Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 163

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac

U Hajduku nisu još odlučili oko novog trenera, osim Bjelice koji je, čini se, vrlo ozbiljno u igri, posljednji tjedan spominjalo se i Gorana Tomića, Australca Tonyja Popovicha i još čitav niz imena

VIDEO

Dok se čeka bijeli dim s Poljuda, u kuloarima polako cure informacije da je u vrlo uskom krugu kandidata za trenersku klupu Hajduka Nenad Bjelica. Slobodan je trener, nedavno je dobio otkaz u Union Berlinu i Hajdukov predsjednik Ivan Bilić želi osječkog stručnjaka. 

Pokretanje videa...

Poljud nakon Hajduk - Varaždin 0-1 00:30

Kako je Split mali grad, vrlo brzo se pročulo da je Bjelica u krugu kandidata i da dobro kotira među upravom pa je koeficijent na opciju da će upravo on biti idući trener Hajduka jutro uoči objave ovog teksta rapidno pao sa šest na dva! Prvi pratitelj mu je Goran Tomić s koeficijentom 2.50, a slijede Matjaž Kek na kojeg je koeficijent 8. No, on, kako doznajemo, nije stranac koji najbolje kotira ovog časa na Poljudu. Ima netko ispred njega.

Bjelici baš i ne ide najbolje nakon odlaska iz Osijeka, nekoliko mjeseci zadržao se u Trabzonu i potom upao u borbu za opstanak u njemačkoj Bundesligi, no nije dočekao kraj prvenstva na klupi Union Berlina. Kako smo pisali, i u Osijeku i u Trabzonu i u Union Berlinu došlo je do nesuglasica s upravom pa je Bjelica na ime odšteta inkasirao oko četiri milijuna eura. 

1. FC Union Berlin - 1. FC Heidenheim

Hajduku hitno treba novi trener i sportski trener jer je Mindaugas Nikoličius već bivši, ali Bjelica nije jedini kandidat. Kako doznajemo, jako dobro stoje akcije jednog inozemnog stručnjaka koji je veliko nogometno ime, ali stajali su još i bolje prije nego što je u priču uletio Bjelica. 

- Što se tiče eventualne ponude Hajduka, nemam nikakav problem s tim. Kad bi došla kvalitetna ponuda i ako bi projekt bio dobar, naravno da bih razmislio o tome - rekao je osječki strateg prije godinu dana kada su ga pitali bi li prihvatio posao na Poljudu.

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!
Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!

Nekoliko je razloga zbog kojih u Hajduku oklijevaju s odabirom osječkog stručnjaka. Prije svega, strahuju kako će reagirati Torcida s obzirom na period koji je Bjelica proveo u Dinamu i okolnosti koje nisu osobita preporuka. Primjerice, sjedio je na klupi Dinama u finalu Kupa protiv Hajduka 2018. godine kad su neke od sudačkih odluka direktno oštetile splitski klub, ali tada nije htio komentirati suđenje. Već kada je otišao iz Dinama u Osijek, bila je to sasvim druga priča pa je između ostalog, buneći se na loše suđenje Slavoncima, kao argument povukao maksimirske razgovore sa Zdravkom Mamićem kad bi ga ovaj pitao: 'Neno, ljubavi, treba li ti što?'. Bjelica je jasno aludirao na da je Mamić mislio na podršku sudaca. 

Hajduk odlučuje: Bjelica ili stranac 

Vinkovci: Finale hrvatskog nogometnog kupa: GNK Dinamo - HNK Hajduk

Hajdučki puk zamjerio mu je pak da je kasno progledao i ispao licemjer jer je u tom finalu Kupa suđenje zaista bilo loše, smatraju da nije bio veliki frajer kada je na to ukazao nakon godinu dana.

- Bit ću iskren: da mi imamo VAR u Hrvatskoj, vjerojatno Dinamo onaj Kup prije dvije godine ne bi osvojio jer su bile dvije očigledne pogreške na štetu Hajduka. Ali ću vam reći da bismo mi prošle sezone imali, ne 30 bodova prednosti, nego 40 ili 45 nad Hajdukom. Toliko je bilo grešaka na našu štetu. Jesmo dobili u toj utakmici Kupa, koju meni predbacuju. Nisam komentirao suđenje tu, ali ni onih 15 grešaka koje su bile prošle sezone na štetu Dinama jer su to ljudske pogreške koje ja toleriram, a tolerirao sam ih i u Europi. Nije bilo svejedno ispasti od Benfice i Young Boysa, gdje je Dinamo izgubio velik novac pa sam imao dostojanstvo da to prešutim. Ali tamo je presudio ljudski faktor. To toleriram, a tehnologiju ne - rekao je Bjelica 2019. godine za N1.

Emotivni Perišić oglasio se nakon prvijenca za Hajduk: 'Ovaj gol ipak znači malo više'
Emotivni Perišić oglasio se  nakon prvijenca za Hajduk: 'Ovaj gol ipak znači malo više'

Uz to, pitanje milijunskih odšteta je izuzetno osjetljivo jer je javna tajna da je Hajduk platio veliki novac ne bi li se riješio trenera Ivana Leke i novi predsjednik Bilić sigurno će biti puno oprezniji bude li Bjelica tražio slični osigurač u slučaju otkaza. Definitivno neće moći računati na otpremninu kao u Turskoj, Njemačkoj ili Dinamu. 

U Hajduku nisu još odlučili oko novog trenera, osim Bjelice koji je, čini se, vrlo ozbiljno u igri, posljednji tjedan spominjalo se i Gorana Tomića, Australca Tonyja Popovicha i još čitav niz imena. Nekoliko imena koja su menadžeri ponudili Hajduku su stranci i imaju težinu, a kako doznajemo, jedan od njih najveći je protukandidat Bjelici. 

Split: Predstavljanje novog predsjednika Uprave HNK Hajduk Ivana Bilića

U Hajduku oko izbora novog trenera i sportskog direktora ne vlada misterij i zavjet šutnje kakav je bio u vrijeme Lukše Jakobušića. Dubrovčanin je doslovce svakom igraču ili treneru jasno rekao 'izađe li tvoje ime u medijima prije nego što mi ga objavimo, posao propada'. S Bilićem to nije slučaj, kažu da je atmosfera u klubu bolja i opuštenija i čini se da za Hajduk u tom smislu dolaze bolji dani.

Sportski direktor i trener trebaju im hitno jer Splićane vrlo brzo, već od 25. srpnja, očekuju prve utakmice u pretkolima Konferencijske lige. Očito je da većina igrača poput Perišića i Brekala odlazi, mnogi od prvotimaca pokazali su da nisu za Hajduk i na Poljudu ih se žele riješiti, pa će momčad valjati složiti brzo i bez razbacivanja novca. 

Da ne strahuju od reakcije Torcide i navijača, Bjelica bi možda već bio na Poljudu. Ovako, Bilić i njegovi ljudi uzeli su neko vrijeme za razmišljanje i uopće nije nemoguće da na Poljud dovedu, kako nam kažu poljudski insajderi, još veću ribu od Bjelice. Stranca koji je poznato nogometno ime.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 163

VIDEO

HNL transferi: Grci traže četiri milijuna eura za Slovenca od Dinama, bivši 'vatreni' u Belupu
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Grci traže četiri milijuna eura za Slovenca od Dinama, bivši 'vatreni' u Belupu

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje

Livaja, u Hajduk je stigao veći baja! Gattuso je jeo puževe, a Ibrahimović ga je bacio u smeće
NOVI TRENER HAJDUKA

Livaja, u Hajduk je stigao veći baja! Gattuso je jeo puževe, a Ibrahimović ga je bacio u smeće

Nakon prvog treninga u Rangersima izašao sam ispod tuša i osjetio grozan smrad. Kada sam došao do svog ormarića, vidio sam i zašto. Čarape su mi bile pune izmeta, otkrio je Gattuso
Gattuso je novi trener Hajduka!
BIJELI DIM

Gattuso je novi trener Hajduka!

Nakon što su otpadali kandidati poput Souse i Jurića, tko zna tko sve još ne, a mnoga su imena bila u optjecaju ili se o njima špekuliralo, na površinu je izbio onaj o kome se pričalo najmanje - Gennaro Gattuso (46)