Obavijesti

Sport

Komentari 44

Bomba iz Kranjčevićeve: Nikica Jelavić dolazi u Lokomotivu!

Bomba iz Kranjčevićeve: Nikica Jelavić dolazi u Lokomotivu!

Siguran sam da nam može pomoći, odličan je i iskusan igrač. Jelavić je, eto, prvo od najavljenih pojačanja, dovest ćemo još dvojicu-trojicu provjerenih nogometaša, rekao je sportski direktor Lokomotive...

VIDEO

Hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić (35) se nakon 13 godina vraća u HNL, potvrdio je to sportski direktor Lokomotive Božidar Šikić za Sportske novosti!

Nikica je zadnju utakmicu odigrao 3. listopada prošle godine za svoj posljednji klub Guizhou Hengfeng i pitanje je u kakvoj je formi. Lokosi su pogođeni brojnim odlascima u ljetnom prijelaznom roku morali posegnuti za pojačanjima, a ugrabili su bivšeg hajdukovca koji je bio slobodan igrač.

Soccer - Barclays Premier League - Hull City v Manchester United - KC Stadium

- Točno je, dogovorili smo Jelavićev dolazak. U odličnom je tjelesnom stanju, još uvijek je željan nogometa i želi ovdje završiti karijeru. Kratko smo razgovarali i dogovorili smo se za pet minuta. Siguran sam da nam može pomoći, odličan je i iskusan igrač. Jelavić je, eto, prvo od najavljenih pojačanja, dovest ćemo još dvojicu-trojicu provjerenih nogometaša, fokus je, dakako, na krilnim napadačima, bez kojih smo ostali odlaskom Kastratija i Uzunija - rekao je Šikić za SN.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
ENG, FA Cup, FC Everton vs Queens Park Rangers

Goran Tomić ostao je bez brojnih igrača koji su prošle godine bili dio sjajne ekipe koja je završila na drugom mjestu u HNL-u, no bilo je jasno da tako osakaćeni nemaju šanse protiv Rapid Beča (1-0) u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Toga su svjesni i čelnici Lokomotive koji su Tomiću obećali nekoliko pojačanja, a prvi pick je Jelavić koji će tako opet zaigrati sa Sammirom s kojim je igrao i u reprezentaciji.

Nakon Marija Budimira Lokosi su tako dobili još jednog robusnog napadača, klasičnog centarfora od kojeg se protivnički stoperi odbijaju kao od stijene, a sjetimo se samo kako je trpao za hrvatsku nogometnu reprezentaciju i za Rangerse kada je bio u formi života. 

Jelavić je karijeru počeo u Hajduku za koji je odigrao 22 utakmice i zabio pet golova. Godine 2007. preselio je u Zulte Waregem, 'rasplamsao' se u Rapid Beču gdje je zabio čak 43 gola u 95 utakmica. Tada je interes za njega bio sve veći i veći, a 2012. godine su ga doveli veliki Rangersi gdje je oduševljavao navijače. Ukupno je zabio 36 golova u 56 utakmica. 

Naravno da nije ostao nezamijećen u susjednoj Engleskoj pa ga je Everton doveo u svoje redove. Rođeni Čapljinac je u Liverpoolu zabio 21 gol u 69 utakmica. Ušao je u 30. pa su polako i padali golgeterski učinci, a Everton ga je prodao u Hull City. Zabio je 14 golova u 50 utakmica pa je nakon godinu dana stigao Bilićev poziv iz West Hama. Sve teže se nosio s izazovima naporne Premier lige pa kad je došao poziv iz Kine, nije dugo razmišljao. Tamo je nastupao za Beijing Renhe te Guizhou Hengfeng. 

Za 'vatrene' je odigrao 36 utakmica i zabio šest golova, a nastupio je na Euru u Poljskoj i Ukrajini te na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Tada nas je razveselio kada je natjerao Brazilca Marcela da zabije autogol, a na Euru je zabio Ircima.

Razočaran statusom kod Nike Kovača, Jelavić je 2014. godine u naponu snage napustio reprezentaciju i od tada se više nikada nije vratio.

Skoro godinu dana je bez utakmice, ali Lokomotiva je dobila pravu klasu. Napadača koji je trpao kao na traci u svojim najboljim danima...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram