Obavijesti

Sport

Komentari 3

'Boxing day' - Kada se svi odmaraju, Englezi igraju...

'Boxing day' - Kada se svi odmaraju, Englezi igraju...
1

Dugogodišnja tradiicija igranja nogometa tek dan nakon Božića u Velikoj Britaniji ni ove godine nije upitna. No što je zapravo taj 'Boxing Day'?

VIDEO

Dan nakon katoličkog Božića u Engleskoj se, kao i u velikom broju svjetskih država, prisjećaju Svetog Stjepana. Oni ga zovu St. Stephen, a blagdan nije Štefanje, već - Boxing Day. Prisjećanje na smrt kamenovanog Svetog Stjepana danas se pretvorilo u nešto što u Velikoj Britaniji, Australiji, Kanadi i Novom Zelandu u razgovornom jeziku zovu i "shopping holyday". Kupuje se pokloni za one koji su lošijeg socijalnog statusa, pri čemu se obilato koriste brojni poslijebožićni popusti.
Na dan kada cijeli sportski svijet miruje i odmara se, u zemljama Commonwealtha je Boxing Day usko vezan i uz sport. U Australiji reprezentacija u kriketu svake godine igra protiv drugog protivnika na stadionu u Melbourneu, dok se u Sydneyju održava jedriličarsko natecanje. U Kanadi na taj dan nepogrešivo počinje natjecanje mladih hokejaša. A u Engleskoj i Škotskoj - igraju nogomet. Redovito kolo, ovoga puta 19. po redu, igra se baš dan iza Božića. I tako svake godine.
A ove godine će Liverool svoje vodstvo na tablici nastojati očuvati na Anfieldu protiv Boltona. Bez Fernanda Torresa 'redsi' će biti do kraja godine, pa tako i ovoga puta. No dokazali su već više puta da mogu pobijeđivati i bez njega. Chelsea ne bi trebao imati pretežak posao protiv West Bromwicha, a Manchester United pomalo se pribojava Stoke Cityja.
- Atmosfera na njihovom stadionu uvijek je sjajna i neće nam biti lako. Znam da će igrači Stokea biti izuzetno borbeni i učiniti sve da izbjegnu poraz. A to nije nemoguće - rekao je trener Uniteda Alex Ferguson.
Ako će Fergusonu biti teško, kako će onda tek biti Arseneu Wengeru! Arsenal ide u goste Aston Villi, trećoj momčadi prvenstva u ovom trenutku. Wenger već dugo ne može računati na Rosickog, nešto kraće na Walcotta, a odnedavno ni na Fabregasa, Tourea i Bendtnera. Aston Villi nedostaju Laursen i Carew, no netko do njih možda će i zaigrati.
Od prve minute zaigrati bi trebala i trojica Hrvata u Premiershipu. Luka Modrić i Vedran Ćorluka sa svojim Tottenhamom će igrati londonski okršaj protiv Fulhama, koji ove godine igra iznenađujuće dobro. Luka će igrati iza leđa Romana Pavljučenka, a Čarli na desnoj strani Tottenhamove obrane...
Niko Kranjčar i Portsmouth na svom Fratton Parku dočekuje West Ham, za kojeg neće igrati Dyer, Ashton, Jollins... Za Portsmouth bi od prve minute trebao igrati hrvatski reprezentativac.

PREMIERSHIP, 19. KOLO
Aston Villa - Arsenal
Chelsea - WBA
Liverpool - Bolton
Manchester City - Hull
Middlesbrough - Everton
Portsmouth - West Ham
Stoke - Manchester United
Sunderland - Blackburn
Tottenham - Fulham
Wigan - Newcastle

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...