Obavijesti

Sport

Komentari 16

Kakve pripreme! 'Istukli su nas šibama i to na 100 stupnjeva'

Kakve pripreme! 'Istukli su nas šibama i to na 100 stupnjeva'
4

Hrvatska U23 hrvačka reprezentacija grčko rimskim stilom nalazi se na posljednjim pripremama pred Prvenstvo Europe. Pristup treninzima se ponešto razlikuje od domaćeg, ali Bjelorusima su sve jača konkurencija

VIDEO

Od 07. do 17.05. nalazimo se na pripremama u Olimpijskom centru bivših Sovjeta - Stayki, u bjeloruskom glavnom gradu Minsku. 

Na pripremama u ciklusu za nadolazeće U23 prvenstvo Europe u Istanbulu krajem ovog mjeseca sudjeluju naši U23 reprezentativci: Antonio Kamenjašević - viceprvak Europe, Filip Šačić i viceprvak svijeta Ivan Huklek.

Pokretanje videa...

Hrvatska hrvačka reprezentacija 00:39

Ovo je država koja jako puno ulaže u borilačke sportove, trenutno su uz nas hrvače grčko rimskog stila pripremaju hrvači i hrvačice u slobodnom stilu te Sambo borci i borkinje. Ukupno se u olimpijskom centru nalazi oko dvjestotinjak boraca.

Suradnja sa bjeloruskom reprezentacijom duga je 20-tak godina, oni su dolazili k nama na kamp u Poreč-Hotel Valamar, a mi k njima u Olimpijski centar Stayki.

Mogu reći da su naši stari hrvači, koji su sad treneri po hrvatskim klubovima jako puno naučili od bjeloruske škole hrvanja i ta znanja prenose na naše mlade hrvače.

Pokretanje videa...

Hrvatska hrvačka reprezentacija 00:14

A stvari su se od tada jako promijenile. Nekad su naše hrvače Bjelorusi uzimali na treningu da bi se odmarali, ali danas više nije tako. Naša mlada generacija je jako napredovala pa sad neki Bjeloruski hrvači bježe od spariranja s našim dečkima.

Mogu reći da je to sve zahvaljujući zajedničkom trudu i radu svih trenera i generacija po klubovima koji nesebično daju sebe i svoja iskustva te ih prenose i ugrađuju u naš pomladak.

Za dobrodošlicu što nas nije bilo zadnjih nekoliko godina moje dečke su dobro istukli šibama u sauni na preko 100 stupnjeva. Nakon jakih treninga njihov je običaj da se na regeneracijski trening ide u saunu..ali i to je kod njih posebna priča.

Temperaturu saune dignu na preko 100 stupnjeva i onda kreće udaranje sa šibama breze. Dečki su doslovno vrištali od vrućine.

Pokretanje videa...

Hrvatska hrvačka reprezentacija 00:09

Imali smo priliku biti u Minsku za vrijeme vojne parade povodom obljetnice oslobođenja od fašizma. Grad nas je oduševio. Neki kažu da je to jedan od najčišćih gradova u Europi.

Mi potvrđujemo te sa sigurnošću možemo reći da se ovaj potez dolaska k njima jako isplatio, a koliko točno vidjet ćemo na prvenstvu Europe u Istanbulu krajem ovog mjeseca

*Anton Đok je trener U23 reprezentacije

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid
UOČI NASTAVKA PRVENSTVA

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid

Nogometaši pozitivni na korona virus nisu bili u kontaktu s ostatkom momčadi, kažu s Poljuda nedugo nakon što je HNS izvijestio o pozitivnim slučajevima među U-21 reprezentativcima

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...
TEK MU JE 50 GODINA

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...

Dva tjedna prije svog 50. rođendana, naš proslavljeni veslač Igor Boraska osvojio je u osmercu Mladosti zlato na prvenstvu Hrvatske. Boraska je sudionik ljetnih i zimskih OI, istrčao je maraton....
NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...
D'ANGELO RUSSELL

NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...

''Kontaktirala nas je turistička agencija i pitala koju marku štapova i rukavica imamo za iznajmljivanje i možemo li rezervirati termin za četiri osobe koje bi došle odigrati partiju golfa. Nismo znali o kome je riječ...''