Obavijesti

Sport

Komentari 47

Borussia pobjedom među 10, golčina Pirla za slavlje Juvea

Borussia pobjedom među 10, golčina Pirla za slavlje Juvea
3

Trećom pobjedom u nizu, na gostovanju u Stuttgartu, dortmundska Borussia došla je do 10. mjesta Bundeslige. Uspješni su bili i Monaco u Nici te Juve protiv Atalante

VIDEO

Čini se da je Jürgen Klopp napokon pronašao pravu kombinaciju u postavi Borussije Dortmund. Žuto-crni su na gostovanju kod Stuttgarta u prvoj utakmici 22. kola Bundeslige slavili 3-2 i tako se pomakli na deseto mjesto ljestvice.

Pierre-Emerick Aubameyang otvorio je golijadu u 25. minuti, a samo sedam minuta poslije Florian Klein iz penala poravnao na 1-1. No dortmundski je sastav do poluvremena još jednom poveo, ovaj put preko İlkaya Gündoğana koji je na dodavanje Shinjija Kagawe zabio za 2-1.

Krajem utakmice Marco Reus završio je kontru golom u praznu mrežu za 3-1, a malu dramu donio je Georg Niedermeier smanjenjem na 3-2 samo dvije minute poslije. Vremena za povratak Stuttgarta, međutim, više nije bilo. Švabe su ostale posljednje na ljestvici s 18 bodova.

Može Monaco i s igračem manje

Nogometaši Monaca, za koje je svih 90 minuta branio hrvatski reprezentativni golman Danijel Subašić , svladali su u lokalnom derbiju Nicu 1-0 na njihovu terenu u 25. kolu Ligue 1.

Zanimljivo je da domaćin nije uspio iskoristiti igrača više čitavo drugo poluvrijeme nakon što je crveni dobio Aymen Abdennour . Dapače, u završnici utakmice Bernardo Silva lijepo je pogodio za važnu pobjedu Monaca nakon katastrofalne pogreške obrane Nice. "Kneževi" su četvrti na ljestvici s pet bodova manje iza PSG-a i Marseillea.

Juventus okrenuo Atalantu i pobjegao na 'plus 10'

Fantastičnim dalekometnim šutom Andree Pirla Juventus je došao do pobjede protiv davljenika Atalante u Torinu. No nije mu bilo lako. Giulio Migliaccio šokirao je "staru damu" golom za vodstvo u 25. minuti poslije kornera, prije nego što je Fernando Llorente na sličan način, nakon gužve, izjednačio, a velemajstor Pirlo preokrenuo na konačnih 2-1 .

Reuters/PIXSELL

Izabranici Massimiliana Allegrija pobjegli su prvom pratitelju Romi na deset bodova uz utakmicu više, a Atalanta je ostala na 17. mjestu, posljednjem koje jamči ostanak u Serie A sljedeće sezone.

Sammiru 85 minuta u pobjedi Getafea

Mali madridsko-barcelonski derbi u Getafeu su odigrali istoimeni domaćin i Espanyol, a bodovi su ostali na Coliseumu Alfonso Pérez. Pablo Sarabia efektno je doveo domaćine u vodstvo u 33. minuti, početkom nastavka prednost je digao Álvaro Vázquez nakon prodora i asistencije Sarabije, a Anaitz Arbilla minutu prije kraja zabio je fantastičan gol za Katalonce koji se pokazao tek počasnim. Getafe je pobijedio 2-1.

VIDEO

Povremeni hrvatski reprezentativac Sammir igrao je do 85. minute, a njegova momčad napredovala je do 11. mjesta ljestvice i pomakla se od opasne zone. Espanyol je s tri boda više na osmoj poziciji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače