Sport

Komentari 3

Blanka Vlašić: Nitko ne treba strahovati, važno je biti realan

Blanka Vlašić: Nitko ne treba strahovati, važno je biti realan

Zanimaju nas rješenja koja su lako izvediva i nama dostupna, ono u čemu i mi sami možemo sudjelovati. Važno je biti realan u svojim prijedlozima, ali važno je imati i potporu Hrvatskog olimpijskog odbora, rekla je Vlašić

Blanka Vlašić vrlo je ambiciozno započela mandat predsjednice Komisije sportaša Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), a oko važnosti te komisije nimalo ne dvoji, baš kao ni oko njezinih glavnih ciljeva i metoda djelovanja.

POGLEDAJTE VIDEO: Blanka Vlašić

Jedna od najboljih sportašica Hrvatske svih vremena se nakon prekida karijere angažirala u sportu kao dužnosnik.

- Znamo kako je zbog njihovih obaveza teško okupiti sportaše iz različitih sportova na jednom mjestu i u isto vrijeme. Ova komisija je važna zbog toga da se glas sportaša čuje u Hrvatskom olimpijskom odboru i da se njihove potrebe uvaže i ispune na najbolji mogući način - kazala je Blanka.

U komisiji su aktualni olimpijski doprvak u vježbi na preči Tin Srbić, osvajačica olimpijske bronce u Pekingu Snježana Pejčić, hrvački olimpijac Božo Starčević, trostruka olimpijka u skijaškom trčanju Vedrana Malec, bivši svjetski prvak u kickboxingu Dino Belošević, aktualna svjetska prvakinja u judu i najbolja sportašica Hrvatske 2020. Barbara Matić, četverostruki skijaški olimpijac Natko Zrnčić Dim, zlatni vaterpolski olimpijac Maro Joković i bivša svjetska prvakinja u sportskom ribolovu Ardena Bajlo.

Svečano otvorenje 71. memorijala Borisa Hanžekovića

- Moramo iskoristiti našu medijsku eksponiranost kako bismo to promovirali. Jednako je važno i susresti se s djecom, pa ćemo pokušati obići cijelu Hrvatsku i ići po školama. Moramo govoriti o važnosti tjelesnog odgoja, predmeta koji je trenutačno u očima djece i roditelja vjerojatno najmanje važan, a jako je važan. Moramo motivirati i nastavnike tjelesnog odgoja da što profesionalnije i predanije pristupe nastavi tjelesnog jer to je najbolji način kako djecu od najranije dobi zainteresirati za sport. Roditeljima, pak, moramo predočiti statističke i znanstvene podatke koji govore u korist sporta.

GES / Gymnastics / Gymnastics World Championship Doha, 25.10.2018

U Skupštini HOO-a komisiju će zastupati Blanka Vlašić, Tin Srbić i Vedrana Malec.

- Ne treba nitko strahovati od naših zahtjeva. Mislim da treba samo saslušati naše prijedloge koji će uvijek biti konstruktivni i jako ćemo se truditi da ne predlažemo nešto što je nemoguće. Zanimaju nas rješenja koja su lako izvediva i nama dostupna, ono u čemu i mi sami možemo sudjelovati. Važno je biti realan u svojim prijedlozima, ali važno je imati i potporu Hrvatskog olimpijskog odbora. Predsjednik Zlatko Mateša rekao je da će maksimalno podržati naš rad i naše projekte, pa vjerujem da tu potporu i imamo - zaključila je Blanka Vlašić.

Najčitaniji članci