Obavijesti

Sport

Komentari 0

Bošnjak ostao bez polufinala

Bošnjak ostao bez polufinala

Staza je bila mekana, napravio sam malu pogrešku i to je bilo dovoljno. Zadovoljan sam kako sam odradio ovo natjecanje, a ispred mene je novi izazov, banked slalom, rekao je Bošnjak

VIDEO

Hrvatski snowboarder Bruno Bošnjak (38) nije se uspio plasirati u polufinale discipline Cross na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pekingu.

Bošnjak je u prvoj od četiri četvrtfinalne skupine bio treći, a iz svake skupine natjecanje su nastavila prva dvojica.

Osvajač prve medalje za Hrvatsku u povijesti zimskih POI, bronce u Pjongčangu u banked slalomu dobro je startao. Međutim, potom je napravio jednu grešku, nakon koje je pao na treće mjesto na kojem je ostao do kraja utrke.

- Zadovoljan sam kako sam startao, ušao sam kao vodeći u prvi zavoj, kako sam i planirao. Mislio sam da ću obraniti vodstvo jer mogu voziti unutarnju liniju, ali sam otkliznuo i na ravnici i ispustio prednost. Nažalost, nisam uspio - kazao je Bošnjak koji je imao iznimno jaku skupinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Bravo! Hrvatski paraolimpijac imao 9. vrijeme kvalifikacija
Bravo! Hrvatski paraolimpijac imao 9. vrijeme kvalifikacija

Najbrži je bio Kanađanin Tyler Turner koji je na koncu stigao i do zlata, a ispred Bošnjaka je bio i Nizozemac Chris Vos, srebrni s posljednjih igara u Koreji, te četverostruki svjetski prvak.

- Znao sam da će biti teška skupina i da nisam favorit, ali nadao sam se da mogu iznenaditi. Staza je bila mekana, napravio sam malu pogrešku i to je bilo dovoljno. Zadovoljan sam kako sam odradio ovo natjecanje, a ispred mene je novi izazov, banked slalom.

Bošnjak, koji je rođen u Zagrebu, no već skoro 30 godina živi u Linzu, je u toj disciplini prije četiri godine bio treći.

- Baš se veselim nastupu u banked slalomu. Staza mi se čini dobra, mogla bi odgovarati mojem stilu vožnje. Samo je pitanje kakvo će biti vrijeme, hoće li staza biti tvrda. Najavili su opet toplo vrijeme. Moja je prednost kada je staza tvrđa, zbog svojih cipela i stila mogu jače stisnuti, ali na mekšoj mi je malo teže što se vidjelo danas - dodao je Bošnjak koji je na otvaranju Igra nosio hrvatsku zastavu.

- Ne ovisi samo o meni jer je konkurencija nikada jača. Mislim da nas čak deset može osvojiti medalju. Pojavili su se i Kinezi koji više od dvije godine nisu nigdje nastupali izvan Kine. Napravili su istu stazu kao što je bila ova i trenirali. Tako da nije niti čudo što su ostvarili tako dobre rezultate u svim kategorijama.

Bošnjak je predstavljao Hrvatsku na Zimskoj univerzijadi u Innsbrucku 2005. godine gdje je u disciplini snowboard cross izborio plasman u četvrtfinale u konkurenciji 51 natjecatelja.

Nakon nastupa na Univerzijadi Bruno je bio na korak do plasmana na Zimske olimpijske igre u Torinu 2006. godine, no teška nesreća mu je promijenila život.

Ukrajincima pljesak: Bježali smo od bombi da budemo ovdje
Ukrajincima pljesak: Bježali smo od bombi da budemo ovdje
Hrvatski sportaši usred drame u olimpijskom selu: Politika je ušla, baš je čudna atmosfera...
Hrvatski sportaši usred drame u olimpijskom selu: Politika je ušla, baš je čudna atmosfera...

Zbog loma kralježnice Bruno nije dosanjao svoj olimpijski san, a liječničke prognoze za daljnje bavljenje sportom nisu bile previše optimistične. Rehabilitacija nakon teške ozljede je bila iznimno teška i naporna, no nakon četiri godine Bošnjak je uspio prohodati. Vratio se sportu, ali paraolimpijskom. Međutim, prilikom priprema za Soči ponovo je teško stradao. Propustio je nastup u Rusiji, debitiravši u Pjongčangu gdje je osvojio broncu.

- S obzirom na Brunin invaliditet on je jedan od najboljih na svijetu, svi ostali imaju amputacije i proteze, no ostatak tijela mogu dovesti u savršen red - kazao je trener Stipe Tomljanović.

- Bruno je dao sve od sebe, bio je u iznimno jakoj skupini, a protiv takvih suparnika nemaš pravo na grešku. Turner je cijele sezone najbolji, a Vos je također pun iskustva i medalja. Međutim, zadovoljni smo, bio je ovo dobar trening za banked slalom. Sada treba "isprazniti" glavu i početi se pripremati za subotu - dodao je.

Zlato je na koncu osvojio Kanađanin Turner, drugi je bio osvajač zlata iz Pjongčanga Amerikanac Mike Schultz, dok je broncu osvojio Kinez Zhongwei Wu. Posljednje, četvrto mjesto u finalu zauzeo je Nizozemac Vos.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram