Obavijesti

Sport

Komentari 0

Blanka Vlašić: Glavni je cilj uoči sezone ostati zdrava

Blanka Vlašić: Glavni je cilj uoči sezone ostati zdrava
1

Osvojiti Dijamantnu ligu znači biti tijekom cijele sezone konstantan. Još uvijek nemam ni medalju s europskih prvenstava, rekla je Blanka Vlašić

VIDEO

Premijerna sezona atletske Dijamantne lige započet će u petak mitingom u Dohi, a na njemu će jedna od najvećih zvijezda biti i najbolja hrvatska sportašica Blanka Vlašić. Splićanka će ljetnu sezonu započeti u istom gradu u kojem je završila zimsku, i to u velikom stilu, obranom naslova svjetske dvoranske prvakinje u skoku u vis.
'Njezin izgled, njezin stav i iznad svega njezine atletske sposobnosti pomogle su Hrvatici Blanki Vlašić da postane visoka članica atletskog zvjezdanog društva', piše katarska Peninsula u uvodu razgovora s hrvatskom rekorderkom koja je na mitingu u Dohi pobjeđivala posljednje tri godine .
- Vrlo je teško predvidjeti kakav će biti moj prvi ovosezonski rezultat. To je uvijek "zeznuto" pitanje. Naravno da bih željela otvoriti sezonu skokom preko dva metra, ali obećati bilo što više od toga bi bilo čisto nagađanje. Doha je mjesto koje me u normalnim okolnostima čini sretnom i zato uživam u činjenici što ću ljetnu sezonu otvoriti upravo tamo - kazala je Blanka.
Naša atletičarka ni ovom prilikom nije mogla izbjeći pitanje o svjetskom rekordu.
- Na svakom treningu radim na poboljšavanju specifične snage kako bih mogla postizati veću brzinu u prilasku letvici. Ali na kraju, jedina stvar koju trebam je jedno dobro natjecanje sa savršenim uvjetima. Ponekad moram biti strpljiva i čekati takvu priliku cijele sezone, kao što je bilo lani kad sam skočila do osobnog rekorda tek na kraju ljeta u Zagrebu. Najvažnije je da fizički budem na toj visokoj razini rezultata cijelo vrijeme i onda mogu očekivati proboj - objasnila je Blanka, potvrdivši da joj je Doha jedna od omiljenih destinacija za natjecanje.
- Definitivno, ali nije to samo zbog pobjeda koje sam ovdje ostvarila. Svaki put kad sam bila u Dohi sam se odlično provela. Velika gostoljubivost i opuštena atmosfera između atletičara su samo neki od iznimno važnih faktora zbog kojih mi je miting u Dohi poseban. A ne smijem zaboraviti ni lijepo i toplo vrijeme u razdoblju kad u Europi još uvijek nije stiglo ljeto.
Za kraj je Blanka progovorila i o glavnim ciljevima sezone koja je pred njom.
- Osvojiti Dijamantnu ligu znači biti konstantan tijekom cijele sezone. Još uvijek nemam nijednu medalju s europskih prvenstava. A i svjetski rekord je svjetski rekord. Svaki od tih ciljeva bi mi mogao biti prioritetan, ali ne razmišljam na takav način. Najvažniji cilj na početku svake sezone mi je ostati zdrava kako bih mogla skakati na svakom mitingu koji mi je u rasporedu. Ako sam dobro trenirala, mogu očekivati dobre rezultate. Ali fokusiranje na samo jednu stvar mi nikad nije opcija - zaključila je Blanka kojoj bi u Dohi društvo trebala praviti i Sandra Perković, drugoplasirana bacačica diska na ovogodišnjoj svjetskoj ljestvici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu

Preminuo je 18-mjesečni sin Francisa Ngannoua. 'Dozivao sam ga, ali mi ne odgovara...'
TRAGEDIJA U OBITELJI SLAVNOG BORCA

Preminuo je 18-mjesečni sin Francisa Ngannoua. 'Dozivao sam ga, ali mi ne odgovara...'

Prerano za odlazak, ali ipak ga nema. Moj mali dječak, moj prijatelj, moj partner Kobe bio je pun života i radosti. Sada leži bez života, napisao je Ngannou
Turska senzacija u Realu: 'Luku Modrića ne mogu zvati imenom, obitelj me nije tako učila...'
PUN JE POŠTOVANJA

Turska senzacija u Realu: 'Luku Modrića ne mogu zvati imenom, obitelj me nije tako učila...'

Za njegove usluge ozbiljno je bila zainteresirana i Barcelona, koja je u njemu vidjela dugoročni projekt koji je bio u skladu s njihovom financijskom situacijom