Obavijesti

Sport

Komentari 2

Simon upitan za otvaranje EP-a! 'Vidjet ćemo ujutro hoće li moći'

Simon upitan za otvaranje EP-a! 'Vidjet ćemo ujutro hoće li moći'
3

Pred svaki turnir osjećam pritisak, jer želim biti najbolji što mogu. Isto tako i momčad. Nije pritisak osvajanja medalje ili nešto takvo. Na kraju turnira se moramo moći pogledati u oči i reći da smo dali sve, kaže Bojan

VIDEO

Bojan Bogdanović spreman dočekuje vjerojatno svoj posljednji nastup na EuroBasketu, a ključnim za uspjeh u dvoboju protiv Grčke, koji je na rasporedu u petak (17 sati) u Milanu, smatra sprečavanje suparničkih kontranapada i usporavanje tempa utakmice.

- Otvaranje je, uvijek je teška utakmica. Igramo protiv jedne od najboljih momčadi, jednog od najdominantnijih igrača današnjice. Dobro smo radili i spremni smo za izazove - rekao je najbolji hrvatski košarkaš na konferenciji za medije uoči prve utakmice u skupini C EuroBasketa kojem je domaćin Milano.

Naravno, svaka momčad koja igra protiv Grčke priprema posebnu taktiku za Giannisa Antetokounmpa.

- Jedan je od najdominantniji igrača posljednjih godina. Nema pojedinačne obrane protiv njega, bit će to posao momčadi, da ga usporimo. U europskoj košarci igra svih pet pozicija, puno toga preuzima u obrani. Sva petorica ćemo ga morati pokušati usporiti -  rekao je Bogdanović no upozorio je da Grčka nije samo - Giannis.

NBA: Playoffs-Milwaukee Bucks at Boston Celtics

- Igra im dosta ovisi o Sloukasu i Calathesu. Calathes je jedan od najboljih 'playmakera' u Europi, Sloukas je dosta dobar u 'pick' igri i šutu. Dosta će nam pozornosti i oni odvlačiti. Jako su kompletna momčad. Primarno moramo zatvoriti njihovu tranziciju. Moramo ih usporiti, uvesti u naš tempo da bi ih imali izgleda pobijediti - zaključio je kapetan hrvatske reprezentacije.

Bojan tvrdi da postoji pritisak uoči početka natjecanja, ali se ne odnosi na ostvarenje nekog zacrtanog rezultata.

- Pred svaki turnir osjećam pritisak, jer želim biti najbolji što mogu. Isto tako i momčad. Nije pritisak osvajanja medalje ili nešto takvo. Na kraju turnira se moramo moći pogledati u oči i reći da smo dali sve od sebe. I onda ćemo svi biti zadovoljni.

Ovaj EuroBasket, peti u njegovoj karijeri, poseban je i zato što mu je vjerojatno i posljednje veliko natjecanje u hrvatskom dresu. 

- Nadam se da ćemo Kruno (Simon) i ja odigrati puno bolji EuroBasket nego što je to bio slučaj prije - poručio je Bogdanović uključivši u svoj odgovor još jednog veterana u našoj reprezentaciji.

No, još nije poznato hoće li Simon biti spreman za nastup protiv Grčke.

- Simon je osjetio malo zatezanje, vidjet ćemo kako će se osjećati ujutro. Tad ćemo znati puno više o tome - rekao je izbornik Damir Mulaomerović koji je zadovoljan ozračjem u svojoj momčadi. 

- Jako sam zadovoljan. Odradili smo tri zadnja dobra treninga. Moramo biti skromni, ići utakmicu po utakmicu. Stvorili smo dobru atmosferu. Svi ćemo se morati žrtvovati za ono što želimo, a to je pobjeda.

Protiv sebe će imati Dimitrisa Itoudisa, koji mu je bio trener još za igračkih dana i kojeg jako cijeni.

- Igramo protiv odlične momčadi i odličnog trenera. Svi će vjerojatno biti malo nervozni. Vjerujem u svoje momke, u ovih 12 koje sam odabrao. Dobro smo radili i vjerujem da možemo igrati dobru košarku.

S taktičke strane i on je naglasio da je ključno usporiti Grke.

- Zaustaviti tranziciju u kojoj su brutalno dobri, svesti ih na igru 'pet na pet'. Defenzivno moramo biti pravi. Napravili smo dobru pripremu. Spremni smo. Idemo hrabro pa dokle dođemo - zaključio je Mulaomerović.

Bit će ovo ukupno deveti dvoboj Hrvatske i Grčke na europskim prvenstvima, a Grci su slavili u pet od posljednjih šest utakmica te svaki od posljednja četiri puta kad se radilo u dvobojima u grupnoj fazi natjecanja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika