Obavijesti

Sport

Komentari 82

Sve o boksačkom meču večeras - kad počinje, gdje je prijenos...

Sve o boksačkom meču večeras - kad počinje, gdje je prijenos...
1

U subotu oko 22 sata Filip Hrgović branit će internacionalni WBC pojas protiv američkog izazivača Kevina Johnsona. Prijenos će biti na RTL-u, a pratit ćemo i novu obranu naslova Ivane Habazin te Pupeka i Perkovića

VIDEO

Neporaženi hrvatski boksač Filip Hrgović ponovno nastupa pred domaćom publikom! Nakon sjajne izvedbe protiv tvrdog Amira Mansoura i pobjede u zagrebačkoj Areni kojom je osvojio internacionalni WBC naslov, Hrgović (6-0, 5KO) 8. prosinca boksa protiv Amerikanca Kevina Johnsona (32-11-1, 16 KO) u dvorani Dražen Petrović. Bit će to prva obrana pojasa za najboljeg hrvatskog boksača, ali važna stepenica u pohodu na jedan od svjetskih naslova.

Kakav meč! Hrgović nokautirao Mansoura i postao WBC prvak!
Kakav meč! Hrgović nokautirao Mansoura i postao WBC prvak!

Hrgović se u Zagreb vraća nakon najbolje predstave u dosadašnjoj karijeri i trenutno je 14. teškaš svijeta. Svjetska boksačka scena ostala je zapanjena izvedbom brončanog olimpijca jedino zbog nevjerojatnog napretka u tako kratkom periodu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrgović je do meča s Mansourom boksao standardno za visokog i uglavnom višeg boksača. 'Napikavao' je protivnika prednjim direktom, držao distancu dugim rukama i tražio poziciju za plasman svojeg najjačeg oružja - krošea.

POGLEDAJTE VIDEO: Pripreme za Pereu

Pokretanje videa...

01:18

No, u zadnjem meču vidjeli smo vještinu koja do tada nije imao, a to je sjajan rad nogu. I upravo zbog toga Amir Mansour izgledao je kao amater naspram našeg najboljeg boksača. Ne zato što je star ili nepripremljen ili što već. Hrgović je u kratkom periodu iznimno napredovao kada je u pitanju osjećaj za prostor i kretanje po ringu, a sve zahvaljujući treneru Pedru Diazu.

Kubanac je 20 godina vodio kubansku boksačku reprezentaciju i nije bez razloga najplodniji trener plemenite vještine u okvirima Olimpijskih igara. U svojem dugogodišnjem angažmanu s najboljim kubanskim olimpijskim boksačima, Diaz je osvojio nevjerojatnih 20 zlatnih olimpijskih medalja.

Boksao s Kličkom, Furyjem, Pulevom...

Pred 'zlatnu koku' promotorske kuće Sauerland trebao je stati Ytalo Perea (11-3-2). Riječ je o 25-godišnjem Ekvadorcu, koji je, iako relativno nepoznato ime, ipak u dosadašnjoj karijeri uspio izgraditi renome.

Perea je osvojio Panameričke igre 2011. godine, a godinu dana kasnije nokautirao je Simona Keana (15-1 PRO) i pobijedio Dominica Breazealea (20-1 PRO) te se kvalificirao na Olimpijske igre u Londonu gdje je izgubio odmah u prvom meču.

No, samo 48 sati prije nego što je trebao ući u ring, Hrgović je dobio novog protivnika. Riječ je o iskusnom Amerikancu Kevinu Johnsonu (39). Trenutno nije ni u TOP 100 u teškaškoj konkurenciji.  

Perea je zapeo u Kolumbiji, imao je problema s dokumentima i nije uspio dobiti vizu. Organizatori nisu gubili vrijeme, odmah su okrenuli broj iskusnog Amerikanca pa su organizatori u zadnji čas pronašli novog suparnika.

Johnson je prije tjedan dana boksao u Njemačkoj i slavio je nokautom tako da je bio spreman uskočiti u Pereine cipele.

Amerikanac ima impresivnu statistiku. Ima 39 godina, 32 pobjede, 2009. borio se za naslov svjetskog prvaka i izgubio nakon 12 rundi na bodove od Vitalija Klička, a ulazio je u ring i Tysonu Furyju s kojim je također izdržao 12 rundi i izgubio na bodove!

- Suci će samo nakon nokauta reći: Pobjednik meča je Kevin Johnson! To je sve. Pokušat ću ubiti tog dečka. Dječak ne može biti opasan. Koji otac kaže da je njegov sin opasan? On nikada neće biti kao ja - jasan je izazivač.

Na bodove je gubio od Chisore, Puleva i Charra, dok ga je na putu do svjetskog trona nokautirao Anthony Joshua.

Dakle, radi se o vrlo iskusnom boksaču koji boksa iz standardnog garda, no bitno je za reći da je u ožujku 2018. godine boksao i s Petrom Milasom, koji ga je nokutirao u osmoj rundi.

Kladionice daju veliku prednost 'El Animalu'

Hrvatske i svjetske kladionice složne su, trebalo bi se dogoditi pravo čudo da Filip Hrgović izgubi od Johnsona. Koeficijenti se kod nas kreću od 1.05 do 1.10, dok se u online kladionicama koeficijenti kreću od 1,03 do 1,05.

Hrga pred domaćom publikom

Dvorana Dražena Petrovića idealno je mjesto za organizirati borilački event. Tamo je svoje priredbe održavala još ondašnja CRO MMA liga, a zatim i FFC tako da će organizacijski dio posla biti nešto jednostavniji. Tu nastupa Željko Karajica, glavni izvršni direktor 7Sportsa, sportskog odjela televizije ProSieben.

- Da biste nekoga plasirali u svijet, treba vam jaka televizija, da imate njegove mečeve u udarnom televizijskom terminu. Puno je boraca koji su u profesionalnu karijeru krenuli s istim ambicijama, ali bi putem nestali jer nisu imali pravu pratnju. Cilj nam je da Hrgovića što više na djelu vidi i hrvatska publika pa ćemo jednom ili dvaput godišnje organizirati priredbe u Hrvatskoj. Da bi jednog dana bio uz bok Mati Parlovu, mora što više biti prisutan i u Hrvatskoj - rekao je nedavno Karajica.

Habazin brani titulu

Hrgović će, dakle, nastupiti u glavnom meču večeri dok će Ivana Habazin (19-3, 7KO), nakon obrane IBO svjetskog pojasa u srednjoj kategoriji pobjedom protiv Gifty Amanua Ankrah u Areni Zagreb, u doglavnom meču pred zagrebačkom publikom imati priliku uzvratiti Evi Bajić (14-14, 9KO) za poraz iz 2013., što je bio i prvi poraz naše predstavnice.

U Zagrebu će nastupiti i Ivica Perković te Luka Pupek, kao i njemačka zvijezda u usponu Leon Bauer.

Na fight cardu naći će se i opasni, neporaženi Švicarac Erzen Rrustemi (13-0, 11KO), koji će se suočiti s bivšim svjetskim prvakom Victorom Emiliom Ramirezom (22-4-1, 17KO).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića