Obavijesti

Sport

Komentari 246

Dinamo 'petardom' do naslova, Alen Halilović zabio sjajan gol

Dinamo je s 5-0 dobio Dragovoljac na Maksimiru i osigurao 9. naslov u nizu. Čop je bio igrač utakmice s golom i dvije asistencije. Alen Halilović je zabio prekrasan gol

VIDEO

Slavljenička atmosfera na Maksimiru, pet golova, sjajni potezi, odličan gol Alena Halilovića... Jedino što je nedostajalo u sjajnoj predstavi "modrih" su - navijači. 

Dinamo je pred točno 1515 ljudi na Maksimiru pobijedio Hrvatski dragovoljac 5-0 i četiri kola prije kraja osigurao devetu titulu u nizu.

- To je vrh za sportaša. Čime se god bavili, biti prvak devet uzastopnih godina... To je kod nas na marginama, ali za sportaša je to nešto najviše što može doživjeti - rekao je Zoran Mamić uoči utakmice s Dragovoljcem.

"Modri" nisu dopustili iznenađenje i od prve minute pokazali su tko je gazda. Igrač utakmice bio je Duje Čop, koji je zabio gol i dvaput asistirao. Posebno je vrhunska bila prva asistencija za Domagoja Pavičića koji je zabio prvijenac za Dinamo. 

Čop je majstorski iz prve izbacio cijelu obranu Dragovoljca, a mladom 20-godišnjem veznjaku preostalo je prebaciti golmana i pokupiti slavu.

U drugom poluvremenu bilo je samo pitanje kad će golman Dragovoljca opet po loptu u mrežu. Čop je nakon asistencije zabio, a potom je Dinamo u samo dvije minute zabio dva gola i sve je bilo riješeno. Soudani je bio strijelac za 3-0, a Alen Halilović fantastičnim je golom pokazao zašto će Dinamo žaliti kad ode u Barcelonu.

Alen je bio na 20-ak metara od gola, lijepo se okrenuo te iz jako teške situacije pogodio sam kut golmana Dragovoljca. Lijepu predstavu "modrih" okrunio je oporavljenik Said Husejinović, koji je zabio za 5-0 u sudačkoj nadoknadi. 

Dragovoljac nije bio ni sjena momčadi koja se lako obračunala s Hajdukom u Sigetu. Pred klubom iz Sigeta, koji je ovim porazom i dalje prikovan za dno tablice, slijedi teška borba za ostanak u ligi...

HNL, 32. kolo:

  • Dinamo - Hrvatski dragovoljac 5-0 (Pavičić 28, Čop 50, Soudani 62, Halilović 64, Husejinović 90)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 246
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti