Obavijesti

Sport

Komentari 2

Blanka potvrdila Birmingham: Jedva čekam, jako se veselim

Blanka potvrdila Birmingham: Jedva čekam, jako se veselim
1

Najbolja hrvatska sportašica Blanka Vlašić potvrdila je nastup na atletskom mitingu Dijamantne lige u Birminghamu. Dodala je da jedva čeka nastupati na otvorenom...

VIDEO

Bila sam već u Birminghamu, na Svjetskom i Europskom dvoranskom prvenstvu, ali ovo je prvi put da ću se natjecati na otvorenom. Veselim se tomu, rekla je Vlašić.

- Volim se natjecati na mitingu u Londonu i sigurna sam da će Viva Birmingham Grand Prix biti sličan u smislu kvalitete natjecanja, ali i podrške gledatelja. Publika na Europskom dvoranskom prvenstvu prije četiri godine bila je zaista glasna i strastvena – dodala je Blanka, koja je nedavno u New Yorku nakon devet uzastopnih pobjeda poražena na jednom mitingu Dijamantne lige.

Miting u Birminghamu, koji je na rasporedu 10. srpnja, bit će deveta postaja ovosezonske Dijamantne lige, i na rasporedu je samo sedam tjedana prije Svjetskog prvenstva u Daeguu.

Aktualna svjetska i europska prvakinja priznaje da će obrana svjetskog naslova (iz Osake) biti njen primarni cilj ove godine, ali također inzistira da će pokušati gledateljima na Alexander Stadiumu priuštiti uzbudljivo natjecanje rušenjem rekorda stadiona (195 cm) koji je postavila Jelena Jelesina prije 22 godine.

- Naravno da je moj cilj ove godine obrana svjetskog naslova i vjerujem da će mi Birmingham pomoći u pripremi za to. Prošle sam godine vodila veliku bitku sa Chaunte (Lowe) u mngim natjecanjima, ali čak iako ona i neće biti u Birminghamu ja ću svejedno dati sve od sebe i obećajem da ću zabaviti publiku na stadionu.

- Rekord stadiona stoji od 1989. godine, ali to je visina koja je itekako u mojem dohvatu, pa možda to mogu promijeniti. Bilo bi lijepo ostaviti trag u Birminghamu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače