Obavijesti

Sport

Komentari 25

Bjelica je iskusniji od rivala, a europski će prvak biti - Barca

Bjelica je iskusniji od rivala, a europski će prvak biti - Barca
1

I premda u 36 utakmica u skupini ima samo četiri pobjede i čak 27 poraza, te gol-razliku 19-79, Dinamo je sedmi put u Ligi prvaka. Pa trećina klubova koji su bili jučer u ždrijebu ima toliko ili manje nastupa!

VIDEO

Evo sjajne vijesti za Barcelonu: otkako se igra ovim formatom, šest od 16 puta prvak je došao iz skupine F. Što znači da tko god osvoji skupinu smrti (Barcelona, Borussia Dortmund, Inter, Slavia), ima 38 posto šansi da na kraju i podigne pehar.

Pokretanje videa...

08:54

I ko' za vraga, baš skupina G od 2003./04. sezone, kad je Uefa predstavila Ligu prvaka kakvu danas poznajemo, nikad nije dala europskog prvaka. Neće ni ovaj put, jer ondje je ždrijeb smjestio Zenit, Benficu, Lyon i Leipzig. Najslabija skupina. Ili, da ljepše zvuči, najpoželjnija.

I dok je Manchester City prema kladionicama najveći favorit natjecanja, logično je da nogometna Europa Dinamo doživljava autsajderom u Ligi prvaka. Tu negdje, u rangu Crvene zvezde i praške Slavije. Klubova kojima se velikani neće ni zamarati, a ostali će teško pobjeći od pritiska favorita.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
 
Kladionice uvjerene: Dinamo je teški autsajder u svojoj skupini
Kladionice uvjerene: Dinamo je teški autsajder u svojoj skupini

Manchester City možda će doći u Zagreb i na sam dan utakmice, s pričuvnom postavom (to će biti zadnje kolo), pa riskirati i da dobiju 'po lampi' kao što je Arsenal stradao u Maksmiru, a i Šahtar i Atalanta cerekat će se kad vide da je Dinamo zadnjih 11 utakmica u skupini Lige prvaka izgubio. Da u povijesti natjecanja samo Anderlecht ima gori niz od 12 poraza.

I premda u 36 utakmica u skupini ima samo četiri pobjede i čak 27 poraza, te gol-razliku 19-79, taj je Dinamo sedmi put u Ligi prvaka. Pa trećina klubova koji su bili jučer u ždrijebu ima toliko ili manje nastupa: Tottenham pet, Napoli šest, Lille šest, Leipzig dva, Zenit sedam, Lokomotiv pet, Salzburg dva, Genk tri, Zvezda dva, Bruge sedam, Slavia dva, a Atalanti je to prvi nastup u LP ikad.

Dinamo otvara s Atalantom u Zagrebu, City stiže pred Božić
Dinamo otvara s Atalantom u Zagrebu, City stiže pred Božić

Manchester Cityju ovo je deveta godina u LP za redom, niz kakav trenutačno nema ni jedan drugi engleskih klub. I jedna za kladitelje: znate li koliko je od 48 utakmica Cityja u skupini završilo 0-0? Ni jedna! U prosjeku pada 3.35 golova po susretu. Golijade! Dok Pep Guardiola u zadnje tri sezone u LP nije prošao četvrtfinale, nakon što je u svojih prvih sedam trenerskih pokušaja dolazio do polufinala.

Premier League - Manchester City v Tottenham Hotspur

Atalanta je 15. talijanski klub u LP i u posljednjih je 14 europskih utakmica izgubila samo jednu, a pobijedila sedam. Današnji trener Gasperini (61) ima manje iskustvo u Ligi prvaka od Bjelice. Jer dok je Bjelko vodio bečku Austriju u skupini, Gasperini je u LP vodio Inter u tek jednoj utakmici, kad je 2011. izgubio od Trabzonspora 1-0.

A i Šahtarov trener Luis Castro (57) neiskusniji je od mlađega Bjelice (48) - nikad nije vodio utakmicu Lige prvaka!

Šahtar je, inače, drugo najdraže utočište Brazilaca, jer čak je 15 brazilskih igrača zabijalo golove u LP za klub iz Donjecka. Jedino Porto u povijesti LP ima više Brazilaca strijelaca - 22.

Man. City stiže na Maksimir! Dinamo i na Šahtar i Atalantu
Man. City stiže na Maksimir! Dinamo i na Šahtar i Atalantu

Prošle je sezone u Ligi prvaka bilo prosječno 2.93 gola po utakmici i zadnje su tri sezone bile najefikasnije uz 1992. Ali u grupnoj fazi lani je postignuto 275 golova, što je bilo najmanje od 2011.

Najmanje bodova dovoljnih za drugi krug u povijesti bilo je šest, tako su prošli dalje Zenit 2013. i Roma 2015.

A čak 21 put neka je momčad u Ligi prvaka nakon šest kola ostala bez boda. Dinamo dvaput. Ove se godine, prilično smo uvjereni, u Maksimiru neće skupljati negativni rekordi. Ma i taj će Anderlechtov od 12 uzastopnih poraza nakon Atalante u Zagrebu ostati...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener