Obavijesti

Sport

Komentari 88

Borna Sosa prošao je liječnički u Stuttgartu, Dinamu 8 mil. €!

Borna Sosa prošao je liječnički u Stuttgartu, Dinamu 8 mil. €!
4

Borna Sosa otputovao je u Njemačku gdje je već prošao liječnički pregled. Lijevi bočni 'modrih' trebao bi potpisati višegodišnji ugovor sa Sttutgartom. Dinamu će Nijemci platiti osam milijuna eura odštete

VIDEO

Borna Sosa je u srijedu ujutro otputovao u Stuttgart. Otišao je Dinamov "dragulj" zajedno sa zastupnikom Marijom Mamićem. Već je prošao liječnički pregled nakon kojega će potpisati ugovor s klubom iz grada kolijevke automobila. 

S fotografijom 20-godišnjeg Dinamova lijevog beka kako u društvu Marija Mamića, sina Zdravka Mamića, čeka let za Stuttgart javio nam se čitatelj...

Dinamu osam milijuna eura?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sosa bi trebao potpisati ugovor na četiri ili pet godina, a Stuttgart će "modrima" platiti odštetu od osam milijuna eura. Već se nekoliko dana nagađalo o tome da je ovaj transfer riješena stvar. Nijemci su "zapeli", Dinamo je bio zadovoljan ponuđenim i bilo je jasno kako lijevi bočni iz HNL-a odlazi u Bundesligu.

Stuttgart je ove sezone u borbi za Europsku ligu, pokušat će izboriti plasman u Europu u posljednja dva kola, a klub za iduću sezonu ima velike ambicije. Želi mjesto u Ligi prvaka i baš je Sosa bio jedna od glavnih "meta" bivšeg njemačkog prvaka.

Zvonimir Soldo ostavio je veliki trag u ovom klubu. Bivši trener Dinama deset je godina igrao za Stuttgart, bio je ljubimac navijača i Sosa će od njega moći dobiti dragocjene savjete pred prve utakmice u novom dresu.

To što će Sosa potpisati ugovor za Stuttgart, ne znači da više ove sezone neće igrati za Zagrepčane. Ako ništa, bit će barem u konkurenciji za finale Kupa 23. svibnja. Ako zaigra, uz trofej bi se mogao oprostiti od Dinama.

- Ima jedan sjajan mali u našoj omladinskoj školi. Hrvatska dugo traži pravog lijevog bočnog, a taj bi mogao biti pravi izbor - rekao je prije nekoliko godina Damir Krznar, koji je tada bio pomoćnik Zoranu Mamiću u Dinamu.

Konkurent mu je Insua

Taj mali je Borna Sosa. Ovog je proljeća oduševio u nekim partijama.

Radi se o velikom talentu, igraču koji bi idućih godina doista trebao biti budućnost hrvatske reprezentacije na lijevom bočnom. Stuttgart zna što radi, ne bi "švabe" dale osam milijuna eura za igrača koji nema klasu.

Sad na poziciji lijevog bočnog u Stuttgartu igra Emiliano Insua. Argentinac je u karijeri nosio i dres Liverpoola, Atletica, Sportinga. Pet je puta igrao za reprezentaciju. Insua je dobar igrač i Sosa će se prvo morati nametnuti, morat će izboriti mjesto u prvih 11.

Samo da ovako nastavi, ako bude tako, onda će biti velika snaga Stuttgarta.

  • 12 GODINA U PLAVOM DRESU - Borna Sosa nikad u životu nije igrao ni za jedan klub osim za Dinamo. Prošao je sve omladinske kategorije i već sa 16 ušao u prvu momčad. Jedan je od rijetkih koji nisu bili u Lokomotivi. Bio je dio generacije koja je 2013. osvojila Nike Cup. 
  • POLIGLOT S 20 - Neće Sosa u Njemačkoj imati problema s jezikom, tečno govori njemački i engleski, a nešto slabiji je u talijanskom. Kaže da je kroz turske sapunice naučio i turski...
  • STUDENT NA BOKU - Uz nogomet sam završio gimnaziju, vjerujem da uz dobru organizaciju mogu završiti i fakultet, rekao je Sosa. Lani je upisao privatnu visoku školu za komunikacijski menadžment.
  • TRI SLOVA VFB - Puni naziv kluba je VfB Stuttgart. Taj “VfB” skraćeno je od “Verein für Bewegungsspiele”. Nešto kao klub za fizičku kulturu.
  • KLUB ZVONIMIRA SOLDE - Stuttgartov Maldini? OK, možda nije sasvim primjeren naziv, ali značaj Zvonimira Solde za Stuttgart je antologijski. U deset godina odigrao je 301 utakmicu za ovaj klub. Godinama je bio i kapetan momčadi, obožavali su ga...
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Jasna poruka Daliću: 'On nam je kec na deset! Nema logike da itko drugi starta na toj poziciji'
DOMINIRAO U EGIPTU

Jasna poruka Daliću: 'On nam je kec na deset! Nema logike da itko drugi starta na toj poziciji'

Lovro Majer odigrao je dojmljivu utakmicu protiv Egipta, zabio i asistirao, bio i precizan u raspucavanju protiv Tunisa, a Aljoša Vojnović smatra kako bi bi mu izbornik morao ukazati povjerenje na Euru