha, to je njihova najveća opasnost. A nas četiri s vrha imamo pritisak rezultata i nekad padnemo pod tim pritiskom. Znamo razlog poraza od Slavena i izvukli smo pouke.

U srijedu Osijek čeka polufinale Kupa protiv Rijeke.

Slavljenička atmosfera Osijeka, Dinamo nije uspio zadržati vrh

- Ne razmišljam još o srijedi nego da istrči najboljih 11. Za Rijeku će se vratiti Bralić, možda i Nejašmić, bit će nekoliko izmjena sigurno, svi zaslužuju igrati, a od naše širine kadra u zadnja dva i pol mjeseca sezone možemo jako dobro profitirati.

Stanje s ozlijeđenima?

- Bartolec bi za tjedan-dva mogao lagao početi trčati, on bi i puno više radio nego što mu liječnici dopuštaju, radi puno na snazi. A s Ercegom sam jučer razgovarao da do reprezentativne stanke ima koji nastup za B momčad, u pauzi odigra prijateljsku utakmicu i vrati se u kadar.

Hoće li Lovrić i Mance početi sutra?

- Zadovoljan sam Lovrićem, kako radi, i on i Mance konkuriraju za prvih 11.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika