Obavijesti

Sport

Komentari 37

Brady u suzama: Peti naslov posvećujem bolesnoj majci...

Brady u suzama: Peti naslov posvećujem bolesnoj majci...
1

Tom Brady plakao je i 2000. kada ga na draftu nitko nije želio. U konačnici su ga uzeli Patriotsi kao 199. izbor, a Brady je 17 godina poslije postao prvi quarterback s pet prstena

VIDEO

Tom Brady protiv Falconsa napravio je ono što je zapravo diplomirao na sveučilištu. Tijekom četiri godine na Michiganu nadimak mu je bio 'comeback kid'.

Preokrenuo je brojne utakmice, u finalu Orange Bowla 2000. nadoknadio je 14-0 u prvom poluvremenu i 28-14 u drugom poluvremenu.

Falconi očito nisu to gledali. Čini se da su propustili i Super Bowl otprije dvije godine. Seattle je osam minuta prije kraja imao 10 razlike, no 'comeback kid' je opet sve preokrenuo.

Nadimak mu se nakon te utakmice sa Seattleom promijenio. Danas ga zovu 'koza'. Dobro, ljepše je kad to kažu Amerikanci, jer 'GOAT' kod njih ima neko sasvim drugo značenje - 'Greatest of all time'.

Brady ne voli taj nadimak, premda on, kao i svi oni koji su zaraženi Footballom, znaju da je to istina. Da je Brady najveći svih vremena. Veći i od Joea Montane, Paytona Manninga...

Prije 17 godina plakao je tijekom drafta. Na red je došla šesta runda, a njega još nijedna momčad nije izabrala.
- Bio mi je to najgori dan u životu - prisjetio se Brady.

Billu Belichicku, shvatit će to samo godinu dana kasnije, to je bio najbolji dan u životu.
- Ovaj Brady još uvijek nije izabran. Dobro, uzet ćemo ga mi - rekao je Belichick.

Bradyja su u konačnici izabrali Patriotsi kao 199. izbor drafta. A 17 godina kasnije je postao najveći. I pritom ne mislimo samo na Football, nego uopće u američkom sportu. Vjerojatno se više nikad neće dogoditi da 199. izbor drafta bude budući član Kuće slavnih i osvajač pet naslova. Tko zna, možda će iduće godine uzeti i šesti prsten.

Ova sezona za Bradyja je bila vjerojatno najteža u karijeri. Propustio je prve četiri utakmice zbog afere 'Deflategate'. Patriotsi su u finalu AFC konferencije 2015. protiv Indianapolisa ispustili zrak iz lopti, a Brady je navodno znao što se događa, no nije napravio ništa.

Zviždali su mu na gotovo svakom stadionu, no on je s 39 godina na leđima imao jednu od najboljih sezona u karijeri i završio je drugi u poretku za najkorisnijeg igrača. Ono najbolje je ipak ostavio za kraj, pa mu MVP finala nitko nije mogao oduzeti.

Ona bolnija strana sezone je ipak teška bolest njegove majke Galynn. Ona i njezin suprug Thomas dolazili su na svaku utakmicu svoga sina, no ove sezone propustili su sve. Tek je otac došao jednom.

Trebali su propustiti i Super Bowl, no Galynn je rekla da mora doći u Houston. Premda slaba i iscrpljena mama Brady uživo je pratila kako joj sin postaje najveći igrač u povijesti Footballa.

A Tom? On je nakon utakmice pao na travu i zaplakao.
- Ovu pobjedu posvećujem svojoj majci, ona je za mene sve na svijetu - rekao je Brady.

I u takvu emocionalnu stanju quarterback New Englanda ostvario je 466 jardi i nadoknadio 28-3.
To vam je 'comeback kid', danas poznatiji kao 'koza'. Vratit će se Brady i iduće sezone. I krenuti u lov po šesti prsten.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union
Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice
UOČI FINALA KUPA

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice

U Dinamu mogu posegnuti za recipročnim mjerama u finalu Kupa i dati Rijeci pet posto kapaciteta Maksimira, ali navijači "modrih" žele da im se omogući pristup kompletnoj južnoj tribini