Obavijesti

Sport

Komentari 6

Bogdanović: Sve što nam je trebalo je jedna prava pobjeda

Bogdanović: Sve što nam je trebalo je jedna prava pobjeda
1

Poljaci su došli s velikim ambicijama, a dva uzastopna poraza su ih šokirala. Hrvatska se pak izvukla protiv Gruzije i u puno boljem raspoloženju čeka ovaj susret

VIDEO

Kao da šokantan poraz od Gruzije na otvaranju prvenstva nije bio dovoljan, Poljaci su odlučili i drugu utakmicu pokloniti svom protivniku. Iako su vodili skoro cijelim tijekom susreta, iako su imali +8 na manje od tri minute do kraja, košarkaši Dirka Bauermanna opet su se "stisnuli" kada je bilo najpotrebnije i na samo četiri sekunde do kraja primili su tricu koja im je gotovo zatvorila vrata drugog kruga.

- Igrali smo bolje nego protiv Gruzije, ali nažalost nije to opet bilo naše pravo izdanje. Napravili smo nekoliko pogrešaka na razini dječjeg vrtića posebno u obrani i oni su to kaznili.

Posebno je Bauermann bio nezadovoljan posljednjom akcijom u kojoj su dozvolili Bartonu da zabije tricu iz kuta neometan:

- Dogovor je bio da radimo faul i da im ne dozvolimo šut za tri poena i onda to taktički ne ispoštujemo. Pogriješio je Waczynsky koji je išao na pomoć i ostavio je njihovog najboljeg tricaša samog vani. To su greške kakve se ne smiju raditi i zato smo kažnjeni.

Bauermann se nije predugo zadržavao na analizi susreta sa Češkom i već je na press konferenciji nakon tog susreta razmišljao o nastavku turnira:

- Sutra je nova utakmica i moramo se tako postaviti. Nema smisla plakati za porazima na početku, nego trebamo vjerovati da se možemo vratiti i pobijediti u sve tri utakmice koje su preostale.

Prva utakmica je ona protiv Hrvatske koju njemački trener itekako respektira:

- Znamo da je Hrvatska jako kvalitetna reprezentacija. Gledao sam oba njihova nastupa ovdje i pokazali su mentalnu čvrstoću kada su se nakon teškog poraza od Španjolske vratili i pobijedili Gruziju u neizvjesnoj utakmici. Očekujem da će oni imati podršku navijača, ali mi moramo brinuti prvenstveno o svojoj igri i onda nećemo imati problema.

Kada govori o "svojoj igri" Bauermanna muče dvije stvari:

- Ne smijemo gubiti ovako puno lopti jer je Hrvatska jako agresivna i to dobro kažnjavaju u kontranapadima. Drugo, moramo uzeti bitku u skoku jer su tu Hrvati također vrlo jaki, ali mi imamo velike adute da bi tu slavili.

Nijemac misli prvenstveno na centarski dvojac Gortat - Lampe koji je dosada podbacio iako je na njima bila najveća odgovornost:

- Ne bih ih htio kritizirati jer to nije moj običaj, no treba reći da oni nisu bili na svojoj razini dosad. Uvjeren sam da oni mogu odlično funkcionirati zajedno i nećemo odustati od tog plana ni protiv Hrvatske.

Hrvatska je protiv Gruzije bila "na konopcima". Devet sekundi do kraja još je jedan poraz u tijesnoj završnici bio na vidiku, no onda se ukazao Ante Tomić koji dotada nije praktički odigrao ništa u utakmici, ali je u zadnjem napadu postigao pobjednički koš i time se iskupio. Puno je bolje odigrao i Bojan Bogdanović koji se još traži u napadu, ali je barem u obrani odigrao na željenom nivou:

- Nisam ja tu bitan. Cijela momčad je ovdje zbog iste stvari. Raduje me što je protiv Gruzije dosta igrača bilo na oko 10 koševa što pokazuje da imamo napadačku širinu i to će nam koristiti u nastavku turnira.

A u nastavku Bogdanović očito ima visoka očekivanja:

- Jedna prava pobjeda je sve što nam je trebalo. Sada nas čekaju utakmice s Poljskom i Slovenijom i ako tu slavimo i osiguramo drugi krug uvjeren sam da ćemo imati punu dvoranu naših navijača i onda ćemo biti još jači.

Za početak treba svladati odličnu Poljsku koja je pak krenula katastrofalno u ovo prvenstvo, ali to ne mijenja mišljenje koje o njima ima naš izbornik Repeša:

- Riječ je o dobroj, atletskoj momčadi koja je startala s dva poraza, a očekivanja su im bila velika.

Repeša je pronašao i "rupu" u njihovoj igri:

- Činjenica je da su prva dva dana izgubili od momčadi koje su ih uvukle u brzi ritam. Takve su i Gruzija i Češka i to im očito ne odgovara. Nisu dosad pokazali da istrčavaju kontre iako su im centri brzi.

Repeša očito namjerava nametnuti brzi ritam, što je Hrvatska kroz pripreme znala jako dobro raditi, a posebno dobro u tom segmentu izgleda sa Šarićem i Draperom na parketu. Ipak pritom treba pripaziti i na neke prednosti koje su očigledno na strani Poljske:

- Po broju napadačkih skokova oni su najbolji u našoj skupini. Imaju moć s Lampeom i Gortatom i to će biti naša najveća briga u ovom susretu.

Pod košem će priliku svakako dobiti i Markota koji je protiv Gruzije odigrao jednu od svojih najboljih utakmica za reprezentaciju, a ovaj susret bit će mu poseban jer će igrati protiv svog velikog prijatelja Lampea, s kojim je odrastao u Stockholmu, obojica kao djeca emigranata:

- Ja bih ga volio pobijediti više od ičega, ali puno je bitnije da mi pobijedimo. Igrao sam nekoliko puta protiv njega i sjajan je igrač, uvijek je bio bolji od mene - iskreno je priznao Markota o igraču koji će biti najveći problem za Hrvatsku danas.

Lampe je fizički prejak i za Markotu i za Šarića i tu bi mogli imati najveće probleme. Ukoliko uspijemo zaustaviti centre Poljske pobjeda će nam ipak biti puno bliže. Ključna će biti defenzivna rotacija Hrvatske jer je to dosad bila 'rak rana' ove momčadi, a danas su u situaciji gdje će puno morati udvajati poljske centre i pritom kvalitetno rotirati jer izvana Poljaci prijete sa cijelim nizom sjajnih tricaša.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica