Obavijesti

Sport

Komentari 5

Blake na Ivu Karlovića: Ovo je moj posljednji turnir u karijeri...

Blake na Ivu Karlovića: Ovo je moj posljednji turnir u karijeri...
1

Nikog nije iznenadila odluka Amerikanca za kojeg je prošli tjedan postalo jasno da motiva za dalje više nema. I Karlović je nedavno umalo završio svoju karijeru...

VIDEO

Prije par mjeseci se mislilo da Karlović više nikad neće vratiti na teniski teren kao profesionalni igrač. Svjetski mediji su objavili da je završio u bolnici, a trebalo je nekoliko dana da se dozna kako je riječ o virusnom meningitisu. Ni doktori to odmah nisu znali pa su ga pustili doma, da bi se samo dan kasnije vratio natrag. I tako je krenula borba za život, a Karlović je već samim povratkom na teren postao heroj.

- Liječnici nisu znali hoću li se potpuno oporaviti. Nisam znao svoje ime, ni koja je godina, a tek peti dan su mi dijelovi tijela prestali trnuti. Glavobolje su trajale deset dana - komentirao je "Div sa Šalate" najteže dane, a onda polako krenuo s povratkom na terene:

- Mjesec dana kasnije sam počeo trenirati, prvo po pet minuta, a onda ozbiljnije. U tim trenucima nisam znao hoću li se uspjeti vratiti, ali jesam. I sada mi je svaki meč, svaki trenutak na terenu zapravo bonus. Cilj mi je samo zabavljati se na terenu.

Možda je baš zbog toga napravio senzacionalan uspjeh u Bogoti. Osvojio je ATP turnir bez izgubljenog servisa, snašao se na velikoj nadmorskoj visini kao Šerpa na Himalaji. Nije samo servis radio, nego i ostali dijelovi igre, ali najviše samopouzdanje. Osim toga, visoki revolveraš ima novo oružje:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Promjena reketa je ispala ključna. Sad imam reket s tanjim okvirom i bolje osjećam lopticu zato. Imam veću kontrolu.

Reket nije pomogao u kvalifikacijama zadnja dva turnira Serije 1000, ali je zato u New Yorku opet proradio. Ivo je izborio glavni turnir s tri uvjerljive pobjede bez izgubljenog seta. U tri meča je zabio 45 aseva, a u prva dva je pružio samo jednu break-loptu. Prilika je imao Golubev u zadnjem krugu, ali je ostao bez učinka (0/5).

Sad ga čeka Blake, godinu dana mlađi Amerikanac. Već je zadnjih tjedana postalo jasno da se velika karijera bliži kraju. Teško bi sljedeću sezonu dočekao unutar Top 100, a u izjavama se moglo vidjeti da motivacije više nema. Iako bi povremeno uživao na terenu, posebno u nadigravanju, taj bi entuzijazam ubrzo splasnuo. Tako je bilo i prošli tjedan. Pobjeda nad mladim sunarodnjakom, pa poraz od Pairea u natjecanju tko će više promašiti.

- Danas je bio još jedan nekonzistentan dan, o čemu sam već pričao. Paire mi je dao dosta šansi na drugom servisu, ali slabo sam reternirao. Nisam napravio nikakav pritisak na reternu, što je inače jedna od mojih boljih strana igre. Izgubio sam servis u trećem setu, što inače ne bi bio problem, ali ovaj put nije bilo povratka nazad - komentirao je Blake razočarano poraz prošli tjedan.

Kad je Blake najavio posebnu konferenciju za novinare dan prije nastupa na US Openu, svima je bilo jasno o čemu je riječ. Točno prije godinu dana je to napravio Roddick, njegov dragi prijatelj, a ovaj put je došao red na njega.

- Mislim da nikog neće iznenaditi, ovo je moj zadnji turnir u karijeri. Oduvijek sam htio u New Yorku završiti karijeru - kazao je Blake okupljenim novinarima, a onda odgovorio koje su mu daljnje ambicije:

- Postoje dvije mogućnosti vezane uz tenis. Televizijsko komentiranje mečeva ili posao izbornika naše reprezentacije.   

I tako još jedan američki velikan ide u zasluženu mirovinu. Iako nikad nije došao dalje od četvrtfinala u New Yorku, bivši četvrti tenisač svijeta je uvijek igrao konzistentno ovdje. Doduše, zadnjih godina je imao i sreće sa ždrijebom, pa je tri puta dobio igrače izvan prvih 150. 

Renkingom ni Karlović ne djeluje kao loš ždrijeb, no Amerikanac nije imao previše uspjeha s visokim serverom. Hrvatski tenisač je dobio šest od devet međusobnih mečeva, uključujući zadnja dva, oba na betonu. Čeka nas meč s puno servis winnera i brzopoteznih poena, a na kraju vjerojatno i puno emocija.

  • Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram