Obavijesti

Sport

Komentari 4

Borbe u Nizozemskoj: Umjesto Ajaxa, AZ Alkmaar želi u LP!

Borbe u Nizozemskoj: Umjesto Ajaxa, AZ Alkmaar želi u LP!
2

Ajax i AZ su prekid dočekali bodovno izjednačeni na vrhu ljestvice, a pri tome je Ajax imao za osam golova bolju razliku pogodaka, dok je AZ imao bolji međusobni omjer obzirom da je u oba navrata bio bolji

VIDEO

Nizozemski nogometni prvoligaš AZ Alkmaar zatražio je od Europske nogometne federacije (UEFA) poništenje odluke Nizozemskog nogometnog saveza (KNVB) kojom je Ajaxu dodijeljeno mjesto koje vodi direktno u natjecanje po skupinama Lige prvaka iduće sezone.

POGLEDAJTE VIDEO: #zajedno24sata

Pokretanje videa...

00:33

Nakon što je nizozemska vlada zabranila sve nogometne aktivnosti do rujna ove godine, KNVB je koncem travnja donio odluku o prekidu prvenstva , te prvi put nakon 1945. nije proglašen novi prvak države. Odlučeno je i kako neće biti niti promocije u viši rang natjecanja, kao niti ispadanja iz Eredivisie.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kad su europska mjesta u pitanju odlučeno je da u Ligu prvaka direktno ide Ajax, a u kvalifikacije Lige prvaka AZ Alkmaar dok će Feyenoord, PSV i Willem II biti predstavnici u idućoj sezoni Europske lige.

Ajax i AZ su prekid dočekali bodovno izjednačeni na vrhu ljestvice, a pri tome je Ajax imao za osam golova bolju razliku pogodaka, dok je AZ imao bolji međusobni omjer obzirom da je u oba navrata bio bolji od "Kopljanika".

Champions League - Group H - Chelsea v Ajax Amsterdam

U Alkmaaru vjeruju kako su oni trebali biti prijavljeni kao direktni putnici u "Champions League" jer su u ovoj sezoni pobijedili Ajax i kod kuće i u gostima. U Alkmaaru su slavili 1-0, a u Amsterdamu sa 2-0.

- Razlika pogodaka nije objektivni kriterij - poručili su iz AZ-a.

Iz KNVB-a su poručili kako nemaju namjeru promijeniti svoju odluku.

- Mjesta u europskim kupovima sljedeće sezone odlučili smo na temelju tri kriterija: transparentnosti, objektivnosti i sportske sposobnost. Držimo se ljestvice, a Ajax je broj jedan - poručili su iz KNVB-a.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića