Obavijesti

Sport

Komentari 17

Bjelica izgubio protiv 'svojih', Hajduk remizirao sa Šahtjorom

Bjelica izgubio protiv 'svojih', Hajduk remizirao sa Šahtjorom
1

Dinamo je u prijateljskoj utakmici izgubio od Austrije Beč (0-2), dok je Hajduk remizirao s bjeloruskim prvoligašem Šahtjorom Soligorskom (1-1). Bile su to zadnje utakmice hrvatskih prvoligaša u turskom Beleku

VIDEO

Do iduće godine...

Dinamo i Hajduk završili su svoju 'orijentalnu avanturu' u turskom Beleku. Za oproštaj su odigrali utakmice protiv respektabilnih protivnika, ali bez većih uspjeha.

Dinamo je u posljednjeg dana na pripremama u Turskoj poražen (2-0) od bečke Austrije. Bila je ovo i daleko najslabija predstava modrim u Beleku, petoplasirana momčad austrijske lige bila je puno bolja, zasluženo stigla do pobjede.

Pokretanje videa...

Nenad Bjelica 01:07

Strijelci su bili Sarkaria i Yateke, a Nenad Bjelica nije mogao biti zadovoljan predstavom, a pogotovo pristupom svojih igrača, očito kako su plavi već zasićeni turskom avanturom.

Već od samog početka Austrijanci su zagospodarili travnjakom, imali više od igre, dok je u igri Dinama bilo previše nervoze. Do prve ozbiljnije prilike čekali smo do 22. minute, Ewandro je pobjegao modrim braničima, izašao sam na Zagorca, ali je kapetan Dinama bio uspješniji. U završnici drugoga dijela opasan je bio i Dinamo, Olmo je snažno potegao s ruba kaznenog prostora, no lopta je odsjela na gredi.

9
| Foto: Marko Lukunic/PIXSELL



Plavi su prvi zaprijetili u nastavku, Gojak je idealno u 73. minuti proigrao Oršića, ovaj krenuo sam na suparničkog vratara, ali tukao iznad gola. I onda su Bečani pojačali pritisak, Nenad Bjelica je napravio sve izmjene i tu je krenuo krah 'modrih'. Prvo je Sarkaria u 78. minuti šutirao izvana, lopta je 'liznula' gredu i otišla iznad gola.

No, samo tri minute kasnije Austria je povela. Bila je to velika pogreška Muse koji je nespretno uštopao loptu do Sarkariana, a ponajbolji igrač utakmice sjurio se prema Zagorcu i mirno poentirao. Dinamo je mogao do izjednačenja u 88. minuti, Gojak je ubacio iz kuta, a Rrahmani s pet metara poslao loptu glavom pokraj gola.

Austria Beč je u samoj završnici stigla do drugog gola, sada je prilično nespretno reagirao Matel, Turgeman je stigao do lopte, na drugoj vratnici proigrao Yatekea koji bez problema vara Zagorca. Dinamo je tako posljednjeg dana priprema upisao i prvi poraz u Turskoj.

Strijelci: 0:1 - Sarkaria (81), 0:2 - Yateke (90).

Dinamo (4-1-4-1): Zagorac - Moharrami (od 76. Matel), Rrahmani, Dilaver, Leovac (od 63. Musa) - Lešković (od 63. Gjira) - Hajrović (od 63. Šitum), Gojak, Olmo (od 76. Franjić), Oršić (od 76. Menalo) - Petković (od 76. Baturina).

Austria Beč (4-4-2): Pentz - Klein, Madl, Borković, Martschinko - Sax, Demaku, Matić, Prokop - Edomwonyi, Ewandro (još su igrali: Schoissengeyr, Salamon, Ebner, Turgeman, Yateke, Fitz, Sarkaria, Kos).

Remi 'majstora s mora'

Hajduk je svoj završni ispit odradio protiv bjeloruskog prvoligaša Šahtjor Soligorska, a završilo je 1-1.

Splićani su poveli golom Mije Caktaša u 20. minuti, a borbeni Bjelorusi izjednačili su golom bivšeg igrača RNK Splita Elisa Bakaja.

Hajduk (4-3-3): Posavec (od 46. Duka) - Tudor - Ismajli -Mikulić - Fomitschow - Nejašmić, Palaversa - Hamza - Caktaš - Jairo (od 77. Sahiti) - Delić (od 46. Gyurcso).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem