Obavijesti

Sport

Komentari 32

Bjelica za AS: Nije baš logično da više nisam trener Dinama...

Bjelica za AS: Nije baš logično da više nisam trener Dinama...
1

Iskreno, nisam očekivao da će Olmo otići u Njemačku, no to je bila njegova odluka. U Španjolskoj ili Italiji bi njegov talent još više došao do izražaja, tvrdi bivši Dinamom trener

VIDEO

Donedavni trener Dinama Nenad Bjelica rekao je u razgovoru za španjolske novine AS kako želi trenirati neki klub u Italiji, Njemačkoj ili Španjolskoj.

Pokretanje videa...

04:07

Bjelica je prije deset dana otišao iz Dinama, s kojim se nalazio na prvom mjestu prvenstvene ljestvice do izbijanja krize s koronavirusom, te s kojim je ispao u četvrtfinalu kupa. Zauzeo je posljednje mjesto u skupini Lige prvaka, premda je do posljednjeg kola imao izglede za prolaz.

- Postigli smo sporazum o raskidu ugovora. Klub je, bez konzultacije s momčadi, dao ultimatum vezan za smanjenje plaća. Odbili smo smanjenje za toliki iznos - ispričao je 49-godišnji Bjelica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Bjelica: Samo jednim potezom sam Dinamu uštedio 38 mil. kn
Bjelica: Samo jednim potezom sam Dinamu uštedio 38 mil. kn

Lani je pod njegovim vodstvom Dinamo došao do osmine finala Europske lige, gdje je izgubio u produžetku od Benfice, čime su 'modri' nakon 49 godina dočekali proljeće u Europi. Osvojio je dva prvenstva i jedan hrvatski kup. Na klupi Dinama proveo je 101 utakmicu i upisao 73 pobjede, 15 remija i 13 poraza.

- Nije logično što više nisam trener, jer smo postigli stvari koje se ondje nisu dogodile 50 godina. Ali vidio sam i gore stvari u nogometu. Vrijeme će reći tko je bio u pravu. Dao sam sve od sebe, nastojao poboljšati ekipu i individualno igrače. Imali smo dvije povijesne sezone - izjavio je Bjelica.

Ranije je bio trener poljskog Lecha iz Poznana, talijanske Spezije i Austrije Beč.

- Namjera mi je biti trener u nekoj od najjačih liga svijeta. Vjerujem da nakon 13 godina i 470 utakmica dolazi trenutak za to. Govorim španjolski, talijanski, njemački, engleski i poljski jezik, uz hrvatski. To mi otvara mnoga vrata - rekao je.

- Kada sam vodio Dinamo, dolazile su mi ponude iz zemalja poput Ujedinjenih Arapskih Emirata ili Kine. No ne motivira me novac. Želim pokazati svoju vrijednost u nekoj ligi prve razine, poput Italije, Njemačke ili Španjolske - dodao je.

Bjelica je tijekom igračke karijere nosio dres španjolskih prvoligaša Albacetea, Betisa i Las Palmasa.

- Moja najljepša sjećanja su iz Seville, ondje se rodio jedan od mojih sinova. Bih li volio trenirati Betis? Ima odlične navijače i grad (Sevilla) gdje se može pokazati trenerska sposobnost - izjavio je Bjelica.

U Dinamu je trenirao 21-godišnjeg Danija Olma, koji je debitirao za Španjolsku pa u siječnju otišao u njemački RB Lepzig.

Bjelicu naljutilo jer nije odobrio dolazak Burtona i(li) Godoya...
Bjelicu naljutilo jer nije odobrio dolazak Burtona i(li) Godoya...

- Olmo je možda najbolji igrač kojeg sam trenirao. U dvije godine se nevjerojatno razvio. On je sjajan mladić i odlična osoba. Nedavno sam pronašao jedne novine iz ožujka 2019. gdje je bio jedan moj intervju u kojem sam rekao kako će on debitirati za A reprezentaciju. To se i dogodilo. Dani je rođeni pobjednik - ispričao je Bjelica.

- Iskreno, nisam očekivao da će otići u Njemačku, no to je bila njegova odluka. U Španjolskoj ili Italiji bi njegov talent još više došao do izražaja, ali sigurno će se istaknuti i u Bundesligi. Pronaći će svoje mjesto gdje god to bilo jer on zna što želi u životu te se bori da bi to postigao - dodao je.

Pitali su ga i o Luki Modriću i Ivanu Rakitiću, koji imaju ugovore do 30. lipnja 2021. godine s Real Madridom i Barcelonom.

'Pa ja sam navijač Dinama sa sjevera, pričao sam s Bjelicom'
'Pa ja sam navijač Dinama sa sjevera, pričao sam s Bjelicom'

- Modrić je nedavno dobio Zlatnu loptu i nastavlja igrati na dobroj razini. Ne bi trebao ići iz Reala. Rakitić je mlađi, no i za njega mislim isto. Možda ne toliko ove godine, no uvijek je bio jako važan Barceloni. Vjerojatno je zaslužio ondje bolji tretman. Ponekad dođe trener koji ne računa na tebe, a to je potrebno prihvatiti i tražiti mjesto gdje se može igrati više - zaključio je.

Rekao je i kako s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Davorom Šukerom, koji je nekoć igrao za Sevillu i Real Madrid, ima jako dobar i prijateljski odnos.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener