Obavijesti

Sport

Komentari 102

Veliko pojačanje Dinama stiglo u Zagreb, danas na liječničkom

Veliko pojačanje Dinama stiglo u Zagreb, danas na liječničkom
3

Nakon nekoliko dana pregovora s Atalantom "modri" su uspjeli skinuti cijenu kapetanu hrvatske U-21 reprezentacije. On bi u utorak trebao obaviti liječnički i dogovoriti posudbu s opcijom otkupa

VIDEO

Boško Šutalo (22) uskoro bi i službeno trebao postati nogometaš Dinama. Prvi smo pisali o interesu hrvatskog prvaka za mladoga hrvatskog reprezentativca, stopera Atalante, a nakon nekoliko dana pregovora "modri" su uspjeli dogovoriti posao.

Kako doznajemo, Boško je stigao u Zagreb na liječnički pregled i, bude li sve u redu, trebao bi staviti potpis na ugovor o posudbi s maksimirskim klubom. Atalanta je prvotno tražila četiri milijuna eura odštete, no Dinamo je cijenu opcionalnog otkupa spustio na tri milijuna. Šutalo bi tako trebao sve riješiti prije nego što dinamovci u srijedu otputuju na glavni dio priprema u Mursku Sobotu.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako su dinamovci slavili naslov

Pokretanje videa...

Dinamovci slave naslov VIDEO

Hrvatski prvak ozbiljno je ovoga ljeta shvatio HNL konkurenciju, Zagrepčani su već svoje redove pojačali Josipom Drmićem, dogovoren je dolazak i veznjaka Roberta Ljubičića, a čelnici "modrih" krenuli su u jačanje obrambenog dijela momčadi. A tu im je Metkovac prvi pick.

Što Boško Šutalo donosi Dinamu?

Mlada nada hrvatskog nogometa još se u siječnju 2020. godine iz Osijeka zaputila u Atalantu za koju je Šutalo skupio 16 službenih nastupa, zabio i jedan gol. No, polivalentni branič se prošle godine zaputio na jednogodišnju posudbu u Veronu gdje je pod vodstvom Igora Tudora odigrao 25 utakmica. Boško Šutalo je i kapetan hrvatske U-21 reprezentacije, a može konkurirati za sve obrambene pozicije. Najbolje se snalazi na stoperu i desnom boku, no i u Serie A znao je igrati lijevog beka.

Zahvalni 22-godišnjak svjestan je kako mu je dolazak u Dinamo mogao biti velika odskočna daska u karijeri. Ujedno, time se otvara šansa i njegovom prezimenjaku da napusti klub.

Velika Gorica: Kvalifikacije za U21 Europsko prvenstvo, Hrvatska Azerbajdžan

Gužva u obrani "modrih"

Josip Šutalo je igrama kroz posljednjih šest mjeseci postao zanimljiv inozemnom tržištu, a u Dinamu i dalje čekaju "nemoralnu ponudu" za svog stopera. I, kako kažu, "ona bi se uskoro mogla stići u Maksimirsku 128".

Ante Čačić danas nema problema sa zadnjom linijom, no u Maksimiru i dalje traže još jednu opciju za desni bok. Stefan Ristovski primarna je opcija Dinamovog trenera za desni bok, dok bi se Sadegh Moharrami ovog ljeta mogao vratiti u Iran. Za stoperske pozicije, uz Boška Šutala, konkuriraju Josip Šutalo (ako ne ode u inozemstvo), Lauritsen, Perić, Dilaver i Theophile koji je ušao u posljednju godinu ugovora s "modrima" i također je "dostupan" inozemnim klubovima.

U Maksimiru se žele što prije osnažiti na svim pozicijama, složiti momčad koja bi nastavila dominaciju HNL-om, ali i još jednom prezimila na europskoj sceni. I to neće biti sve, čelnici Dinama žele kvalitetniju momčad nego prošle godine, opet su spremni uložiti velik novac kako bi "modri" i dalje bili najbolji u Hrvatskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!
KAO MLADIĆ

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!

Nakon kornera koji je rezultirao kontrom Bavaraca, čudesni je trk potegnuo Luka Modrić jer je to bila velika šansa gostiju za odlazak na 2-0 i praktički završetak utakmice. Ali, sve je spasio kapetan 'vatrenih'
Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega