Obavijesti

Sport

Komentari 40

Bokšić: Sram me što sam se ikad svađao s Igorom Štimcem

Bokšić: Sram me što sam se ikad svađao s Igorom Štimcem
3

Štimac i ja imali smo ružnu epizodu i na to nisam ponosan, kaže Bokšić. U zadnje vrijeme nije imao motiva za neku funkciju u nogometu. Predomislio se nakon poziva

VIDEO

24sata: Zašto ste tako dugo bili izvan nogometa?

Igrači pauziraju kad su ozlijeđeni, pa ja u šali kažem da sam bio ozlijeđen. Imao sam najtežu moguću ozljedu, ostao sam bez motiva. Zato je pauza bila tako duga.

24sata: Što je presudilo da se ipak aktivirate?

Štimčev poziv. Pitao me bih li bio voljan staviti se na raspolaganje, biti na neki način koristan. Ovo je za mene bila izuzetno izazovna situacija i nije bilo dileme.

24sata: Što je najveći izazov?

Za nogometaša nema većeg izazova i motiva od odlaska na SP, iako je u posljednje vrijeme po meni Liga prvaka najveće nogometno natjecanje. No sam taj motiv je bio dovoljan da se odlučim na ovaj korak.

24sata: Jeste li riješili nesuglasice s Igorom Štimcem?

Imali smo epizodu koja nije bila lijepa, nije to nešto na što sam ponosan, mogu slobodno reći da me sram toga. Međutim, ako su odnosi pravi, a jesu, jer mi smo prijatelji već 25-30 godina, onda je lako izgladiti nesporazume. Najbolji je odgovor to što smo sada zajedno u istom projektu.

24sata: Što vam je ostavio prošli stožer, Bilić i njegovi suradnici?

Slaven nije napravio samo dobar rezultat, nego i smjenu generacija. Ostavili su čistu situaciju. Jasno, bit će promjena, stariji će odlaziti, mlađi dolaziti, no moramo im čestitati i zahvaliti na dobro odrađenom poslu.

24sata: Vi ste zaduženi za napadače. Jeste li zadovoljni kadrom?

Mogu im pomoći pokojim savjetom, otkriti neku tajnu, ali sve su to vrhunski igrači. Mandžukić, Jelavić, Eduardo, Kalinić... Sve su to odlični igrači, s puno znanja i iskustva. Oni su već formirani. Evo, Mandžo je fantastičan igrač, bio je otkriće EP-a.

24sata: Gdje smo deficitarni?

Najviše problema imamo u obrani, limitirani smo brojem igrača. Moramo pronaći jednog ili dva mlada igrača koji će za šest mjeseci ili godinu dana stasati i ući u reprezentaciju.

24sata: Što možemo očekivati od kvalifikacija za SP u Brazilu?

Skupina je takva kakva je. Mi smo jedini bili na EP-u i ne bježimo od uloge favorita. Možda su malo specifične te utakmice sa Srbijom, mada je moje mišljenje da ih treba svesti u okvire nogometne utakmice.

24sata: Štimac i Mihajlović?

S njim sam igrao par sezona u Laziju, znamo se iz godinama i izuzetno ga cijenim kao ekstra igrača i profesionalca kakvih sam malo vidio. Ostalo ne bih komentirao, jer je u ovom trenutku nebitno. Moramo se koncentrirati na nogomet, biti bolji od njih, pobijediti ih i otići u Brazil. Sve ostalo samo ometa koncentraciju. Koga je više briga što je bilo između njih dvojice prije 20 godina?

24sata: Imamo li vremena biti strpljivi s novim stožerom?

Nemamo! Već tri tjedna nakon Švicarske počinju kvalifikacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti