Obavijesti

Sport

Komentari 14

Bojao je ulice Sao Paola: Sad je šesti najmlađi kapetan Brazila

Bojao je ulice Sao Paola: Sad je šesti najmlađi kapetan Brazila
1

Utakmica između Hrvatske i Brazila igra se od 16 sati na Anfieldu. Bit će to četvrti međusobni susret, a posljednji put kada su Vatreni igrali s Brazilom Gabriel Jesus je imao 17 godina i bojao je ulice Sao Paola

VIDEO

Brazilski izbornik Tite je iznenadio navijače, ali i Gabriela Jesusa povjerivši mu kapetansku traku za utakmicu s Hrvatskom. Zvijezda Manchester Cityja ovu je čast dobila sa samo 21 godinom, čime postaje šesti najmlađi kapetan Brazila u povijesti!

Dugo Brazilci nisu imali tako mladog kapetana, još od prijateljske utakmice s Rumunjskom 1995. godine kada je najmlađi u povijesti postao Ze Elias ponijevši traku sa samo 19 godina i dva dana. Brazilci su tada zaigrali s jako mladom momčadi, izbornik Mario Zagallo ih je pripremao za Olimpijske igre.

- Bio sam dosta iznenađen, ali s Titeom je tako. Svatko mora imati liderske osobine i biti vođa u Seleçau. Danilo me zezao pa sam mu rekao da ću ga poslati u svlačionicu ako mi ne doda loptu kako treba - našalio se Jesus.

Standardni kapetan Brazila je bio Neymar, ali je on odstupio s te dužnosti nakon što je Brazil poveo do zlata na Olimpijskim igrama u Riju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Danas, kao prvak, ostavljam kapetansku vrpcu nekom drugom. Zahvalan sam što sam je nosio, ali danas je napuštam. Izbornik Tite može izabrani drugog kapetana - poručio je tada Neymar za TV Globo.

Ali Tite nije imenovao njegovog nasljednika nego je uveo praksu rotacije kapetanske trake.

Gabriel tako postaje 15. kapetan Brazila otkako je Tite na izborničkoj klupi. Iako je prije Svjetskog prvenstva stalni kapetan trebao postati Dani Alves, čini se da će nakon ozljede beka Tite nastaviti s praksom rotacije.

Utakmica između Hrvatske i Brazila igra se od 16 sati na Anfieldu. Bit će to četvrti međusobni susret ovih reprezentacija, a posljednji put kada su vatreni igrali s Brazilom, na otvaranju Svjetskog prvenstva 2014. godine (3:1), Gabriel Jesus je imao 17 godina i bio je jako daleko od svjetala velike nogometne pozornice.

Svjetsko prvenstvo koje se igralo u njegovoj domovini je gledao na televiziji, igrao je za mladu momčad Palmeirasa, a uoči Mundijala je sa svojim vršnjacima bojom ukrašavao ulice Sao Paola... Vjerojatno nije mogao ni zamisliti da će četiri godine kasnije biti u udarnoj postavi jedne od najjačih reprezentacija svijeta, a kamo li njezin kapetan!

Život piše prekrasne priče...

Poslušajte novu navijačku himnu - Moja Croatia

VIDI OVO: 5 najluđih crvenih kartona u povijesti

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova