Obavijesti

Sport

Komentari 5

Blanka Vlašić se vratila: Zbog ozljeda sam postala bolja i jača

Blanka Vlašić se vratila: Zbog ozljeda sam postala bolja i jača
1

Ove dvije godine između dva New Yorka ću 'izrezati', no neću ih baciti u zaborav, nego ću ih pospremiti u 'škafet' za uspomenu, rekla je Blanka nakon pobjede

VIDEO

24sata: Blanka Vlašić se vratila skakanju pobjedom na mitingu Dijamantne lige u New Yorku. Blanki je u prvom nastupu nakon rujna 2011. u Bruxellesu za pobjedu bilo dovoljno 194 cm, koliko je preskočila iz prvog pokušaja. Kakav je bio osjećaj vratiti se nakon duge stanke?

- Ne mogu opisati koliko me je bilo strah zbog ovog natjecanja. Okolnosti su mi zaista bile teške i san je vratiti se pobjedom u ovakvim uvjetima. Ovo je bio moj novi početak i hvala svima na velikoj potpori.

24sata: Osim pitanja koliko Blanka u ovom trenutku može, uoči natjecanja svi su se pitali i zašto je za povratak izabrala baš New York, koji je i daleko i u kome su vremenski uvjeti za skakanje redovito loši?

- U New Yorku sam prije dvije godine osjetila prve tegobe i željela sam se vratiti baš u New Yorku, tamo gdje je sve počelo. Ove dvije godine između dva New Yorka ću ‘izrezati’, no neću ih baciti u zaborav, nego ću ih pospremiti u ‘škafet’ za uspomenu. Ma koliko mučne bile, učinile su me jačom i boljom. To su godine koje su oplemenile i mene, i moju obitelj, i sve oko nas. Postali smo bolji sportaši i osobe, osjećam to u srcu.

24sata: Osjećate li još posljedice ozljede?

- Dok sam skakala, ‘osjećala’ sam nogu. Nadam se da će biti OK, a bilo bi i u New Yorku lakše da su uvjeti bili normalni.

24sata: U subotu ste prvi put nosili nove, posebno izrađene sprinterice?

- Bilo je dosta muke nakon operacije sa sprintericama, no ove su mi konačno ‘sjele’ na nogu i stvarno su pogođene. Iako je bilo hladno i mokro, sve je bilo u najboljem redu. Presretna sam i sad gledam samo naprijed.

24sata: Visina je ispod ‘Blankina nivoa’, no srebrna s OI u Londonu Brigetta Barret, koja je ove godine skakala i 199 cm, ostala je iza nje. Krenuli ste s malom visinom?

- Zbog vremenskih uvjeta morala sam početi već na 175 centimetra. Iz prve sam preskakala 180, 185, 188, 191, 194. Uoči natjecanja osjetila sam se svježe i eksplozivno, no nekoliko puta sam zbog hladnoće osjetila da mi nedostaje energije, pa sam je morala nadoknaditi čokoladicama. Zadovoljna sam, stvarno bi bilo oholo i bahato tražiti nešto više u ovom trenutku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti