Obavijesti

Sport

Komentari 33

'Božji vojnik' poslao Rockholda na spavanje, Mark Hunt izgubio

'Božji vojnik' poslao Rockholda na spavanje, Mark Hunt izgubio
1

Što će biti s Huntom i dalje se ne zna. Mnogi nagađaju da mu je ovo bila posljednja borba u karijeri, ali nekako sumnjamo u to. Velikan kao što je on ne može se oprostiti na ovakav način

VIDEO

UFC 221 u Perthu u Australiji uspio je opravdati očekivanja premda su ga na putu pogodile neočekivane prepreke! Yoel Romero (13-2) brutalno je nokautirao Lukea Rockholda (16-4), Mark Hunt (13-12) izgubio je odlukom od Curtisa Blaydesa (9-1-1), a Tai Tuivasa nokautirao je Cyrila Askera.

Glavna borba večeri trebala je biti ona između aktualnog prvaka Roberta Whittakera i Lukea Rockholda, ali šampion srednje kategorije morao je otkazati nastup zbog teške bolesti. Na kraju krajeva, zbog njega je i održan event u Australiji pošto je Whittaker rođen na Novom Zelandu.

UFC je reagirao instantno i upario Rockholda s Romerom (drugog i prvog izazivača), kojeg je upravo Whittaker pobijedio za upražnjeni pojas nakon što je Georges St. Pierre odlučio uzeti pauzu zbog tjelesnih problema pobijedivši prvaka Michaela Bispinga.

Na sve to, Romero nije uspio proći na službenom vaganju pa je glavna borba večeri još jednom bila ugrožena. Na svu sreću, Rockhold je pristao boriti se protiv Romera što je značilo da borba neće biti za pojas u slučaju Romerove pobjede (kao što je to na kraju ispalo), ali u slučaju pobjede Rockholda, on bi postao interim prvak srednje kategorije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rockhold je za nastup dobio i jednu petinu Romerova honorara budući da je takvo pravilo kada borac padne na vaganju, a ovaj drugi pristane na borbu u catchweightu (međukategoriji). Imajući sve to u vidu ušli smo u glavnu borbu večeri.

Brutalan nokaut Romera

Rockhold je odlično krenuo u borbu s par middle kickova i uspijevao je držati Romera na distanci. Odlično se kretao, radio, pokušavao probiti Kubanca, ali 'Soldier of God' se sjajno branio. Općenito u UFC-u ima oko 65 posto uspješnih obrana od udaraca što je zaista nevjerojatna brojka. A samim pogledom na ijednu njegovu borbu da se primijetiti da ima nešto neobičniju obranu glave rukama od ostalih boraca u diviziji.

Druga runda donijela je i nešto više akcije, a Rockhold je bio uzdrman nakon što ga je Romero iznenadio svojom eksplozivnošću i zakačio odmah na početku runde. No, bivši prvak se brzo pribrao i borba je otišla u treću rundu.

Vidjelo se da Rockhold nema pravo rješenje za Romera. Gledajući sada nakon borbe, trebao je bacati više low kickova i na taj način pokušati slomiti bivšeg olimpijca, srebrnog s OI-a u Sydneyju. No, dogodio se još jedan trenutak Romerove eksplozivnosti i sjela je njegova tako dobro poznata ljevica.

Fascinantno je kako svi Romerovi protivnici znaju odakle prijeti najveća opasnost, znaju da je njegov lijevi 'overhand' udarac koji šalje u bolnicu, ali rijetko tko uspije izmaknuti silini Romerove ljevice. Upravo to dogodilo se i Rockholdu.

 

Romero je ovim nokautom došao na drugo mjesto najviše nokauta u povijesti srednje kategorije UFC-a. Ima ih sedam, isto kao i Michael Bisping te Chris Leben. Samo su dvojica ispred njega s osam - Anderson Silva i Thiago Santos.

Pitanje je kakav put u diviziji će sada imati ovaj moćni Kubanac budući da njegova pobjeda nije bila za privremeni pojas. No, nokautirao je drugog izazivača i UFC bi mu mogao dati novu šansu za napad na pojas jednom kada Robert Whittaker bude zdrav. Nešto od toga dao je nagovijestiti i predsjednik UFC-a Dana White.

'Zagrebački dečko' dobio Hunta

Curtis Blaydes jedini je čovjek koji je prije Stipe Miočića odveo Francisa Ngannoua dalje od prve runde. Bilo je to na Fight Nightu u Zagrebu gdje je teškaš izgubio nakon liječničkog prekida. Tada se vidjelo da Blaydes misli ozbiljno i da nije na cardu samo da bi popunio roster.

Noćas je u Perthu imao najteži ispit u karijeri i savladao ga je prilično dobro. Preko puta njega stajao je kralj 'walk off nokauta' Mark Hunt, čovjek kojeg se sjećamo još iz K-1 ere, a onda i iz Pride-a. Nema gdje se velebni Samoanac nije borio, a danas niti u 44. godini ne staje.

Na žalost svih starijih MMA obožavatelja, Hunt večeras nije uspio doći do pobjede. Ali veseliti vas može činjenica da je izgubio na bodove jednoglasnom odlukom sudaca i da nije dobio težih batina.

Ustvari, borba je bila prilično nezanimljiva. Jedna je stvar kada je borba u parteru između dva borca od kojih barem jedan posjeduje potrebne vještine da bi to izgledalo atraktivno i smisleno. No, kada su u parteru dva teškaša od kojih obojica više preferiraju stojku, onda dobijemo borbu kao što je bila Blaydes vs. Hunt.

Da se krivo ne shvatimo, Blaydes je odradio taktički savršenu borbu i napravio baš ono što je trebalo da bi došao do pobjede. Postavio je vlastiti rekord po broju rušenja u jednoj borbi (10) i u potpunosti izdominirao Hunta. Tri runde vukao ga je po parteru i zasluženo slavio te sada cilja na top 5 borca teške kategorije.

Što će biti s Huntom i dalje se ne zna. Mnogi nagađaju da mu je ovo bila posljednja borba u karijeri, ali nekako sumnjamo u to. Velikan kao što je on ne može se oprostiti na ovakav način tako da uskoro očekujemo vijest o novoj borbi legendarnog Samoanca.

Od ostalih borbi njegov sunarodnjak Tai Tuivasa nokautirao je Cyrila Askera, Jake Matthews pobijedio je Lija Jinglianga, a Tyson Pedro pobijedio je Saparbeka Safarova.

Možda i najljepši potez večeri pripada Jussieru Formigi, koji je ugušio Bena Nguyena nakon devastirajućeg spinning back fista.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener