Obavijesti

Sport

Komentari 14

Skoro poginuo bježeći čamcem iz Afrike, a sad ga traže baš svi

Skoro poginuo bježeći čamcem iz Afrike, a sad ga traže baš svi
1

Prije dvije godine Mamadou Coulibaly je bježao iz Senegala preko Maroka do Europe na čamcu, iako je njegova obitelj živjela sasvim urednim životom. On je htio postati nogometaš i ništa drugo...

VIDEO

Talijanska Serie A iznjedrila je novu nogometnu senzaciju i to u rekordno kratkom roku. Sad već drugoligaš, Pescara, koja je iz ozbiljnih kombinacija za ostanak u ligi otpisana već ranog proljeća ove godine, proizvela je fantastičnog mladog igrača.

Nogometna senzacija

Riječ je o Senegalcu, veznjaku Mamadou Coulibalyju (18). On je tek u veljači ove godine postao punoljetan i odigrao je tek devet utakmica u Serie A.

Transfermarkt ga procjenjuje na 500 tisuća eura, no cijena bi mogla drastično porasti nakon što je obznanjeno kako talentiranog igrača želi slavni milanski Inter. No, spominjao se interes i Juventusa, kao i nekih velikih engleskih klubova...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

VIDEO

Mamadou je impresionirao igrajući za slabašnu Pescaru svojom trkom, zalaganjem i samim nogometnim smislom. Jednostavno, ima 'ono nešto' na terenu, a sve to prate izvanredne fizičke predispozicije.

Naravno, najbolja stvar u cijeloj priči je to da ima tek 18 godina i ogroman prostor za napredak.

Pobjegao od kuće, roditelji mislili da je mrtav

Ako vam se činilo da je njegova životna priča kao iz bajke, prevarili ste se.

Naime, prije dvije godine Mamadou je bježao iz Senegala preko Maroka do Europe na čamcu, iako je njegova obitelj živjela sasvim urednim životom.

Afriku je napustio s ruksakom na leđima, roditeljima nije ništa ni rekao. Samo je otišao...

- Javio sam se svom najboljem prijatelju i to je to. Ugasio sam mobitel, nisam htio da me nitko zove nekoliko mjeseci. U Senegalu su mislili da sam mrtav. Moj otac me nije vidio u nogometu, on je učitelj i za njega je obrazovanje bilo na prvom mjestu - rekao je Coulibaly.

- Riskirao sam život zbog nogometa, ali to sam učinio zbog svoje obitelji. Sad sam u mogućnosti pomoći im - pričao je Coulibaly pa nastavio:

- Spavao sam na ulici neko vrijeme, a dok sam putovao za Europu čamcem, najgora stvar je bila ta da ne znam plivati. Poginuo bih da je bilo problema na putu. U Maroku sam spavao u luci, nisam imao novca za putovanje brodom. Nakon nekoliko dana primijetio me jedan čovjek koji radi na brodu i rekao sam mu da želim otići u Europu. On me uspio prebaciti do Francuske, putovao sam s 20 nepoznatih ljudi i to je bilo opasno iskustvo. A ja sam išao samo zbog nogometa toliko daleko.

Spavao na ulici i prosio za preživljavanje

Rasizam je u Italiji, nažalost, česta pojava na tribinama. Tako su Coulibalyja nazvali 'čovjek čamac' uz standardno hukanje.

- To mene ne vrijeđa. Najgore mi je bilo na početku kad sam stigao u Livorno. Lažni menadžer me odveo upoznati s momčadi da bih se ujutro probudio u hotelu i njega više nije bilo. Nisam imao novca, nisam znao kome da se obratim jer nisam znao talijanski jezik. Spavao sam idućih dana na ulici i bio sretan ako mi netko od prolaznika da sendvič da ne ostanem gladan - govori mladi veznjak iz Senegala.

Zatim se uputio prema Rimu jer su mu rekli kako tamo ima puno Senegalaca. Vlakom je otišao besplatno.

- Otišao sam krivim putem i stao u Rosetu. Spavao sam na igralištu. Odveli su me u dom za nezbrinute ljude odakle sam pokušao se dokazati na probama u Ceseni, Sassuolu, Romi i Ascoliju, međutim, nigdje nisam prošao - kaže Coulibaly.

Kasnije se pojavila Pescara i praktički mu spasila život. Dali su mu priliku u mladoj momčadi i danas je na pragu transfera u milanski Inter. Obitelj nije vidio od bijega iz domovine, ali otac mu je sve oprostio.

- Danas razgovaramo svakodnevno i on je sretan. Ispričao mi se što nije vjerovao u mene - rekao je Mamadou.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener