Obavijesti

Sport

Komentari 26

Borba Josipa Kužea: Nalazi su mi sjajni, dobit ću ovu bitku...

Borba Josipa Kužea: Nalazi su mi sjajni, dobit ću ovu bitku...
3

Upravo završavam drugu fazu terapije. Iscrpljen sam, nije mi lako, izgubio sam 15 kg i svu kosu, rekao nam je trener Kuže (61), koji se u Zagrebu liječi od leukemije

VIDEO

Za tri dana trebali bi me pustiti kući. U kontaktu sam samo s najužom obitelji. Zbog slabog imuniteta nitko ne smije k meni, rekao je Josip Kuže.

Hrvatskog trenera sredinom veljače primili su u bolnicu zbog leukemije. Trenutačno je u drugoj fazi terapije.

- Izgubio sam 15 kilograma i svu kosu. Ma ne brinem se, kilogrami će se već vratiti, a kosa će narasti za mjesec dana. Važno je da su nalazi u redu, a oni su izuzetni - optimističnim i vedrim glasom rekao je Kuže.

Javljaju mu se prijatelji, bivši suigrači, a navijači Dinama napravili su i ispred bolnice postavili transparent potpore:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 “Snagu ti daje sa sjevera glas, predaje nema jer jedan si od nas! Josip Kuže”.

- Osjećao sam tu potporu cijelo vrijeme. Olakšalo mi je ove teške dane. Hvala svima, navijačima, prijateljima... Bio bih nepravedan kad bih nekog izdvajao, svaka od tih poruka ili poziva imala je za mene veliku važnost. Javili su se iz banjolučkog Borca, Japana, Njemačke, Hajduka, Dortmunda - kaže Kuže.

No unatoč terapijama ne propušta ono što najviše voli - nogometne utakmice. Joža iz bolničkoga kreveta vrijeme krati uz Messija i društvo.

- Nažalost, ne mogu gledati sve utakmice jer nemam toliko programa. Evo, gledao sam nekoliko utakmica Lige prvaka, Hrvatsku protiv Srbije i Walesa, neke izvještaje iz HNL-a. Pokušavam ostati u tijeku - rekao je Kuže i dodao:

- Protiv Srbije se osjetio velik psihološki pritisak. U tom dijelu je to bilo najteže jer, realno, bolji smo od Srbije. Protiv Walesa nije bilo tako dobro, ali su pobijedili. To je najvažnije. Izgledi za plasman na SP u Brazilu su nam, rekao bih, 90 posto!

Nezaobilazna tema svakog Jožina razgovora je Dinamo, njegov najdraži klub.

- Dinamo može postati Borussia Dortmund! Nijemci imaju mlade i talentirane igrače, igraju presing i mnogi ih u Europi kopiraju. Dinamo ima izuzetnu selekciju, ovi mladi igrači su čudesni. Trener mora napraviti igru i ‘modri’ bi mogli biti kao Kloppova momčad. Uvjeren sam u to - završio je Josip Kuže.

U životu je dobio sve bitke, na travnjaku i izvan njega. Ne sumnjamo da će Josip Kuže, jedan od omiljenih Dinamovih trenera, dobiti i ovu. Iako je riječ o najtežoj životnoj bitci protiv podmukle bolesti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio