Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
61 komentara

'Blanka razmišlja o olimpijskoj medalji, a ne o apartmanima...'

Blankin zadnji službeni nastup bio je još na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016., od tada su prošle tri godine borbe s ozljedama, najprije lijeve odrazne noge, a onda i desne. No Blanka ne odustaje...

Blanka Vlasic
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
61 komentara

- Ne događa se ništa posebno. Blanka je u uobičajenom procesu treninga, prije mjesec dana krenula je u četveromjesečni ciklus liječenja desne noge novom metodom, za koju očekujemo da će dati željeni rezultat te da će napokon moći trenirati i skakati bez boli – kazao je Blankin otac i trener Joško Vlašić iznenađen brojnim špekulacijama o kraju Blankine karijere te o tome kako se njegova kćer okreće iznajmljivanju apartmana...

- Ljudi su krivo povezali Blankinu želju da pomogne bratu Marinu koji iznajmljuje svoj apartman, pa je podijelila reklamu na svom profilu na društvenoj mreži. Niti je apartman njen, niti se ona bavi iznajmljivanjem i turizmom - nasmijao se Joško, koji i dalje vjeruje u povratak svoje kćeri na skakališta. I to ne samo povratak, nego u povratak u velikom stilu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#studioapartment #splitcroatia #bacvicebeach #luxuryapartments #blankavlasic

A post shared by Studio Apartman Blanka⭐️⭐️⭐️⭐️ (@studioapartmanblanka) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#studioapartment #split #croatia #bacvice #luxuryapartments #blankavlasic

A post shared by Studio Apartman Blanka⭐️⭐️⭐️⭐️ (@studioapartmanblanka) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#studioapartment #split #bacvice #luxuryapartments #blankavlasic

A post shared by Studio Apartman Blanka⭐️⭐️⭐️⭐️ (@studioapartmanblanka) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#studioapartment #splitcroatia #bacvicebeach #luxuryapartment #blankavlasic

A post shared by Studio Apartman Blanka⭐️⭐️⭐️⭐️ (@studioapartmanblanka) on

'Zanima nas olimpijska medalja'

- Mnogi me pitaju kad će Blanka skakati normu za Tokio. Pa ako ćemo razmišljati kada će i hoće li Blanka preskočiti normu za Tokio, onda nema smisla ni trenirati ni putovati na Olimpijske igre. Mi ne razmišljamo o preskakanju norme, nego o olimpijskoj medalji – tvrdi Joško, svjestan kako je hrvatska javnost i te kako sumnjičava kada je u pitanju Blankin povratak na borilišta. 

Naime, njen zadnji službeni nastup bio je još na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016., od tada su prošle tri godine borbe s ozljedama, najprije lijeve odrazne noge, a onda i desne s kojom ima sličan problem. 

- Znam da bi svi voljeli znati datum povratka, vjerujte da bi voljeli znati i mi. Sigurno je da Blanka neće skakati preko boli, to nema smisla. No u ovom trenutku još je prerano bilo što reći, vjerujem da ćemo imati više vijesti nakon okončanja terapija, a konačnu odluku o Blankinom nastupu na igrama možemo donijeti i za deset mjeseci. Blanka je jaka, želi sebi dati još jednu priliku, 100% je unutra, radi sve što treba, ali ni ona nije stroj, preko nekih stvari ne može. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Smells like sunscreens again ☀️💦👙#summer2019

A post shared by Blanka Vlasic-official (@blankavlasic_official) on

Ako Blanka nastupi u Tokiju i osvoji medalju, bio bi to svjetski raritet, da jedna sportašica praktično pauzira cijeli olimpijski ciklus i ostane na vrhu. 

- Blanka je i sada svjetski fenomen, ona se vratila na skakalište nakon ozbiljne ozljede skočne noge, i ne samo vratila, nego i uzela dvije medalje u Pekingu i Riu. Mnogi su eminentni stručnjaci predviđali kraj njene karijere, govorili su da se nemoguće vratiti nakon takve ozljede i operacije, ali ona se vratila. Jedino što mogu reći je da je njihovo znanje krhko...

Nove metode liječenja

Blankin otac nije bio spreman otkrivati detalje nove metode liječenja, rekao je tek kako se terapija koja je pomogla izlječenju lijeve odrazne noge nije pokazala uspješnom na desnoj nozi, i zbog toga pokušavaju novom metodom. Hoće li i kada biti uspjeha, to je teško predvidjeti. 

- Mi se nadamo najboljem, ali ponavljam, dug je još put pred nama. Niti smo planirali, niti smo vjerovali da će Blanka skakati u 2019. godini, više ćemo znati tek na proljeće, a konačnu odluku ćemo donijeti kad budemo sigurni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

😘

A post shared by Blanka Vlasic-official (@blankavlasic_official) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🏝

A post shared by Blanka Vlasic-official (@blankavlasic_official) on

Nije tajna da su tri godine van borilišta i vrlo zahtjevno liječenje maknuli našu najbolju skakačicu iz fokusa sponzora te da još uvijek troši više novca na liječenje nego što iznosi naknada koju dobiva od Hrvatskog olimpijskog odbora. No Blanka i njen tim se ne predaju.

Naši partneri pišu
Message