Obavijesti

Sport

Komentari 1

Blanka: Prvi put na veliko natjecanje putujem ranjiva

Blanka: Prvi put na veliko natjecanje putujem ranjiva
1

Tip sam sportaša u kome se rezerva budi kad je 'frka', kazala je Blanka Vlašić prije puta na EP u Barceloni. Nada se da će uskoro biti ona prava...

VIDEO

Blanka Vlašić je na posljednjoj press konferenciji uoči puta na EP u Barceloni 'otvorila dušu', kao nikad prije. Htjela je pokazati koliko je sve što radi naporno, kako fizički, tako i psihički.
- Željela sam da javnost sazna što stoji iza svakog mog lošeg i dobrog skoka, jer imam osjećaj da su ono što čitam šture činjenice, a slika je u stvari puno šira.
Otvoreno je govorila o svemu što joj se događalo od početka sezone, o strahovima i očekivanjima.
- Ovo je prvi put da na veliko natjecaje odlazim ranjiva jer prvi dio sezone nisam odradila u skladu sa željama i očekivanjima. Svaka godina je specifična i teška, u svaku ulazim sa novim strahovima i sumnjama koje prate život sportaša, pa tako i u ovu, no ova je ipak posebna jer je sve pomaknuto za 20 dana ranije. Ove godine postotak iskoristivosti mojih sposobnosti je puno veći nego prijašnjih godina i to mi daje nadu da ću uskoro biti ona stara - kazala je Blanka.
Nije se nadala da će joj trebati toliko dugo da dođe u poziciju da može napasti svjetski rekord.
- Još nisam dosegla nivo forme potreban za najviše domete i zato su do sada 4 osvojena mitinga Dijamantne lige veliki uspjeh. U ovom trenutku nisam nabolja, što ne znači da neću uskoro biti - otkrila je Blanka.
U Barcelonu putuje bez opterećenja. Motiva joj ne nedostaje jer još nema medalju sa Europskog prvenstva, no priznaje kako bi joj jako koristilo kad bi je neka od njenih konkurentica ozbiljnije ugrozila.
- Ja sam tip sportaša u kome se rezerva budi kad je 'frka'. Taj lav u meni spava dok nije potreban ali kad se probudi... Moje tijelo je kao učenik koji je strašan potencijal ali ne voli školu. Ranjiva sam, ali sam i takva osvojila četiri mitinga ove godine. Možda sam ušla u rutinu pobjeđivanja...
Ipak, priznaje kako ju je iskustvo učinilo puno boljom.
- Sigurno da mi sazrijevanje i iskustvo pomažu da budem bolja, no ja sam još uvijek racionalni a ne emotivni tip.
Kazala je i kako je od svog tijela prije vrlo bahato očekivala da reagira onako kako želi. - Shvatila sam da ne može biti tako i to ću pokušati promijeniti i boriti se protiv sebe.
Ja sam inače jako autodestruktivna, maltretiram sebe i sve oko sebe, ne spavam, analiziram svaki detalj i dok ta faza, koja zna potrajati i mjesec dana ne završi, teško je svima. Taj me pesimizam uhvati jednom godišnje, no sad sam na sreću u uzlaznoj putanji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...