Obavijesti

Sport

Komentari 101

'Blitzkrieg' Reala: Pet komada uvalili Valenciji u prvih 45 min.!

'Blitzkrieg' Reala: Pet komada uvalili Valenciji u prvih 45 min.!
5

Nogometaši Valencije dugo će se pitati što ih je snašlo u prvom dijelu utakmice protiv Reala na Mestalli. Ronaldo i Di Maria (po 2) te Higuain masakrirali su ih 5-0

VIDEO

U pretposljednjoj utakmici 20. kola prve španjolske nogometne lige Real Madrid je "masakrirao" Valenciju na njezinoj Mestalli s 5-0, a svih pet pogodaka palo je u prvom dijelu utakmice.

Aktualni prvak, koji ove sezone igra prilično neuvjerljivo u svim natjecanjima, podsjetio je na igre iz prošle sezone kada je uglavnom gušio protivnike na samom početku utakmice. Tako je bilo i večeras na Mestalli.

Real je utakmicu otvorio velikim promašajem Gonzala Higuaina, koji je ubačenu prizemnu lotu Alvara Arbeloe s nekih sedam-osam metara od Valencijina gola poslao pored vratnice. Pogrešku je ispravio nekoliko minuta nakon toga, kada je lijevom nogom (slabijom) neobranjivo pogodio na dodavanje Angela di Marije.

U 34. minuti Argentinac Di Maria se i sam upisuje u strijelce i to nakon asistencije Cristiana Ronalda koji ga sjajnom prizemnom paralelnom loptom, koja je prošla kroz peterac pronašao na desnoj vratnici, praktički na gol-crti.

Dvije minute kasnije i portugalski se napadač upisuje na listu strijelaca, udarcem lijevom nogom u bliži desni kut gola Diega Alvesa, u kojem je Brazilac praktički i stajao. Ronalda je za 17. prvenstveni pogodak proigrao sunarodnjak Coentrao.

Svega pet minuta kasnije Ronaldo još jednom zabija, ovoga puta nakon krasnog proigravanja petom Mesuta Özila. Sa sredine kaznenog prostora domaćina Ronaldo desnom nogom neobranjivo zabija svoj 18. gol sezone, drugi na večerašnjem susretu.

Konačnih 5-0 postavlja svojim drugim pogotkom Di Marija u 45. minuti prvog dijela. Okomitom ga je loptom u kazneni prostor "šišmiša" proigrao raspoloženi Özil, a ovaj u duelu s Alvesom jedan na jedan nije imao nikakvih problema.

Utakmica se u nastavku primirila, te golova više nije bilo.

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić ušao je u igru u 67. minuti susreta umjesto Özila, te je do kraja susreta držao konce veznog reda "kraljevskog kluba" u svojim nogama.

Pobjedom je Real konačno malo smanjio zaostatak za vodećom Barcelonom, te sada isti iznosi 15 bodova. Podsjetimo, Katalonci su u subotu poraženi kod Real Sociedada s 3-2, iako su nakon manje od 25. minuta igre imali velikih 2-0.

Primera, 20. kolo:

Valencia - Real Madrid 0-5 (Higuain 9, Di Maria 34, 45, Cristiano Ronaldo 36, 41)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"