Obavijesti

Sport

Komentari 0

Blaž Lacković: Još je rano za moj povratak u Zagreb

Blaž Lacković: Još je rano za moj povratak u Zagreb
1

Hrvatski rukometni reprezentativac Blaž Lacković u razgovoru za službenu stranicu EHF-a otkrio je kako još neko vrijeme misli igrati u Europi

VIDEO

Na pitanje da li su prošlogodišnji finalisti Lige prvaka Ciudad Real i Kiel i ove sezone najveći favoriti za naslov, Lacković kaže:
- Favoriti su Ciudad Real, Kiel, ali također i Zagreb. Oni s Ivanom Balićem i Tončijem Valčićem imaju super momčad. Prošle sezone su bili blizu polufinala, a ove sezone su čak i jači. Tu je i Škof, koji je sjajan vratar. Sa izvrsnom Lazarovim na poziciji desnog beka, sigurno je da mogu napraviti velike stvari – smatra Lacković.
U intervjuu se ne spominju zdravstveni problemi Ivana Balića. No, zato o svojim vlastitima, s oba koljena, hrvatski rukometaš kaže:
- Prošle godine sam imao probleme s ligamentima u desnom koljenu, a lijevo koljeno sam dosad operirao ukupno već tri puta. S vremena na vrijeme osjećam bolove, pogotovo kada se nakupi puno utakmica u nizu, ali ništa strašno.
Njegov je HSV loše startao u njemačkom prvenstvu, pa već zaostaje 8 bodova za Kielom, doduše, uz susret manje. To je već sada dovoljno za ocjenu kako je utrka za naslov prvaka s Kielom vjerojatno izgubljena...
- Vrlo su nam mali izgledi u borbi za naslov prvaka. Moramo se koncentrirati da osvojimo jedno od prva tri mjesta na kraju prvenstva, ako bi i sljedeće sezone igrali u Ligi prvaka.
Objasnio je i razloge prelaska iz Flensburga u HSV...
- Razlog je jednostavan. Smatrao sam da HSV ima bolju momčad, a time su i mogućnosti za osvajanje trofeja veće.
S Flensburgom je u četiri godine osvojio samo jedan Kup...
- Da, ali tu su bila i finala ili polufinala u Ligi prvaka. Dva puta smo bili drugi u prvenstvu. Imali smo dobre rezultate, ali nešto je uvijek nedostajalo za osvajanje trofeja. Stoga sam odlučio promijeniti sredinu. Da li je to bila dobra odluka, znat ćemo za četiri godine, kada mi završi ugovor. U Hamburgu doista uživam. Grad je fantastičan, stanujem blizu zračne luke i imam izravni let iz Hamburga za Zagreb. Nešto mi je i veća plaća nego u Flensburgu, ali to svakako nije najvažnije.
Uslijedilo je pitanje o ponudi iz Zagreba?
- Imali smo neke razgovore, ali još nisam spreman za povratak. Moja je želja bila ostanak u Bundesligi ili odlazak u Španjolsku. Bundesliga je zahtjevno natjecanje, ali uživam igrati u redovito punim dvoranama. Imam osjećaj kao da igram u NBA ligi. Ja imam 27 godina i planiram igrati još sedam ili osam godina! Bit će još vremena za povratak, ali o tome možemo razgovarati tek za četiri godine. Možda ću se vratiti u Zagreb i tamo završiti karijeru.
Očekivanja od Lige prvaka?
- Ja bih jako volio osvojiti Ligu prvaka, ali nisam siguran imamo li dovoljno kvalitetnu momčad za to. Četvrtfinale bi bio dobar, a polufinale veliki rezultat - izjavio je Lacković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku