Obavijesti

Sport

Komentari 0

Bogdanović briljirao, Šarić bez minuta, a Zubac slavio u drami

Bogdanović briljirao, Šarić bez minuta, a Zubac slavio u drami

Veliki LeBron James odigrao je još jednu briljantnu utakmicu u dresu Los Angeles Lakersa, on je u 136-124 gostujućoj pobjedi protiv Memphis Grizzliesa upisao novi "triple-double" sa 23 koša, 14 skokova i 12 asistencija

VIDEO

Srijeda je ponudila bogat program od čak 12 utakmica u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu NBA, a najzanimljivije je bilo u Philadelphiji gdje su gostujući Los Angeles Clippersi stigli do kontroverzne 108-107 pobjede protiv domaćih 76-ersa.

U posljednjoj minuti susreta Kawhi Leonard je dva puta poentirao za Clipperse prodorima pod obruč domaćih, a u oba je ta slučaja za blagi kontakt s domaćim igračima dobijao i dodatno slobodno bacanje koje je realizirao. U drugom navratu to se dogodilo 16 sekundi prije kraja, a Leonard je tim dodatnim slobodnim bacanjem doveo Clipperse u prednost 108-107. Kelly Oubre je u zadnjem napadu Clippersa krenuo u prodor kada ga je uz vrlo vidljivi udarac po rukama pred samim obručem zaustavio Leonard, no u tom su slučaju suci ostali nijemi iako je taj kontakt bio mnogo izraženiji od onih zbog kojih je Leonard dobijao slobodna bacanja na drugoj strani. To je s pravom potpuno izbacilo iz takta inače mirnog trenera Sixersa Nicka Nursea koji je i nakon utakmice žestoko prigovarao sucima.

NBA: Indiana Pacers at Los Angeles Clippers

 Leonard je utakmicu završio sa 17 koševa i 9 skokova, prvi strijelac Clippersa bio je Paul George sa 22 ubačaja, bivši igrač Sixersa James Harden je dodao 16 uz 14 asistencija, dok je hrvatski centar u sastavu momčadi iz Los Angelesa Ivica Zubac za 27:25 minuta provedenih na terenu postigao 11 koševa (šut za dva 5-7, slobodna bacanja 1-1) uz 4 skoka te po jednu osvojenu loptu i blokadu. Kod Sixersa je Tyrese Maxey ubacio 26, a Kelly Oubre je dodao 17 uz 11 skokova.

Clippersi su ovom pobjedom zadržali četvrto mjesto u Zapadnoj konferenciji s omjerom pobjeda i poraza 45-27, dok su Sixersi osmi na Istoku sa 39-34.

NBA: Philadelphia 76ers at New York Knicks

New York Knicksi pregazili su kao gosti Toronto Raptorse sa 145-101 te se tom pobjedom uz 111-118 poraz Cleveland Cavaliersa kod Charlotte Hornetsa uspeli na treće mjesto Istoka. Knicksi su briljirali šuterski protiv ove sezone vrlo slabih Raptorsa, a prednjačili su Miles McBride sa 29 i Jalen Brunson sa 26 ubačaja, dok je odličnu večer imao i hrvatski veteran Bojan Bogdanović koji je za 16:29 minuta provedenih u igri ubacio 18 poena (šut za dva 3-6, trica 4-5), a usto je imao i jedan skok te dvije asistencije. Kod Raptorsa najefikasniji je bio Gradey Dick sa 23 pogotka.

Knicksi su sada na omjeru 44-28, dok su Cavsi pali na 44-29, a Raptorsi su, pak, ovim porazom i teoretski eliminirani iz posezone, nalaze se na 12. mjestu Istoka sa 23-50.

Priliku zaigrati u srijedu imao je i Luka Šamanić u dresu Utah Jazza, on je u 111-118 domaćem porazu od San Antonio Spursa dobio 9:41 minutu tijekom kojih se nije upisao u strijelce, promašio je oba slobodna bacanja, ali je sakupio pet skokova. Za drugu uzastopnu pobjedu Spursa koji su i dalje na dnu Zapada najzaslužniji je bio Devin Vassell sa 31 ubačajem, dok su Collin Sexton sa 26 i Lauri Markkanen sa 25 poena bili najbolji kod Jazza koji je ovim porazom također i teoretski eliminiran iz doigravanja, sa 29-44 je 12. na Zapadu.

Dario Šarić, pak, opet nije dobio priliku zaigrati za Golden State Warriorse iako je u 101-93 gostujućoj pobjedi na gostovanju kod Orlando Magica Draymond Green isključen nakon samo 3:36 minuta. Green je prigovarao sucima zbog čega je dobio tehničku pogrešku, a kako je nastavio s prigovorima odmah je uslijedila i druga, odnosno isključujuća tehnička pogreška. Susret je bio neizvjestan do pred sam kraj, minutu i pol prije isteka vremena bilo je 96-93 za goste, a onda je Stephen Curry polaganjem i tricom odveo svoju momčad do nedostižnih 101-93.

NBA: Golden State Warriors at Dallas Mavericks

Andrew Wiggins je sa 23 koša predvodio Warriorse koji su 10. na Zapadu s omjerom 38-34, dok je Cole Anthony ubacio 26 za Orlando koji je peti na Istoku sa 42-30. 

Phoenix Sunsi još su jednom nadigrali prvake Denver Nuggetse, ovoga puta na njihovom parketu sa 104-97. Konačni rezultat i ne ocrtava pravo stanje stvari jer je četiri minute prije kraja bilo 100-85 za Sunse koji su mirno priveli susret kraju. Odličan je kod pobjednika bio Kevin Durant sa 30 ubačaja i 13 skokova, dok je kod domaćih Nikola Jokić bio nadomak novog "triple-doublea" sa 22 koša, 10 asistencija i 9 skokova.

Usprkos ovom porazu, Denver je i dalje na vrhu Zapada sa 51-22, no samo pobjedu manje uz utakmicu manje imaju Oklahoma City Thunder i Minnesota Timberwolvesi, dok je Phoenix sedmi na Zapadu sa 43-30.

Oklahoma City je imala dobru priliku vratiti se na vrh Zapada, ali je bez svog najboljeg igrača Shaija Gilgeous-Alexandera ipak na svom terenu izgubila sa 126-132 od Houston Rocketsa nakon produžetka. Za 10. uzastopnu pobjedu Rocketsa najzaslužniji su bili Jalen Green sa 37 ubačaja, 10 skokova i 7 asistencija te Amen Thompson sa 25 poena, dok su Josh Giddey sa 31 ubačajem i Jalen Williams sa 23 pogotka i 10 asistencija predvodili Thunder. Usprkos ovom velikom pobjedničkom nizu, Rocketsi su i dalje izvan kruga momčadi koje bi ušle u "play-in", 10 utakmica prije kraja sezone su 11. na Zapadu sa 37-35.

Minnesota je, pak, ostvarila rutinsku domaću 106-91 pobjedu protiv Detroit istonsa. Naz Reid sa 21 košem i 10 skokova te Jaden McDaniels sa 20 ubačaja bili su najbolji kod domaćih, dok je Cade Cunningham ubacio 32 za Pistonse koji su s omjerom 12-61 najslabiji sastav čitave lige.

Veliki LeBron James odigrao je još jednu briljantnu utakmicu u dresu Los Angeles Lakersa, on je u 136-124 gostujućoj pobjedi protiv Memphis Grizzliesa upisao novi "triple-double" sa 23 koša, 14 skokova i 12 asistencija. Petom uzastopnom pbojedom Lakersi su se učvrstili na devetom mjestu Zapada sa 41-32.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao