Obavijesti

Sport

Komentari 22

Bjelici 1,5 mil. eura i zadatak: Dovedi mlade hrvatske igrače!

Bjelici 1,5 mil. eura i zadatak: Dovedi mlade hrvatske igrače!
1

Fenerbahce ima dug od 334 milijuna eura i staru momčad, s čak devet igrača starijih od 30 godina. Ideja gazde je prepisati hrvatski model razvoja mladih igrača. Zato je Bjelica jedini izbor

VIDEO

Ja sam slobodan trener, na tržištu.

Jedina je to rečenica koju su turski novinari uspjeli dobiti od Nenada Bjelice. U dva dana u kojima je primio na desetke poziva i poruka iz Turske. S jednim pitanjem: Dolazite li u Fenerbahce?

Pokretanje videa...

04:07

Ako slušate Bjeličin kut, nema ničega konkretnog. Ni ponude, a još manje dogovora.

No, izvori iz Fenerbahcea tvrde da će Bjelica ni mjesec dana nakon odlaska iz Dinama postati trener istanbulskog giganta. I potpisati svoj ugovor života.

Da, u Dinamu je nakon povijesnog proljeća u Europi i sezone u kojoj je razbio Fenerbahce 4-1 na putu do osmine finala Europske lige, potpisao ugovor na 1,2 milijuna eura godišnje plaće. Neto. U Kärntenu, WAC-u, bečkoj Austriji, Speziji i Lechu nije dobivao ni blizu.

A zamislite onda kakva je moć Fenerbahcea kad mu nudi plaću od milijun i pol eura neto u trenucima kad je klub u nezapamćenoj krizi!?

Europa League - Group Stage - Group D - Fenerbahce v GNK Dinamo Zagreb

Predsjednik Ali Koç iz jedne je od najbogatijih turskih obitelji i pokušava izvući klub iz gliba. U siječnju je Uefa objavila da Fenerbahce ima dug od 334 milijuna eura.

Zato je i kvaliteta momčadi koju bi trebao preuzeti Bjelica ispodprosječne kvalitete (po Fenerovim mjerilima) i ima previše starih igrača: čak devetoricu starijih od 30 godina, a Emre Belozoglu ima čak 39. Zato i ne čudi da je tržišna vrijednost cijele momčadi 65,93 milijuna eura, dok je Dinamova, sa samo četvoricom igrača iznad 30 godina, 79,48 milijuna eura.

I baš poput Dinama, pa trenutačno zbog velikog duga čak i više, klub ovisi o transferima. A jedina zvijezda koju računaju unovčiti je kosovski napadač Vedat Muriqi (26). Navodno su Lazio i Tottenham spremni platiti ga 30 do 35 milijuna eura.  

Turci tvrde: Nenad Bjelica je na korak od preuzimanja Fenera...
Turci tvrde: Nenad Bjelica je na korak od preuzimanja Fenera...

. Za

Fenerbahçe je nakon 26 kola tek sedmi na tablici, devet bodova udaljen od Europe i 13 od vodećih Trabzonspora i Basaksehira. Smijenjeni trener Ersun Yanal nije uspio ostvariti kvalitetan odnos ni s igračima ni s navijačima. Totalna suprotnost od Bjelice.

- Gazda Koç želi izgraditi novu momčad po uzoru na lige koje proizvode mlade igrače, poput hrvatske. Zato je izabrao Nenada Bjelicu. S obzirom na ekonomsku krizu, svi će klubovi imati manji proračun i morat će se više orijentirati na mlade igrače. Koç smatra da u Turskoj ne postoje treneri koji mogu tako uspješno raditi s mladim igračima i zato želi Bjelicu - objašnjava nam novinar Sözcüa Galip Öztürk i dodaje:

- I navijači su svjesni financijske situacije i imat će više strpljenja. Samo ako uspješno uklopi mlade igrače u momčad, Bjelica će biti kralj!

No, ne očekuju Turci samo njegovo znanje i iskustvo nego i da dovede neke mlade igrače iz Hrvatske. Fenerbahce više ne može kupovati zvijezde iz liga petice, pa majstori kalkuliraju da će jeftino dovesti dobre mlade igrače iz Hrvatske. A proračun za pojačanja ovoga ljeta im je između osam i deset milijuna eura. Dečki, uozbiljite se, pa za taj novac od dinamovaca mlađih od 25 godina možete dobiti samo - Moharramija i Stojanovića...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima