Obavijesti

Sport

Komentari 7

Blizu za Lisu: S 30 na leđima još je uvijek mlada maratonka

Blizu za Lisu: S 30 na leđima još je uvijek mlada maratonka
1

Nakon Stipe Žunića u bacanju kugle, hrvatska atletika na EP-u u Zürichu ima još jedno 4. mjesto. Lisa Christina Nemec ostvarila je najbolji rezultat našeg maratona ikad

VIDEO

Koliko je konkurencija bila jaka, najbolje pokazuje to što su tri cure išle brže od starog rekorda europskih prvenstava, rekao je Slavko Petrović, trener naše maratonke Lise Christine Nemec.

Rođena Amerikanka podrijetlom iz Siska, koja se 2008. doselila u Hrvatsku, na EP-u u Zürichu osvojila je četvrto mjesto. Ostala je korak do medalje, iako su se najbolje tri maratonke odvojile u drugoj polovici utrke i ostavile Lisu tri minute.

- Njih tri su stvarno bolje. Realno, nije mogla do medalje - rekao je trener Petrović.

Lisi Nemec, prije udaje poznatoj kao Lisa Stublić, ovo je daleko najbolji rezultat na velikim natjecanjima.

- Malo mi je žao što sam četvrta, ali zadovoljna sam jer sam dala sve od sebe - rekla je Lisa, koja se pola utrke držala u vodećoj skupini. No konfiguracija staze (četiri kruga po 10 km s usponima od 1 km i nizbrdicama od 1,2 km), kako su se i bojali, naposljetku je presudila.

- Dobro trčim uspone, na njima sam pokušavala napraviti razmak, ali nizbrdice mi baš ne idu. Na prve dvije sam bila u redu, ali treća je bila presudna - objasnila je Lisa kako se vodeća trojka odvojila od nje. Pala je na peto mjesto, ali je u posljednjih pet kilometara izborila četvrtu poziciju.

- Negdje do 30. kilometra trčim u svom ritmu, a onda pokušavam uloviti ove ispred sebe. No prve tri cure ipak su bile previše odmaknule - rekla je Nemec, koja ima vremena za još bolje rezultate. S 30 godina u svijetu maratona još je praktički juniorka. Zlatna Francuskinja Christelle Daunay ima 39, a srebrna Talijanka Valeria Straneo 38 godina.

- Ja sam prvi maraton trčala s 26, a najbolje godine za ovaj sport su između 36. i 38. - pojasnila je Lisa.

Slijede joj dva tjedna potpunog odmora, nakon čega će s trenerom Petrovićem procijeniti u kakvom joj je stanju muskulatura i tek onda napraviti plan za budućnost jer joj je ovaj EP bio glavni cilj za ovu godinu, u kojoj sigurno neće trčati više nijedan maraton. Dva do tri u godini su optimum.

- Idem malo na more, uživati, fizički se odmoriti i maknuti od svega. Kao mlađa sam pisala poeziju, no već šest godina nisam ništa. Bit će vremena za to kad budem starija - rekla je naša najbolja maratonka, koju idući nastup očekuje na proljeće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti