Obavijesti

Sport

Komentari 84

Bjelica: Dinamu nismo dali šansu! Mance? Vidio sam taj žar u njegovim očima. Zato je tu

Bjelica: Dinamu nismo dali šansu! Mance? Vidio sam taj žar u njegovim očima. Zato je tu

Možda smo uložili malo više energije, opravdano za Dinamo nakon teške utakmice protiv Seville u četvrtak. Nisu nam mogli parirati u agresivnosti, mi smo se pripremali cijeli tjedan za ovu utakmicu, rekao je Bjelica

VIDEO

Više od 7000 navijača u Gradskom vrtu proslavilo je veliku pobjedu Osijeka i skok na čelnu poziciju Prve HNL! Velika euforija je među navijačima Osijeka, sanjaju prvi naslov prvaka u povijesti kluba, a taj optimizam se povećao do neba nakon što su Osječani u velikom derbiju 25. kola Prve HNL slavili protiv Dinama (1-0). Sami sebi su na najbolji mogući način čestitali 75. rođendan.

Pokretanje videa...

Lovrićev doček u Osijeku 03:55

Bila je to čvrsta i tvrda utakmica bez puno prilika. Šahovska bitka u kojoj i jedni i drugi nisu htjeli riskirati. Glavni cilj je bio uspostaviti kontrolu nad sredinom. 

Osijek i Dinamo susreli se u 25. kolu Prve HNL

Dinamo je imao veći posjed lopte u prvom poluvremenu, dok se momčad Nenada Bjelice svjesno povukla, no 'modri' nisu uspjeli to kapitalizirati u nešto više. Igrači hrvatskog prvaka su se potrošili u četvrtak u pobjedi protiv Seville, a na tu kartu je igrao Bjelica. U 73. minuti uveo je trojicu igrača, Osijek je u tim trenucima pojačao ritam, a gosti su sve teže disali. Samo četiri minute kasnije zlatni džoker s klupe Antonio Mance zabio je za pobjedu. 

- Čestitam svojim igračima i navijačima na podršci. U jednoj izjednačenoj utakmici niti jedna ekipa nije uspjela pogriješiti. Možda smo uložili malo više energije, opravdano za Dinamo nakon teške utakmice protiv Seville u četvrtak. Nisu nam mogli parirati u agresivnosti, mi smo se pripremali cijeli tjedan za ovu utakmicu, iz toga je došao taj gol. Ovo je samo momentalna situacija, Dinamo ima utakmicu manje i može nas prestići pobjedom. Pred nama je još puno rada - rekao je presretni Nenad Bjelica za Arenu Sport nakon velike pobjede.

Osijek i Dinamo susreli se u 25. kolu Prve HNL

Junak je opet bio sjajni Antonio Mance. Zbog previše napadača u rosteru na početku sezone otišao je u njemačkog drugoligaša Erzgebirge. No, nije se snašao. Ostao je bez učinka nakon osam utakmica pa je raskinuo posudbu. Vratio se u Osijek, a Bjelica mu je odlučio dati šansu. I apsolutno je pogodio. Mance je pobjedu donio i u prošlom kolu protiv Istre kada je zabio za 3-2 u 95. minuti. 

- Samo smo Antonio i ja vjerovali da nam može biti bitan igrač. Ima kvalitetu, igrao je zapaženo kod nas, ali kako smo imali pet napadača, odlučili smo ga posuditi. Bio je veliki interes za njega.  Kada sam čuo da postoji mogućnost da ga vratimo, nazvao sam ga na videopoziv da vidim je li ima tu žar u očima koju ja želim vidjeti. Vratio sam ga, vidio sam žar u njegovim očima. On to vraća na najbolji mogući način - kazao je Bjelica pa rekao još koju riječ o taktici.

Osijek i Dinamo susreli se u 25. kolu Prve HNL

- Igrali smo sličnim sustavom, htjeli smo se zgusnuti u sredini. Znali smo da su opasni u sredini, imaju jako kvalitetne igrače, još Oršića i Petkovića koji su se spuštali u sredinu po loptu. Nismo im previše dali, nisu imali šanse, plan nam je uspio. 

Osječani su ove sezone izgubili smo jedan derbi i to protiv Dinama! S Hajduk su dvaput remizirali i jednom slavili, Rijeku su dvaput pobijedili i jednom odigrali neriješeno, a s Dinamom su remizirali, jednom izgubili i sada slavili. S tom pobjedom skočili su na prvo mjesto i napunili se samopouzdanjem za nastavak sezone. 

Osijek i Dinamo susreli se u 25. kolu Prve HNL

- Pokazujemo da možemo igrati u derbijima. Kada igraš protiv najjačih bitno je osvajati bodove. Treba nastaviti ovako, ovo je tek početak ovih 11 kola. Bit će teško kao i prvih 25 - zaključio je Bjelica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju