Obavijesti

Sport

Komentari 23

Bjelica: Pero ima nekog vraga u sebi koji ga izbaci iz tračnica. S njim imam metodu bič - mrkva

Bjelica: Pero ima nekog vraga u sebi koji ga izbaci iz tračnica. S njim imam metodu bič - mrkva

Hajduk je jedina momčad koju Osječani nisu pobijedili u HNL-u ove sezone, a treneri Bjelica i Tramezzani upoznali su se dok je Neno bio na privremenom radu u Italiji. Kaže, ljestvica ništa ne znači

VIDEO

Osijek nastavlja bitku s Dinamom za naslov prvaka, a u subotu na Gradski vrt od 15 sati stiže Hajduk. Jedina momčad koju bijelo-plavi ove sezone nisu pobijedili.

- Momčad je u najboljoj mogućoj atmosferi nakon tri pobjede, mora biti takva. Zadovoljan sam sa svim što smo ostvarili u ove tri utakmice. Tri pobjede protiv dobrih protivnika, bez primljenog gola - rekao je trener Nenad Bjelica pa otkrio zdravstveni karton:

- Imamo nekih problemčića, ali i dovoljno igrača koji mogu odgovoriti na izazov. Vidjet ćemo nakon zadnjeg treninga još tko može, pogotovo se odnosi to na Igora Silvu (kvadriceps) i Marija Jurčevića (zadnja loža). Oni su upitni, Erceg je kažnjen, Ndockyt i Grezda još nisu u konkurenciji za nastup.

POGLEDAJTE VIDEO: Treći dres Osijeka

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

Zlatno-crni dres Osijeka 00:36

Hajduk nije u bajnoj formi, a u prvom dijelu prvenstva pobijedio je u Osijeku. Na Poljudu je u drami završilo remijem nakon Ivušićeve obrane penala.

- Tradicije su tu da se ruše. Mi smo već neke srušili ili izjednačili, ali Hajduk je Hajduk. I kad je najbolji, i kad nije u najboljem stanju, velik je klub i poštujemo ga. I momčad i trenera. Ima kvalitetne igrače, ali mislim da ćemo uspjeti pronaći snagu i izaći kao pobjednici iz tog izazova - kaže Bjelica pa nastavlja o Splićanima i treneru Paolu Tramezzaniju:

- Dosta su različito izgledale njihove utakmice. Imali su faze kad su bili goropadni pa se povukli i imali dosta problema. Ne možemo znati hoće li igrati s visokim presingom ili se braniti u defenzivnom bloku. Znam inače trenera Tramezzanija, imao sam priliku pričati s njim dok sam bio trener Spezije, bio je u našem kampu i gledao treninge. Ugodan čovjek i dobar trener, rezultati govore o njemu.

Lijepa gesta za Banovinu: Igrač Slavena pomagao je u Petrinji pa ispunio obećanje Osječaninu
Lijepa gesta za Banovinu: Igrač Slavena pomagao je u Petrinji pa ispunio obećanje Osječaninu

Komentirao je i odličnu formu Petra Bočkaja.

- Pero je upotrebljiv kad je fit na svakoj poziciji, a možda i na golmanu. Kad se njegova kilaža dovede pod kontrolu i kad je pod treninzima, a tako je zadnjih mjesec i pol dana, onda je malo igrača u Hrvatskoj koji mogu biti na njegovom nivou. Jako nam je važan igrač i drago mi je. Jesenas je imao promjenjivu formu, a mislim da u idućim utakmicama možemo vidjeti najboljeg Peru Bočkaja - rekao je Bjelica i dodao:

- Imali smo iskrene, ne neugodne razgovore. I kad kritiziramo, nije da kritiziramo nego da pomognemo. Pero je shvatio da mu želimo dobro, radi na sebi, skinuo je par kila, hrani se i živi sportski. Nema nikakvih problema što se njega tiče i nadam se da će tako i nastaviti. On je jednostavan dečko, nekompliciran, ali ima nekog vraga u sebi koji ga izbaci iz tračnica. Mora to držati pod kontrolom, ali nekad tog vraga pretvori i u pozitivnu energiju na momčad i teren. Nije on prvi u karijeri kojeg imam takvog. Malo bič, malo mrkva, tako je s Perom. Postoje igrači koje stalno možeš bičem, neke stalno s mrkvom, a neke bič-mrkva, on je od tih, haha.

Osvrnuo se i na prijelazni rok koji je u Osijeku bio dosta aktivan. A nakon presice predstavljen je još jedan novi igrač, defenzivac LASK-a Jevgen Čeberko (23) koji dolazi na posudbu do ljeta 2022.

Reprezentativac Ukrajine stigao je u Osijek: Želim osvajati titule
Reprezentativac Ukrajine stigao je u Osijek: Želim osvajati titule

- Spomenuo bih da smo uložili nula eura u igrače koje smo doveli ovaj prijelazni rok, nije plaćena odšteta. Naravno, njihovi ugovori koštaju. Otišli su Majstorović i Grgić, došli Brlek i Miloš, a Topčagić je od ranije bio planiran. Postoji mogućnost da neki odu, drugi dođu pa bi se budžet izjednačio. Ponašamo se racionalno, nema potrebe biti rastrošan. Ne mora značiti da će ti igrač vratiti na terenu ako si za njega dao milijune, nekad i jeftin igrač može riješiti utakmicu. Moram pohvaliti i Brleka i Miloša za igre, a doveli smo ih za nulu. Dolazi predsjednik na utakmicu sutra, a imamo vremena još do idućeg ponedjeljka. Jako smo blizu dovođenja nekih igrača, u to ćete se uvjeriti uskoro.

Situacija nije dobra s jednim zimskim pojačanjem Mihretom Topčagićem.

- Nažalost, magnetska rezonancija je pokazala ozljedu diska kakvu sam i ja imao. Vidjet ćemo s liječnicima treba li operacija ili ga konzervativno oporavljati. Ako bude operacija, neće ga biti dva mjeseca sigurno, a ako bude konzervativno, onda ćemo vidjeti. Odradio je 15 dana treninga vrhunski i presjeklo ga je na jednom treningu. Uvijek bi ga petkom steglo u leđima i nije bio spreman nastupiti. Slika nije najbolja.

Osijekov hakler debitirao sa 17 pa igrao i u Trećoj HNL: Nisam bio siguran hoću li dobiti šansu
Osijekov hakler debitirao sa 17 pa igrao i u Trećoj HNL: Nisam bio siguran hoću li dobiti šansu

Vraća se Ramón Miérez nakon odrađene suspenzije.

- Od Istre do Belupa promijenili smo pet igrača u prvoj postavi, i sutra mogu biti tri, četiri promjene. Baza momčadi ostat će ista, dobra je atmosfera, osjećamo euforiju navijača i očekujemo dobru utakmicu i pobjedu.

Osijek ima 19 bodova više od Hajduka, ali Bjelica kaže da se neće zavarati pozicijom Splićana na ljestvici (peti).

- Pozicija na tablici ništa ne znači u utakmici Osijeka i Hajduka, to su dvije vrhunske momčadi. Ne zanima nas previše to i nećemo pobijediti zbog ljestvice. Trebat će nam puno trke, zalaganja, agresivnosti, ambicije... A tablicu ćemo gledati poslije utakmice. Ne zamara nas to i fokusirani smo na to da pobijedimo takvog protivnika.

Najavljuje se sunčano vrijeme, derbi bi sigurno privukao mase na stadion... Ali epidemiološke mjere to ne dozvoljavaju.

- Mi smo vjerojatno jedna od momčadi, uz Hajduk i Rijeku, koji su najviše oštećeni što nema navijača na tribinama. Kad se oni vrate, vjerujem da će Osijek biti još moćniji i biti nam vjetar u leđa. Ali i sad osjećamo euforiju u gradu i nadamo se da ćemo do kraja ispuniti sva njihova očekivanja - zaključio je Bjelica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u