Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
28 komentara

Boban protiv Uefe: Pa kako će se Milan i Inter vratiti u vrh?!

Iako je ispravno pratiti financijsko zdravlje klubova, pravila koja nameće financijski fair play ne smiju spriječiti nove poduzetnike da naprave ogromna ulaganja

Confederations Cup 2017 - draw
Foto: Christian Charisius/DPA/PIXSELL
28 komentara

Zvonimir Boban u Dubaiju je dobio nagradu za karijeru na svečanosti Globe Soccer Award, a u intervjuu za Gazzettu dello Sport zamjenik glavnog tajnika Fife obrušio se na financijski fair play koji je nametnula Uefa. Po njegovom viđenju - prekrut.

- Ako se financijski fair play ne promijeni, Inter i Milan će se jako teško vratiti na srate staze uspjeha. Kao i drugi klubovi koji imaju ambiciju natjecati se za najviše ciljeve.

Boban je naglasio da ne namjerava ometati Uefu, ali kako postojeća pravila donose rizik da previše klubova koji su već u teškoćama budu dodatno kažnjeni.

- Ograničavam se na postojeće stanje i ne mogu dovoljno reći o rezultatima rada u proteklih deset godina. Iako je ispravno pratiti financijsko zdravlje klubova, pravila koja nameće financijski fair play ne smiju spriječiti nove poduzetnike da naprave ogromna ulaganja, oni koji donose svjež novac u nogometni svijet mogu proizvesti samo pozitivne učinke za sve.

Na kraju, pohvalio je i VAR, za čije je uvođenje od jedan od najzaslužnijih:

- Rizik je bio da se ne nađemo u robotskom nogometu, ali imam jasan dojam da se sve odvija dobro, tehnologija pomaže sucima da manje griješe, jedino bih volio da se utakmice se ne zaustavljaju ili usporavaju, pa se poštuje priroda nogometa.

Naši partneri pišu
Message