Obavijesti

Sport

Komentari 5

Blizanci prvi put igrali zajedno: Prepoznaju nas po kopačkama

Blizanci prvi put igrali zajedno: Prepoznaju nas po kopačkama
2

BLIZANCI Prvi put u povijesti Rijeke, protiv Intera (7-0) zaigrali su blizanci, Ivan i Hrvoje Smolčić (18). ovo je njihova životna priča...

VIDEO

Za Rijekinu prvu momčad zaigrali su blizanci! Ličani Hrvoje i Ivan Smolčić (18) u visokoj pobjedi Rijeke protiv Intera 7-0 dobili su svoje prve zajedničke minute na travnjaku. Hrvoje je startao od početka, a Ivan je ušao u 82. minuti umjesto Murića.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:19

Braća Smolčić rođena su u Gospiću, 17. kolovoza 2000. Dio su riječkog novog vala, s Lepinjicom, Bušnjom, Vukom... Klinci s Rujevice koji su šansu dobili zbog ozljeda i kartona suigrača. I šansu su prigrabili objeručke. Oduševljavaju.

Na dogovoreni sastanak došli su 15 minuta ranije. Na Rujevici mlade ne uče samo nogometu...

- Riječima se ne može opisati razlika između 1. HNL i juniorske HNL. Već početkom drugog poluvremena hvatali su me grčevi, ali... igra se za Rijeku. Izdržao sam do 90. minute - priča Hrvoje, koji je tog 17. ožujka protiv Osijeka u pobjedi 3-1 iz igre izašao uz ovacije Rujevice.

'Na derbiju sam imao grčeve'

Blizanci zajedno u zapisniku na službenoj prvoligaškoj utakmici, prvi put u Rijekinoj povijesti.

- Obojica smo obrambeni igrači. Ja sam dešnjak, pa sam, logično, desni stoper ili desni bočni. Hrvoje je ljevak, on igra na lijevoj strani.

- Tko je bolji?

- A, ne, ne. Na to pitanje ne odgovaramo... Tako smo ‘odavno’ odlučili - smiju se braća.

Kao i većinu blizanaca, teško je na prvu prepoznati tko je Ivan a tko Hrvoje. Problema imaju i treneri.

- Razlikuju nas jer je jedan ljevak a drugi dešnjak te po tome što nosimo različite kopačke. Znate kako je s blizancima. Samo su roditelji uvijek 100 posto sigurni koji je koji, ali naviknuli smo se, ne smeta nam.

Idu u četvrti razred, Ivan je srednja medicinska, a Hrvoje građevinska. Roditelji su im u Gospiću.

Nisu još upoznali Miškovića

- A bilo je razmišljanja o tome da se i oni presele u Rijeku, ali na kraju je obiteljska odluka bila da ostanu u Lici. Dolaze nas posjetiti svaki ili svaki drugi vikend.

O šefu Igoru Bišćanu može govoriti Hrvoje, on je zaigrao za Bišćana.

- Svi su na Rujevici oduševljeni Bišćanom. I mi mladi i oni najiskusniji svi mislimo isto: sjajan stručnjak, sjajan čovjek.
Damir Mišković?

- Nismo još imali šansu razgovarati s njim. Od članova uprave upoznali smo legendu, sportskog direktora Srećka Juričića, čovjeka s najviše utakmica za Rijeku.

Tako razmišljaju braća Smolčić, blizanci u bijelom dresu, koji su s 13 godina stigli iz Gospića. I namjeravaju ostati dugo. Baš kao nekad poznata braća De Boer u Ajaxu, Frank i Ronald. I oni su debitirali s 18 godina...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

LIVE Bayern - Real Madrid 2-1: Bavarci preokrenuli u nastavku!
PRATITE PRIJENOS

LIVE Bayern - Real Madrid 2-1: Bavarci preokrenuli u nastavku!

Liga prvaka, polufinale: S jedne strane šest, s druge 14 naslova prvaka Europe. Real je poveo golom Vinicusa, no Sane je izjednačio za domaćine u u drugom poluvremenu, a potom je Kane zabio za 2-1

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna