Obavijesti

Sport

Komentari 5

Božić ponovno nije na popisu reprezentacije: Evo koga Sesar vodi protiv Irske i Luksemburga

Božić ponovno nije na popisu reprezentacije: Evo koga Sesar vodi protiv Irske i Luksemburga

Prije pretkvalifkacijskog turnira za Olimpijske igre hrvatski košarkaši moraju izboriti glavnu fazu kvalifikacija za Eurobasket protiv selekcija Irske i Luksemburga

VIDEO

Novi izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Josip Sesar objavio je popis od 16 igrača za pripreme i pretkvalifikacijski turnir za Eurobasket od 19. rujna do 2. kolovoza i četiri utakmice protiv Irske i Luksemburga.

POGLEDAJTE VIDEO: Predstavljanje Josipa Sesara

Pokretanje videa...

Josip Sesar novi izbornik košarkaša 03:19

Iako je najavio da se nada da će se najbolji igrač finala hrvatskog prvenstva Luka Božić odazvati, njega i dalje nema među kandidatima, a utakmice protiv košarkaških egzotika neće igrati ni Dominik Mavra, Karlo Matković, Tomislav Ivišić, kao ni igrači iz NBA lige Ivica Zubac i Dario Šarić.

Na popisu su Borna Kapusta, Lovro Gnjidić, Goran Filipović, Mate Kalajžić, Toni Perković, Roko Badžim, Luka Krajnović, Mateo Drežnjak, Lovro Mazalin, Renato Serdarušić, Roko Prkačin, Dario Drežnjak, Leo Menalo, Danko Branković, Antonio Vranković i Krešimir Ljubičić.

- Ovaj se popis igrača odnosi samo na prvi dio ljetnog ciklusa, odnosno na pretkvalifikacije za Europsko prvenstvo. Radi se o igračima koji su u ovom trenutku spremni i s izraženom željom za nastupom u reprezentaciji. Naravno, kontaktirao sam i Dominika Mavru koji je rekao da u ovom trenutku nije sposoban odgovoriti na izazove reprezentacije jer treba odraditi rehabilitaciju koljena, a za ostatak ljeta ćemo još vidjeti. Razgovarao sam i s Lukom Božićem, on je također rekao da zbog svojih koljena trenutačno ne može participirati u radnom ljetu. Nažalost, zbog ozljede zadobivene u posljednjoj utakmici finala doigravanja španjolskog prvenstva Mario Hezonja će izostati s početka okupljanja te propustiti prvi dio priprema. Anti Žižiću bih i ovom prigodom čestitao na prinovi u obitelji, a zbog čega je i zatražio da ga se ovo ljeto oslobodi reprezentativnih obaveza. Naši NBA igrači moraju slijediti NBA pravila te očekujemo očitovanje lige o broju dana u kojima ćemo moći računati na njih. Tu su još i Karlo Matković i Luka Šamanić koji igraju ljetnu NBA ligu i iz tog razloga ne mogu biti od početka s nama te ćemo vidjeti kad i hoće li se uopće moći priključiti - rekao je izbornik Sesar. 

Nakon pretkvalifikacija za EP idu pretkvalifikacije za OI

Reprezentacija se okuplja 5. srpnja, a dva tjedna poslije dočekuje Irsku u Opatiji. U istom će gradu 22. srpnja igrati protiv Luksemburga. Slijedi gostovanje u Dublinu kod Irske 29. srpnja pa u Luksemburgu 2. kolovoza. Pobjednik će izboriti glavnu rundu kvalifikacija.

Nakon pretkvalifikacija hrvatske košarkaše očekuje pretkvalifikacijski turnir za Olimpijske igre i utakmice protiv Nizozemske, Belgije i Švedske u grupi. U drugoj su skupini domaćin Turska, Ukrajina, Bugarska i Island, a samo će pobjednik tog turnira izboriti kvalifikacijski turnir za Pariz.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika