Obavijesti

Sport

Komentari 93

Borussia premoćno do prve dvostruke krune u povijesti

Borussia premoćno do prve dvostruke krune u povijesti
29

Borussia Dortmund očitala je nogometnu lekciju velikom Bayernu. Prvaci Njemačke 'potopili su Bavarce 5-2 i nakon 103 godine domogli se svoje prve dvostruke krune

VIDEO

Borussia Dortmund uvjerljivo je i premoćno uzela naslov i u njemačkom Kupu. S 5-2 svladala je Bayern i po prvi puta u povijesti klupa uzela dvostruku krunu.

Dortmund je obranio naslov prvaka i krenuo je odlučno i po onaj u kupu. Bavarci su s druge strane ostali bez naslova u prvenstvu, tražili utješnu titulu u kupu uoči najvažnijeg ogleda sezone, onog protiv Chelsea u finalu Lige prvaka.

Koliko želi okruniti sezonu dvostrukim naslovom momčad Jurgena Kloppa pokazala je već u 3. minuti kada je Japanac protresao Bavarce. Kagawa je iskoristio pogrešku Bayerna, u brzoj se akciji izmijenio s Blaszczykowskim i potom matirao Neuera.

Reagirao je Bayern, pokušao prvo preko Robbena, a potom preko Gomeza koji je oko dvadesete minute susreta našao u izglednoj situaciji, ali u kaznenom ga je prostoru srušio golman Borussije. Robben je s bijele točke vratio situaciju na početak. 

Ni to nije dugo potrajalo. Danas ni Bayern nije mogao stati na kraj raspoloženoj Borussiji. Hummels je odgovorio Bavarcima s jedanaest metara u 41. minuti kada je obrana Bayerna učinila jednu od nebrojenih grešaka na utakmici. Boateng je srušio Blaszczykowskog, a Hummels kaznio momčad iz Munchena s bijele točke. Novi udarac prvaci njemačke Bavarcima su zadali četiri minute kasnije kada se među strijelce upisao i sjajni Lewandowski. Odmor je Borussija tako dočekala s veliko prednošću od 3-1 i igrom koja je i u nastavku stvarala muke 'crvenima'.

Dokrajčijo je upravo Lewandowski protivnike u nastavku novim golom u 58. minuti susreta. Rezultat od 4-1 na semaforu djelovalo je itekako premoćno o u finalu kupa i to protiv momčadi koja za tjedan dana igra u finalu Lige prvaka. No tu nije bio kraj mukama Bayerna.

Pokušali su Bavarci odgovoriti, odhrvati se debaklu u Berlinu. Dojam je donekle popravio Ribery pogotkom kojim je uspio smanjiti na 4-2 u 74. minuti, ali ono što je Francuz popravio pokvario je samo deset minuta kasnije njegov vratar Neuer.Loša reakcija golmana dala je priliku Dortmundu da na semafor utisne visokih, bolnih i teških 5-2, a Poljaku Lewandowskom priskrbio je hat-trick.

U igru je posljednjih šest minuta ušao hrvatski reprezentativac Ivan Perišić. Omišanin je drugi trofej slavio umotan u našu zastavu.

Na punom se stadionu pojavio i trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson koji je došao pogledati finale Kupa između dva njemačka diva. Čini se kako je Škot ipak došao radi igrača, i to jednog igrača, Kagawe, a ne samo zbog spektakla.

Borussija je konačno, nakon više od stoljeća iškečivanja, stigla do dvostruke krune. Pune je 23 godine Borussija čekala na naslov u Kupu, 103 za dvostruku krunu, a sada je momčad Jurgena Kloppa uzela sve.

- Ovo je za navijače Borussie Dortmund bio najljepši finale koji su mogli zamisliti. Igrali smo hladnokrvno, postigli sjajne golove... Jednostavno, ne mogu riječima opisati to što nam se događa - komentirao je Klopp nakon berlinske utakmice i pete uzastopne pobjede protiv Bayerna.


DFB-Pokal, finale:

Borussia D. - Bayern 5-2 (Kagawa 3, Hummels 41 - 11m, Lewandowski 45+1, 58, 81 / Robben 25 - 11m, Ribery 75)


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta